Fundul pisicii tenerifeze Ciciones ne preocupa de ceva vreme. Je s-a alarmat prima, când a văzut pe blană ei de sub coadă nişte chestii asemănătoare unor seminţe de susan. HMMM! Ne-am tot întrebat ce să fie, ce să fie, până când geniul din mine a grăit, ca să risipim temerile: sunt seminţe din iarbă pe unde umblă Cicio la toaletă.

Normal că nu era asta şi câteva zile mai târziu i-am văzut sămânţa ieşind afară. Atunci am pus geniul deoparte şi l-am întrebat pe nenea Google.  Aşa am făcut cunoştiinţă cu o promoţie întreagă de viermi şi paraziţi intestinali care nu o ameninţau numai pe Cicio, ci şi pe noi. Eram pe picior de plecare în România aşa că am pus pe lista de lucruri musai de făcut şi vizita la un veterinar, ca să luăm nişte pastiluţe cu care să pornim genocidul în maţele lui Ciciones.

Socoteală nu s-a potrivit şi nu am ajuns la veterinar, iar pe ultima sută de metri, în Bucureşti, în ziua plecării spre Tenerife, am aflat de la Achiloşi cam ce pastilă ne-ar trebui. Din păcate, la singură farmacie veterinară la care am ajuns, undeva în Piaţă Rosetti, miraculosul Cestal, la 5 lei pastila, n-a fost de găsit.

Cum am pus picioarele înapoi pe insulă am hotărât ca a doua zi să rezolvăm  problema, aşa că ieri am fost în Los Cristianos, la un Tienda de Mascotas (adică Pet Shop), cu o clinică veterinară.

Cum în Tenerife tot la doi paşi vezi un rezident sau un băştinaş plimbând un câine, clinica veterinară merge şi pe timp de criză

Ne-a întâmpinat un tinerel ale carui înclinaţii sexuale le-a pus sub semnul întrebării Je mai târziu (nu că ar avea ceva împotriva homosexualilor, a ţinut ea să precizeze). I-am explicat ce vrem în spaniolă şi am lămurit-o în final în engleză atât de bine, încât a dispărut şi după o juma de minut s-a întors cu trei borcănaşe cu viermi în formol: cu cârlig, de inimă şi tenii, de care e suspectă că le-ar găzdui Cicio. Ne-a oripilat bine iar apoi ne-a oferit salvarea. O pastiluţă miraculoasă care ucide tot ce mişcă străin în pisica noastră. N-am priceput prea bine la început dacă noi sau pisica trebuie să ia pastila, că nici junele nu vorbea prea bine engleză, în cele din urmă ne-am lămurit şi apoi am făcut ochii mari când ne-a spus preţul unui comprimat de Milbemax: 7 euro!

Clinica veterinară din Los Cristianos
...şi panoul cu anunţuri

Acum putem însă să spunem că a fost o investiţie bună. Ciciones deja nu mai scoate pe fund ouă de paraziţi şi are chef de joacă… deci e o pisică fericită. În plus, l-am întrebat iar pe nenea Google despre Milbemax şi zice că ar fi tare bun. Singurul impediment este că ne-au crescut cheltuielile lunare cu 7 euro, pentru că pastiluţa roşie se administrează la fiecare 30 de zile.

PieS (de la Je): un al doilea la fel de important aspect negativ al situaţiei este că Cicio nu stă cuminte la momentul de doftoriceală (care pisică stă?). Aşa că Je are acum pe mână o urâtă semnătură de-a lui Cicio.

Ciciones cea dragă nouă

Join the Conversation

5 Comments

  1. SANATATE!!! SI VOUA ,DAR MAI ALES LUI CICIO! CAND V-A SPUS DE CESTAL ACHILOASA V-A EXPLICAT SI MODUL DE ADMINISTRARE, PRIN MOMEALA!! APLICATI-L SI CU NOUL MEDICAMENT! BAFTA

    1. Păi da, da’ şi noi v-am explicat că Cicio nu e pisica la care să mearagă momeala. Nu că-i ea geniu al intuiţiei şi-şi dă seama că vrem s-o păcălim, ci că nu mănâncă nimic din ce-i dăm. Doar laptele îi place şi în această combinaţie nu intră în discuţie momeala. 😀

  2. Ce pisicuta frumoasa! Am si eu una. Si nici la ea nu merge cu momeala. Dar sotul meu are o tactica si , atunci cand trebuie sa ia o pastila, reuseste sa i-o bage pe gat. Ii deschide gura cumva si ea o inghite fara sa se inece; are el o tehnica. Pe mine ma depaseste. 🙂 E bine sa nu incercati, daca nu sunteti experti in asa ceva, sau sa intrebati pe veterinar cum se face.

Leave a comment

Lasă un răspuns