Cum a spus şi Dan în comentarii, trebuie să învăţ ceva teorie de surf până intru în valuri. Swell, tide, on shore, off shore, chestii, socoteli, lucru mare, nu jucărie. 🙂

Placa cu care m-aţi văzut ieri este un shortboard făcut cadou de Dan ca de bun venit în lumea surfului. Ea nu e o placă pentru începători, ci pentru surferi cu ceva experienţă. Dar din moment ce o folosesc doar pentru publicitate şi PR, n-are a face, e uşoară şi pot s-o plimb toată ziua pe plajă fără să-mi dărâme braţul. Pentru începători sunt plăcile longboard, mai lungi, mai groase, mai uşor de manevrat, mai uşor de stat pe ele. Cam ca cea din imagini. A găsit-o Dan în faţa unui magazin de surf din Las Americas, aruncată pentru reciclare. Placă folosită la lecţii de surf dar care nu mai mergea reparată. L-a luat pe Seb „Hai Sebi să iei o placă de unde au aruncat-o unii, că eu nu vreau să mă compromit să mă vadă surferii cu ea la sub braţ” şi am dus-o acasă. „Ia-o Jenico să faci exerciţii acasă pe ea”.

Azi dimineaţă, înainte să plecăm la muncă, am băgat-o în piscină şi distracţia a fost maximă. Pe lângă oboseală, transpiraţie şi me duelo los manos. Da, nu-i aşa uşor cum pare să te pui pe placă şi să înoţi, trebuie să-ţi găseşti echilibrul. Iar dacă vrei să te ridici în genunchi, în secunda doi te trezeşti într-un plonjon necontrolat în apă. Am făcut mai multe ture de bazin şi am plecat mulţumită că am reuşit cât de cât să mă înţeleg cu prima placă de surf pe care am urcat. Exerciţiile le-a făcut şi Seb.

PieS: Am auzit că e mai simplu în apa oceanului, în primul rând datorită salinităţii. N-aş spune că număr zilele până ajung cu placa în valuri, dar sunt destul de nerăbdătoare. Mi-am scos tutoriale de pe net, că cică trebuie să iau examenul. 😀

Join the Conversation

3 Comments

  1. e mai simplu cu 0,00666 la suta doar daca inlocuiesti apa dulce din piscina cu apa de ocean. ia in calcul si un mic val care te dezechilibreaza lateral

  2. A! E SIMPLU CA MERSUL PE APA!!:) Acum ca vazui piscina si-mi adusei aminte: cum se face sa nu fie toti odata la piscina,te programezi!? Oare daca pun eu o masa de masaj langa,si o masez pe Ahiloasa nu mai gasesc doi trei amatori!? Da oare zice cineva ceva!
    In rest super placa ta, imi place ca e la culoarea apei si chiar zici ca mergi pe apa! Asteptam sa te vedem in picioare!(parca esti un bebe care invata sa mearga!) Daca nu ne mai citim, va uram PASTE FERICIT!!!!!

  3. A&A, la piscină e mai multă lume la amiază. Dar nici atunci nu-s mai mulţi de 8-10. Pentru că nimeni de aici nu-i avid de picină, găseşti piscină la tot pasul, în fiecare mic complex de locuinţe. Plus că lumea merge la plajă, care-i la 7 minute de mers pe jos. Normal că la ora 9 dimineaţa nu e nici naiba la bazin.
    Ideea cu masatul cred că e bună… acum două zile am văzut şi o chinezoaică masând pe plaja din Puerto Colon, da’ mai pe şustache.
    Sărbători fericite!

Leave a comment

Lasă un răspuns