Am făcut ce-am făcut şi nu am lipsit de la turneul feminin de golf de la Buenavista del Norte, la care ne-am acreditat, şi bine am făcut, chiar dacă suntem doi profani în ale acestui sport.
Este incredibil în ce cadru poate fi amenajat câmpul de golf din Buenavista. Găurile pornesc de undeva de sub un hotel, proaspăt inaugurat, coboară până în buza Oceanului Atlantic şi urcă înapoi pe deal. Peisajul lăsat de Dumnezeu şi ajustat de om pentru sportul nobil te relaxează instant.
Noi am ajuns la Buenavista Golf  Camp pe jos, venind de la Estacion de Guagua, (autogară). Am avut de mers cam doi kilometri jumate pe jos la dus, că la întors am descoperit o scurtatură. Suntem siguri că am fost singurii care am ajuns acolo pe jos şi nu cu maşina:), ghidându-ne după propriul simţ de orientare şi după afişele albastre cu săgeată, pentru şoferi.
Organizatorii Tenerife Ladies Open au făcut mare tam tam prin presă pentru acest turneu, considerat unul dintre cele mai importante, atât pentru jucătoarele profesioniste, dar mai ales pentru turismul insulei. Totuşi, deşi intrarea pentru spectatori era liberă, noi nu am văzut mai mult de zece persoane care să urmărească de pe margine jocurile.

Je nu a avut o zi prea bună, din cauza drumului, dar s-a ţinut tare
Fiind acreditaţi, ne-am dus să ne luăm legitimaţiile şi să vorbim cu şeful biroului de presă ca să ştim ce avem voie să facem pe teren. Ne-a spus că nu e nicio problemă cu pozele. Probabil că nu s-a gândit că noi luam terenul… la pas, pentru că peste tot erau indicatoare care interziceau fotografiatul şi telefoanele mobile.
Pentru cine nu a jucat niciodată golf, jocul pare plictisitor. Dai cu crosa după minge şi umbli de colo colo de la o gaură la cealaltă. Golful cere însă foarte multă concentrare. Am văzut asta la jucătoarele venite să se lupte pentru trofeul şi cecurile în euro din Tenerife.

Anne-Lise Caudal a câştigat aproape 20.000 de euro, pentur locul trei la Tenerife Ladies Open

Noi am intrat pe teren şi ne-am lipit de trei dintre ele spre ghinionul lor, franţuzoaicele Anne-Lise Caudal (26 de ani) şi Jade Schaeffer (24 de ani), plus daneza Malene Jorgensen (24 de ani). Dintre cele trei, nimerite în grup după tragerea la sorţi, favorita pentru un loc pe podium era Caudal şi l-a luat în final, clasându-se pe locul trei, lafel ca în 2008, când a mai participal la etapa din Tenerife. Caudal joacă golf de la 10 ani, este profesionistă din 2006 şi s-a clasat o singură dată pe primul loc, în 2008, în Portugalia. În Tenerife, locul 3 i-a adus aproape 20.000 de euro, adică jumătate faţă de locul 1, adjudecat de mult mai experimentata englezoaică, Trish Johnson, (44 de ani).
Jade Schaeffer

Daneza Malene Jorgensen joacă golf de la şase ani

Oponentele ei de sâmbăta trecută nu au plecat nici ele cu portofelul gol. Compatrioata Jade Schaeffer, care e pus prima oară mâna pe o crosă de golf la 12 ani s-a clasat pe locul 11 şi a câştigat aproape 5000 de euro, în timp ce daneza Jorgensen, care a început să joace golf la şase ani, a plecat acasă cu fix 1485 de euro, pentru locul 42.
Aşadar ele sunt cele trei ghinioniste cărora le-am ţăcănit cu Canon-ul lui Je toate loviturile, preţ de vreo cinci sau şase găuri. Am văzut că se uitau cam chiorâş purtătorii de crose şi omul cu scorul…dar dacă nu ne-a spus nimeni nimic, că aveam atârnate de gât legitimaţiile, ne-am văzut de treabă. Probabil că dacă am fi întrecut măsura, vreuna din cele trei ar fi urlat la noi că o stresăm. Spun asta pentru că la un moment dat, Caudal i-a atras atenţia asistentului lui Schaeffer, care ducea sacul cu crose, să dispară din aria ei vizuală pentru că nu se poate concentra.
Bătuţi în cap de soare şi chinuiţi de drumul cu autobuzul (Je), ne-am cam plictisit de trekking de la o gaură la alta şi am decis că e destul pentru un prim contact vizual pe viu cu acest sport. Trebuia să profităm de ocazie să vedem orăşelul Buenavista del Norte, cochet, liniştit şi mai multe găsiţi spuse de Je, AICI. Vom reveni în Buenavista, dar călare pe motor, după cum promite aceeaşi unică Je.
[nggallery id=63]

Join the Conversation

3 Comments

  1. pozele de nota 20!!!!in legatura cu acest sport, dzeu sa ma ierte dar nu as avea rabdare sa il execut.pus!!!

  2. Dumnezeule! 1485 de euroi pentru locul 42? În România, marele premiu la un concurs literar este de 1000 ron, adică sub 250 de euro şi statul îţi ia şi impozit din el!

    1. Da Doina, dar aici e vorba de un sport, iar sumele sunt mici la golful feminin, în comparaţie cu cel masculin şi cu alte sporturi individuale, cum ar fi tenisul. Cred însă că şi concursurile literare sunt mai valoroase în alte ţări ale Europei, faţă de România.

Leave a comment

Lasă un răspuns