Mercado del Agricultor de La Guancha

Scena e piața de agricultori de sâmbătă. Mergem în fiecare săptămână, adică eu, Yago și Maria. Cum intrăm în hală, Maria, care încă nu are noțiunea proprietății, așa că ia de prin lăzi ca și cum ar fi la liber, pune ochii pe ceva. De regulă roșii. Agricultorii sunt îngăduitori. Cine fură o roșie, mai ales că luăm mereu două, trei, patru kile? 

Și show-ul începe cu prima tură de piață. Eu în frunte, Yago, grijuliu, în urmă cu Maria, care-și molfăie mulțumită roșia în timp ce scanează lăzile de la înălțimea ei. 

Lumea se trece pe lângă noi din ambele sensuri. Bătrâni, tineri, familii cu copii. Inevitabil toți întorc capul și își dau coate sușotind: „Uite cum mânâncă roșia…”.

Maria deja a dat gata prada pe trei sferturi și vede ardei. Nu contează culoarea. A, A, A și țintește suprem cu arătătorul ei de 20 de luni. Luăm ardei și înlocuim roșia. Mirarea crește în jur. E deja senzație și printre agricultori. Ardei gol???

Adrenalina atinge cote maxime când Maria începe să jumulească de frunze legăturile de ceapă verde. E deja timpul să intre și Yago în scenă, când ajungem la fructe. La final, doi copii ciudați bat piața cu mâinile ocupate de Guayabo / Guave, că a inceput sezonul. Unde greșim?

Cu mâinile ocupate
Înapoi spre casă