În Tenerife sunt multe lucruri mai ieftine decât în România. Ţigările, spre exemplu, costă până în 21 de euro cartuşul. Sunt multe mărci, nu le-am reţinut, care au preţ de cartuş la 15 euro. Seb zice că mai s-ar reapuca de fumat la asemenea preţuri.

Să lăsăm ţigările, că nu sunt bune. Uite chestii bune care-s mai ieftine pe insulă. Pastele făinoase. Am luat o pungă de spaghete din grâu dur, punga de un kilogram, la 0,90 euro. Salata verde. O pungă cu două salate creţe mari costă 0,85 euro. Uleiul de măsline şi, de fapt, cam de orice. O sticlă (care nu e pet) de 750 ml ulei extravirgin de măsline costă 2,65 euro iar litrul de ulei de floarea soarelui este 0,85 euro. Detergentul de rufe. Ariel lichid la patru litri, 9,79 euro.

Ce nu e ieftin. Portocalele. Am luat o sacoşă de 4,5 kg la 4,60 euro. Iar vrac preţul era de 1,29 euro. Nu ştiu explicaţia, că portocalele sunt canariote sau din peninsula Iberică. Bananele. Parcă nici n-ar fi patria lor. Este oarecum de înţeles, pe insulă sezonul bananelor este în mai. La Mercadona, unde ne-am făcut cumpărăturile ieri, kilogramul este 1,39 euro. Cartofii. Foarte scumpi. Nu erau vărsaţi, cum se zice, ci doar în săculeţi. Iar săculeţul de 3 kg de cartofi albi ne-a scos din buzunar 2,35 euro. Asta înseamnă cam 0,8 euro de kilogram. Tulai, unde e cartoful nostru de Făgăraş?