În timp ce Je socializa la amiază cu tenismenii old boys,  eu mă puneam la curent cu ultimele ştiri de pe insulă..că de, nu mă pot rupe de presă.

Aşa dau peste ştirea zilei de ieri:), oarecum pe surse, cum că gigantul internetului, Google Inc., se mută în Tenerife. Sursele citate de Tenerife News spun că cei de la Google nu mai vor să stea în California lui Schwartzeneger, care ar fi mai în pragul falimentului decât Grecia.

În plus nici noile legi pentru drepturile de autor pe care administraţia Obama le sprijină nu le convin, aşa că au aruncat un ochi pe Google Maps şi ar fi pus mouse-ul tocmai pe Tenerife. Sursele citate spun că Google a cumpărat deja câteva hale industriale şi mult teren, la doi paşi de noi (20 de kilometri) la Granadilla de Abona.

Ver mapa más grande
Aici plănuiesc şefii Google să mute cartierul lor general din California, cu tot cu staff-ul de 20.000 de oameni, dar nu oricum ci ridicând un aşa zis Greenergy. Zonă a fost aleasă pentru că bate vântul tot timpul, e soare mereu, iar Google vrea să gugăleasca ecologic, folosind energia eoliană şi solară. Pe acea vale am trecut şi noi de două ori, odată când am venit de la Aeroport, a două oară când am fost ucenici la palmieri şi chiar bate vântul mereu. Sunt zeci de instalaţii eoliene care produc acolo curent, aşa că totul pare plauzibil. În plus mână de lucru e relativ ieftină, iar fiscalitatea e avantajoasă. Pentru Tenerife ar fi ceva..iar pentru IT-istii români la fel. În plus poate scad ăştia preţurile şi cresc viteză la net.  De altfel, unul dintre punctele tari ale insulei este lansarea proiectului NAPWACI – Network Access Point Africa de vest -Insulele Canare, care conectează insulele cu lumea largă prin internet de mare viteză. Centrul de comandă al proiectului este tot la Granadilla de Abona, iar netul ar trebui să zbârnâie pe la sfârşitul lui 2011, dacă lucrurile nu merg ca la centura Sibiului.  Vom ajunge şi noi odată pe acolo să facem nişte poze.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Seb, sincer, nu cred. Poate deschid o filiala europeana, dar sigur ceva nu o sa mute: serverele. Nu cred ca lasa cea mai avansata infrastructura din lume (California) pentru o insula. Sau cel putin nu asa repede. Alta problema ar fi angajatii: majoritatea, cred, ar prefera sa ramana in State nu sa se mute/emigreze inapoi in Europa si nu cred ca o sa-i dea afara ca sa recruteze altii. N-am gasit informatii pe net in afara de ziarul canariot, nu era din 1 aprilie, dar povestea e suna a farsa 🙂

  2. Da, stirea trebuie privita cu rezerve, dar pe de alta parte, sunt foarte multe coincidente legate de locatie. Oricum mai devreme de doi, trei, cinci ani nu vad nici eu asa ceva posibil din cauza netului. Canariotii pot insa visa la asta:)

Leave a comment

Lasă un răspuns