Azi am avut o surpriza foarte plăcută după câteva experiențe mai puțin fericite cu conexiunea de Internet. Avem ADSL după numai 20 de ore de la depunerea cererii.

Știu că pentru voi, cei ce ne citiți din România e hilar să te bucuri de o conexiune ADSL de 6MB când acolo netul are viteza luminii și filmul se dă jos in trei minute, dar aici pe dealul nostru din Tenerife atât se poate. Fibra optică abia a ajuns pe insulă și mai durează până e gata infrastructura.

Pentru noi e o mare evoluție să trecem de la un Internet mobil de la Vodafone, limitat la un trafic de 4GB  pe lună cu viteza de 3MB la un ADSL de 6MB, nelimitat. În primul rând e mai ieftin cu vreo șase euro, pentru că ne costă doar 33 și ceva. In al doilea rând, Jeanina are de acum acces la serialele ei de pe net, iar eu mă mișc mai bine pe site-urile pe care mai lucrez.

Intenția de a trece de pe netul mobil pe ADSL o aveam demult, dar așteptam să se gate contractul cu Vodafone, de 18 luni. Inițial am făcut acum o lună și ceva o cerere pe net, la Movistar Telefonica, (romtelecomul spaniolilor). Trebuia să vină să-l instaleze în vreo două săptămâni. După trei, intreb și eu ce se întâmplă, printr-un mail. Răspunsul vine plat, după două zile: „Nu am găsit adresa dvs. Mergeți la o agenție și faceți o nouă cerere”. No bine. Atunci avantaj Vodafone, care după ce a expirat contractul, în mod absolut surprinzător a început zboare pur si simplu, fără sa mai țină cont de limita de trafic.

La Vodafone, plin ca de obicei, acu o săptămână. Aștept cu răbdare și îi spun omului ce vreau. Ok. Super. ”Semnați aici și aici și vă sunăm în două zile ca să vă luați aparatul și un USB pentru internet mobil. Linia de ADSL se instalează între două și cinci săptămâni, dar pânp atunci aveti internet gratis”. Câtîîîîî? Îmi fac calculele și zic că merge și așa. Facem economie o lună, dacă nu plătim net. Telefonul a venit peste o săptămână, adică ieri, dar până să răspund a închis. Când mă duc eu vesel să iau aparatul, un modem wireless mai fistichiu, tipul de la Vodafone îmi dă cu barosul în cap sec. ”NU vă putem activa contul decțt dacă plătiți o garanție de 300 de euro” … Câtîîîîîîîîî? După aproape doi ani de contract disciplinat? Tipul nu știe, nu se bagă. Așa i s-a transmis. Nu are nicio vină.

Mufi, pisica noastră cea mare, a refuzat ședinta foto cu cutia modemului...

Ies cam morcovit că nu e drept ce ni se întâmplă și mă duc vis a vis, la Movistar. Fac contractul în trei minute și tipa îmi spune că tehnicul vine în zece zile. Vin acasă și îi povestesc nevestei Je adăugând și explicația conspiraționistă că ne-o fi cerut garanție că trag românii țepe la Vodafone în Spania (știm câteva cazuri) sau o fi altceva.

Azi, pe la 11, după micul dejun, în timp ce Je îmi spune că juniorul face tumbe în burtica ei, sună telefonul. ”Buna ziua. Sunteți cutare? De la Telefonica sunt. Când vă găsesc acasa? Dupa 15 e ok”. La 15 fără două minute sună din nou. ”Sunt aici. Unde sunteți?” ”ĂĂĂĂĂ… Ajung acușica” îi zic omului și o abandonez pe Je la Mercadona pentru 15 minute, cât mă duc să-i deschid omului. După alte 15 minute totul gata. Je recuperată, netul fulgerică. Trăiască Movistar:)).

P.S. Mă vede acum soția Je că bat de sar tastele și mă întreabă. ”Ce tot faci? E gata filmul ăla?!” ”Păi nu ți-am zis ca postez?” ”Hai mă Seb, din atâtea lucruri frumoase tu asta ți-ai găsit să postezi?!” ”Păi dacă m-a fascinat experiența”:))

P.S.1 Pentru cei interesați, pentru contract de Internet în Tenerife ai nevoie doar de cont bancar și NIE.