Avem în plan să vorbesc despre schimbările pe care le-am făcut în obiceiurile mele alimentare și de îngrijire personală de când am aflat că sunt însărcinată. Dar prevăd un astfel de articol foarte lung și parcă mă sperie… adică nu am chef să stau atât de mult timp lipită de tastatură. Chiar dacă azi este înnourat și o așa vreme e numai bună de stat în casă și scris. Sau, mai degrabă, de privit un film, sau altceva 🙂 Deci las textul ăsta pe altă dată, sper doar să fie înainte să se nască copilașul.

Iar acum nu scriu nimic în mod particular, că, de fapt, eu mai mult și mai mult am vrut să pun niște poze cu mine și burtica de acum, de la intrare în ultimul trimestru de sarcină. Toate merg bine, turul doi de analize a ieșit bine, stau ok și cu nivelul de B12, băiețelul dansează mai mereu, ascultă zilnic Mozart și Chopin (acum e mai ușor să pun căștile pe burtică, că s-a mai mărit, nu mai e nevoie să le leg ca să stea lipite), din când în când îi citesc povești. Am început și cursurile de pregătire prenatală, Doamne, niciodată n-am văzut atât de multe gravide la un loc… e un sentiment foarte plăcut, acum mi se par burțile de gravidă cel mai frumos lucru din lume. Seb e cam singurul viitor tătic care vine la întâlnirile săptămânale, și nu, nu se simte copleșit de atâtea femei și atâtea informații despre feminitate și maternitate.

La nume nu ne-am decis încă, avem o mică listă cu mai multe variante între care Xavier, Alejandro, Ramon, Lucas, Angelo. Mie acum niciunul nu-mi spune clar ”ăsta e, așa o să-l strig pe băiețelul nostru!”. Vom vedea, mai e timp. Pregătirile de ordin material nu le-am demarat, suntem destul de liniștiți… Probabil că alți viitori părinți, în acest moment al sarcinii, au deja camera copilului amenajată, cu tot mobilierul și accesoriile deja cumpărate, pătuț, cărucior, tone de hăinuțe, cosmeticale pentru îngrijirea noului născut, scutece, păturici, cearșafuri, jucării, etc. Noi nu. Nu o să avem cameră separată pentru copil, ba chiar ne-am hătărât nici pătuț separat pentru el să nu luăm. Vom dormi toți trei în patul nostru de oameni mari, firește, cu zona micuțului amenajată ca pentru micuț, pentru siguranța lui în somn. Nici cărucior nu-i luăm, copilașul nostru va fi un copilaș purtat, nu în brațe cât în eșarfe și ”marsupii” speciale. În săptămânile viitoare o să începem să mergem la cursurile de alăptare ținute la centrul cultural din Los Cristianos iar acolo o să ne familiarizăm cu toate și o să vedem ce ni se potrivește.

De hăinuțe ne-am oprit din cumpărat atunci când și începusem, când am aflat că o să avem un copil. Două pungi și stop, stai că nu știm cât de micuț va fi, ce mărime îi va trebui. Și pentru ăstea e timp destul, magazine sunt la tot pasul, vremea din Tenerife e cum trebuie să fie, deci n-o să-i fie copilului nici frig și nici cald, nu arde nicăieri că el nu are garderoba deja pregătită, oricum bebelușii cresc într-un ritm rapid, nu-i nevoie de milioane de schimburi, relax. Plus că acum două săptămâni am primit o plasă plină cu lucrușoare 0-6 luni de la niște vecini uruguaieni care au un băiețel de 3 luni (măricel, hainele îi sunt deja mici).

Săptămâna viitoare am următoarea vizită la obstretician, într-o zi în care tot sistemul sanitar din Spania cică ar fi în grevă. Dar și aici e ca-n România, sunt și spărgători de grevă, așa am auzit, deci întâlnirea va fi conform programării. În rest, program de voie, dar cam agitat, că zilele noastre, multe la rând, se desfășoară contra-cronometru: trezire, rutina mea de dimineață, ceva treburi de-ale lui Seb, muncă pe plajă, înot, vizită la moașă sau cursuri prenatale, cursurile mele de limba germană, Seb ceva poze la surf sau alte treburi de-ale lui, din când în când ieșiri cu amici/colegi/cunoștințe/prieteni, etc. Am energie să le duc pe toate, dar seara mă găsește de cele mai multe ori obosită. Nu credeam că o să fiu așa de activă în perioada sarcinii. Dar e foarte bine, îmi place.

Săptămâna trecută, de ziua mea, pe plaja Fańabe, cu niște valuri foarte mari, mai mari de cum se văd în poze.

[nggallery id=99]

”În” palmier, după curmale, la plaja Abama.