Săptămâna trecută am publicat pe Facebook-ul nostru, fotografia de mai jos, cu Yago la sânul Jeaninei. Un „snack” la plaja. Un copil care se înțarcă singur, nu la indicația pediatrului sau a lumii. Şi credeți-mă că se înțarcă. Nu e nimic pervers în mânca lapte de țâță la 2 ani si 10 luni. Întrebați-vă bunicile şi bunicii când şi cum au fost înțărcați.

dar pecho en la playa 1

Mulți s-au simțit ofensați de fotografia de mai sus. Câțiva au plecat, alții și-au văzut de treabă şi unii s-au simțit atât de ofensați încât au reclamat la Facebook poza pentru „continut sexual explicit”. Facebook, la fel de ofensat când vine vorba de alăptare, ne-a blocat conturile.
Acum ceva vreme, m-am simțit şi eu ofensat de o fotografie. Un domn s-a înfățişat pe Facebook cu două capete de porc însângerate în mâini. L-am reclamat şi ghici ce! Facebook mi-a răspuns că nu e nimic ofensator si dacă ma simt lezat nu îmi mai arată pozele domnului respectiv.
Sunt sute de ştiri despre sex şi violență, zilnic, pe rețelele sociale, iar firescul, naturalul a ajuns să oripileze. Fotografia este un manifest pro-alăptare, un experiment, şi am bănuit că asta va fi reacția generală, de când am publicat-o.

Alăptarea până la 3-4 ani a fost un lucru comun în toată lumea asta, până în primele decenii ale secolului trecut. Despre efectele benefice și falsele mituri, găsiți un articol aici.

După ce citiți si vă informați despre alăptarea prelungită, privită în zilele noastre ca o ciudățenie, întrebarea mea este următoarea, cu ce este „obscen” un copil de aproape trei ani la sân?