Ştiţi plajele ălea de prin Europa pe care umblă chinezoaicele îmbrăcate (când toată lumea e dezbrăcată) cu un tub de loţiune în mână şi te întreabă dacă vrei un masaj? Ei bine, în Tenerife n-am văzut aşa ceva.  Aici este ilegal să desfăşori orice activitate comercială pe plajă. Negrii care vând gablonţuri africane şi ochelari de soare sunt toleraţi, mai vezi din când în când printre şezlonguri câte unul, dar asta pentru că autorităţile închid un ochi în privinţa lor… cică astfel ţin furturile în frâu. Revenind la masaj, e ilegal pe plajă. Pe coastele Toscanei chinezoaicele luau 5 euro pentru 5 minute de masaj şi foarte rar le vedeai stând. În rest lucrau şi produceau dineritos. Adică bănuţi :D. Aici masajul se face doar în saloane şi centre spa. Are preţuri variate dar, în general, este cam 20 de euro jumătatea de oră. Ziarele de pe insulă, atât cele în engleză cât şi cele în spaniolă, abundă în reclame la saloane de masaj, de relaxare, medical, de recuperare. Dar n-am văzut nicio ofertă de muncă pentru masori. Asta nu înseamnă că nu se găseşte de muncă în acest sector, ci că se găseşte mai greu.

Postul este pentru dragii de Achile şi Achiloasa, motociclişti bucureşteni, de profesie masori, viitori imigranţi în Tenerife (în mai-iunie?). Păi măi oameni, voi vreţi Santa Cruz, că deh, e capitală, aproape 200.000 de locuitori, alte oportunităţi de muncă şi de afaceri, şi aveţi dreptate. E oraş mult mai mare decât Las Americas şi acolo e altă treabă. Că pe aici n-am auzit să fi murit vreun masor şi să fie un loc liber. Da’ în capitală sunt şanse mai mari să moară doi masori anul ăsta, nu? Glumesc, dar aţi prins ideea. Voi spuneaţi că veniţi cu mesele voastre de masaj, înseamnă că vreţi să deschideţi o afacere? A găsit Seb un sait cu legi, fiscalitate, taxe, impozite pe insulă, merită făcută o documentare.

Join the Conversation

5 Comments

 1. No, tulai Doamne!,ca tare-i fain header-ul vostru! Ne bucuram sa ne continuam calatoria alaturi de voi. Venirea noastra deocamdata se mai lasa asteptata si la cum va miscati voi , cand om veni mai avem de indeplinit o simpla formalitate, aceea de-al vota primar de tenerife pe Seb.:)VOTATI SEB PRIMAR!!!!multe succesuri,care este ele!:).Sa auzim de bine!
  Multumim frumos pentru ca va ganditi la noi!!! si noi ne gandim la voi in fiecare zi.Informatiile date de voi de acolo pt. noi sunt vitale! Va rugam frumos datine si noua saitul gasit de Seb,daca se poate.Bafta multa in continuare si sa ne dati vesti despre voi din ce in ce mai bune!!

 2. Hmmm… maseur murit zici,pai eu am 1,87m si 150kg,m-oi impiedica eu pests vreunul si… s-a rezolvat.:)glumesc desigur!
  Si noua ne-a facut figuri calculatoretul de aceea nu v-am mai scris demult,cred ca simpatizeaza cu laptopul lui Seb!
  Aici lumea se pregateste de Paste, la voi e vreun semn? Biserici ortodoxe exista!? Acolo au 1 martie martisoare, Paste cu oua rosii, etc.Daca nu facem un import-export rapid! Asteptam vesti cu nerabdare!

 3. Biserici ortodoxe nu sunt, chiar dacă e parohie ortodoxă. Slujbele se ţin într-o biserică catolică din Santa Cruz ori Laguna, nu mai reţin, găseşti articolul cu căutar epe gugăl parohie ortodoxă Tenerife, mi s-a blocat gugălul şi nu pot să-ţi dau eu linkul. Şi aici lumea se pregăteşte de Paşte, urmează săptămâna sfântă când toată Spania îşi ia concediu şi vine în Tenerife. 😀 Glumesc, dar oricum, în Tenerife sunt aşteptaţi zeci de mii de turişti. Ouă roşii cred că facem cu oja mea, două ouă ajung, nici oja nu ajunge pentru mai multe. 😀
  Prin FedEx cred că-s cam scumpe ouăle, ne lipsim de ele, mulţumim!

 4. IN LUNA DECEMBRIE A ANULUI 2009 AM FOST IN CONCEDIU IN TENERIFE,IAR PE PLAJA EU AM VAZUT CHINEZOAICE CARE FACEAU SAU ITI OFEREAU SEVICII DE MASAJ.
  ANUL ACESTA VENIM IN TENERIFE SA EMIGRAM INCEPAND CU LUNA NOIEMBRIE.POATE NE INVITATI LA NUNTA DACA TOT O SA FIM ACOLO

Leave a comment

Lasă un răspuns