Brrrrrrr. Acum să nu vă inchipuiţi că am renunţat la bermude ziua. În sud e rezonabil, în sensul că şi cu vânturi nervoase tot se simt 19 grade, când afară sunt 21. Totuşi de pe la sfârşitul săptămânii trecute a început să se zburlească pe aici o furtună din Atlanticul de Nord. Nu am fost în centrul ei, dar marginile ne-au tot dat de furcă cu o vreme capricioasă de primăvară. Acum plouă cu găleata cu tunete şi fulgere, acum e un fel de mocănească de mâna a doua, acum e soare arzător de plajă, acum vâjâie vântul de te duce sau  toate la un  loc plus câte un curcubeu la doi paşi de tine.  Spectacolul este însă jos pe mare şi în vârf de munte, pe Teide.

Aici jos oceanul e frământat rău de vânturi, aşa că poţi contempla valurile ore în şir, bucurându-te de o excelentă cură de aerosoli. Sus în schimb, furtuna naşte un viscol de toată frumuseţea. Nu credeam că pe o insulă subtropicală cineva îşi bate capul cu deszăpezirea şi ne amuzam ieri, citind o ştire, că circulaţia spre Teide şi prin jurul vulcanului, ( sunt o mulţime de soşeluţe prin munţi), este închisă din cauza ninsorii abundente. Înainte de a citi finalul, mă hăhăiam că vor aştepta să se topească zăpada vreo două zile, dar nu. Canarioţii sunt pregătiţi de orice vreme, pentru că la final aflai că se lucrează intens cu utilaje de deszăpezire pentru deblocarea circulaţiei. Nu le-a luat mai mult de două ore să cureţe şi să deschidă circulaţia.

Cum Teidele şi vârfurile din jur au fost mai tot timpul în nori, azi dimineaţă am avut o nouă surpriză. A nins până aici, relativ aproape de noi, aşa că nu e de mirare că dimineaţa sunt 12-14 grade. Brrrr încă odată. Din fericire nu ne scoate nimeni din bârlog cu forţa, aşa că ne bucurăm de zilele libere dăruite de vremea potrivnică, iar pisica Mufi e probabil cea mai fericită, pentru că are companie cât e ziulica de lungă. [nggallery id=84]