Cine se scoală de dimineaţă face aerosoli şi prinde valuri uriaşe toată ziua. Cam aşa se poate descrie pe scurt prima zi a săptămânii pentru mine, pentru că în timp ce Je încă dormea dulce, am plecat cu  Dan să inspectăm locurile de surf.

De săptămâna trecută, sudul insulei este sub asediul valurilor venite în urma unui uragan care a bântuit undeva în Atlantic. Iar dacă sunt valuri, surferii sunt înebuniţi să prindă cât mai multe şi să le trăiască cât mai intens. Iar ca trăirea să rămână palpabilă, intervin eu:), cu fotografiatul.[nggallery id=50]

Unde ar fi trebuit să fie valuri bune, după prognozele de pe Internet, adică în Las Galletas, o aşezare idilică de pescari căutată şi pentru apele limpezi numai bune de snorkeling şi scufundări, nu prea era cine ştie ce dimineaţă la 7 când am ajuns noi acolo. Surferii însă dădeau târcoale deja pe plajă. N-am stat să aşteptăm valurile pentru că marea era deja în urcare, ci ne-am întors în Playa de Las Americas, unde sunt alte cinci spoturi de surf. Până la urmă Dan a intrat în Piscina, unde valurile întradevăr te ungeau pe suflet. Printre poze, am stat eu şi m-am gândit că trebuie să mă apuc şi eu de sportul ăsta, în care Je este deja iniţiată bine. Dacă nu de surf, că nu sunt tocmai un înotător bun, atunci măcar de bodyboarding.

Valuri mari luni dimineaţă în surf spot-ul numit Piscina

Dacă stând pe stânci ai un sentiment incredibil când priveşti dihăniile de apă cum se sparg în spume, îmi închipui cum este să le vezi lângă tine şi să le simţi pe pielea ta.

Dan pe valul lui

După valurile de dimineaţă din Piscina  a urmat o pauza de muncă de birou de câteva ore, până când a venit surfista mea Je de la job şi am hotărât să luăm iar calea oceanului, aşa că la 19 eram din nou în Las Galletas, cu Dan. De data aceasta aici oceanul se dădea foarte mare. Valuri de patru metri se rostogoleau cu surferi pe coamă spre ţărmul stâncos.

Je faţă în faţă cu valul

Je s-a încumetat să intre şi ea în apă, dar numai ca să privească valurile şi tehnica surferilor de pe margine, dintr-un loc cât de cât sigur şi să mai facă exerciţii pe placă. Valurile nu veneau continuu, ci în rafale de maxim zece, după care urma o perioadă de acalmie în care cu greu îţi puteai închipui că oceanul nu e aşa cum pare. Apoi o altă serie de valuri se ridica la peste o sută de metri de ţărm, unul mai mare ca celălalt. Nu prea sunt multe cuvinte de adăugat, pentru că galeriile foto spun totul despre locurile de pe aici. Vizionare plăcută!:)

[nggallery id=51]

httpv://www.youtube.com/watch?v=HjySBRgqKdE

Join the Conversation

6 Comments

  1. Frumoase poze!!!, Da mie apa aia tot mi se pare periculoasa! Apropos, cum e fata de mare , e mai sarata!?

    1. Păi e periculoasă şi Je iti poate spune mai bine ca mine cat e de periculos oceanul. De sarat, e o idee mai sărat ca marea. Nu te ustură însă ochii.

  2. m-am toooot uitat la tine așa cheluță cum esti si cu rochita de plaja sau prosop (in poza 8 cea cu placa de surf), dar si la celelalte unde stai ghemuită în apus de soare….culoarea portocalie a apusului de soare îi aduce pozei un +.
    parcă esti o călugarită budistă :)))
    ce zici?
    după părerea mea, zău ca dai bine așa ! 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns