Tenerife este insula unde se pot face multe sporturi, cuminţi sau extreme (nici nu mai amintesc de surf şi toate derivaţiile). E o insulă de puţin peste 2.000 de kilometri pătraţi dar este plină de terenuri de golf şi stadioane de fotbal la standarde UEFA. În sudul insulei, la vreo 12 kilometri de San Eugenio, locul în care stăm noi, între Los Abrigos şi Las Galletas, sunt cele mai bune terenuri de golf. Bogătaşii Europei, când pe continent este frig şi urât, se urcă în avion şi dau fuga pentru o după-amiază la golf pe Tenerifa.

Terenurile de tenis de zgură, ciment sau iarbă se află la tot pasul. La fel cum sunt şi piscinele, în fiecare complex rezidenţial sunt minim două terenuri de tenis. Rămâne să mă documentez, dar sunt aproape sigură că este gratuit pentru rezidenţi, la fel cum este şi intrarea la piscină.

Pe insulă se pot face scufundări şi cu scuterul. E un scuter special care are în prelungirea ghidonului, în sus, un fel de cască ce se închide etanş în jurul capului. Eu una nu aş explora fundul Atlanticului aşa, îmi place mai mult să dau din mâini şi picioare. Ghidonul să rămână pe uscat.

De enduro şi motocross nu mai vorbesc, toată insula e un teren întreg pentru off road. Au şi un circuit de motocross la San Miguel de Abona care găzduieşte o etapă din campionatul spaniol de pro (anul ăsta e pe 28 martie, vă e clar că ne ducem, nu?).

O altă chestie al fel de extremă care se făcea până acum vreo doi ani în San Eugenio şi care s-a suspendat este săritura cu coarda. În imagine este Sky Park (e la o aruncătură de băţ de casa noastră). Ceea ce nu se vede în imagine este că jos sunt bazine de diferite forme dar acum toate uscate, fără pic de apă albastră şi cu pereţii plin de grafiti. Parcul a fost închis după ce un turist a murit. Băieţii care se ocupau de bungee jumping i-au calculat coarda mai lungă cu câţiva centimetri. Să-l odihnească Dumnezeu în pace, dar de ce au închis parcul? Cred că se puteau lua multe alte măsuri…