start-cola-earlier

Pentru cei care mai cred în studiile și cercetările făcute de și în sprijinul multinaționalelor, uitați-vă puțin la reclama asta la Coca Cola de prin anii 50. Citiți textul. Acum ni se pare cel puțin greșită până și asocierea sticlei de coca cola cu bebelușii. Atunci oamenii credeau ce-i mințeau ”studiile de laborator”.
TOTUL ESTE MARKETING.

Credeai că apa de la robinet este diavolul? Ia vezi cine are de câștigat dintr-o industrie de multe zerouri din apă îmbuteliată (și filtre).

Crezi că există deficiențe de proteine într-o dietă vegană? Ia interesează-te să vezi câți bani fac companiile producătoare de proteină animală (sau vegetală). E interesul lor FINANCIAR ca tu să mănânci proteină (în special animală) dimineață, prânz și seară, dacă se poate și la miezul nopții. Ei te îmbolnăvesc și te îngrașă cu bună știință și din intenție, intră în joc industria farmaceutică, industria obezității și a curelor de slăbit în care NIMENI nu vrea ca tu să fii slab și sănătos pentru toată viața (că altfel ți-ar spune din start să mănânci ce mănâncă toți asiaticii din mediul rural care sunt slabi toată viața lor și n-au niciodată probleme de siluetă, boli de inimă, diabet, osteoporoză și bolile care omoară societățile vestice la vârste de până-n 50 de ani).

Credeai că omul este ființa supremă de pe pământ și toate celelalte animale trebuie să i se supună? Și mai credeai că este în regulă să le omorâm pentru hrană, îmbrăcăminte și accesorii pentru că ele oricum nu simt durerea, sunt un fel de plante, nu? Ia mergi la o sacrificare de animal, oricare, și spune-mi apoi că nu i-ai citit groaza, durerea, suferința și dezamăgirea în ochi.

Crezi că uleiul este sănătos pentru tine, dacă este extra-virgin și presat la rece? Ia caută să vezi câți bani învârte industria asta. Și mai vezi și cât de sănătoși și slabi sunt consumatorii de uleiuri alimentare. Grăsimea pe care o mănânci e grăsimea pe care o porți. Nu, nu, nu zahărul e cel care se transformă în grăsime, lucrurile sunt mai simple de-atât. Grăsimea din farfurie se transfărmă în grăsime pe cur, burtă, coapse, artere, inimă, ficat.

Crezi cumva, ca mare parte din restul planetei, că fructele, ca și tot restul carbohidraților, îngrașă?
Ia uite-te în coșul de cumpărături al oamenilor grași și spune-mi câte fructe și orez ai găsit. Sau întreabă-i pe etiopieni sau ugandezi, care mănâncă cele mai multe banane dintre toate popoarele, de ce sunt slabi (nu, nu sunt slabi de foame, au în dietă peste 2500 de calorii pe zi).

Crezi că omul are nevoie IMENSĂ de calciu și că singura sursă sunt lactatele (și anumite semințe și nuci)?
Ia uită-te la americani, australieni, englezi și la rata lor ridicată de osteoporoză. Oare, pentru că nu și-au băut lăpticul la micul dejun? Ori n-au pus suficient unt de arahide pe pâine?

Crezi că vaccinurile există pe pământ ca să ne facă vreun bine?
Serios, chiar trebuie să studiezi problema, căci TOTUL ESTE MARKETING. Ai idee cât câștigă industria farmaceutică doar din vaccinuri? Fără să punem la socoteală restul medicamentelor pe care le vând pentru a trata simptomele și bolile pe care le generează vaccinurile. Cea mai bună imunitate pe care i-o poți oferi cuiva (că e nou născut, câine, pisic sau om) în fața bolii este să nu-l vaccinezi. DELOC. NICIODATĂ. Corpul știe cum să crească, cum să devină puternic, cum să se vindece, cum să se lupte cu bolile. Natura e bătrână rău și foarte înțeleaptă, nu poate fi depășită de o știință atât de tânără cum este medicina alopată.

Cu nașterea, crezi că complicațiile sunt ceva normal?
Ia fă socoteala de pierderile pe care le-ar suferi industria tehnologică și farmaceutică dacă brusc, nașterea s-ar întâmpla departe de spital, așa cum este în tot regnul animal, așa cum era până acum un secol și puțin? Înțelegi de ce te-au făcut să crezi că nașterea este un proces dificil care generează complicații? Nu, nu pentru că le pasă dacă ești bine și dacă pruncul e sănătos. Ci PENTRU BANI.

Cu alăptarea, crezi că tu chiar nu ai avut lapte și ție chiar ți-a secat la 4 luni?
Ia fă un mic calcul la câți bani ai dat pe lapte praf timp de 2-3 ani, tu știi câți ani, și apoi înmulțește cu câteva sute de milioane de nou născuți în fiecare an, toți hrăniți cu lapte formulă, este că sunt niște câștiguri colosale? TOATE ĂSTEA S-AR DUCE, PUFF! AR DISPĂREA ÎN NEANT DACĂ FEMEIA AR ȘTII CĂ ORICE MAMIFERĂ POATE ALĂPTA. Marketingul laptelui formulă are mii de tertipuri prin care subminează alăptarea și face ca până și femeile care au încercat și au reușit să alăpteze la început să-și ”piardă” laptele în scurt timp.

Cu cancerul, nu-i așa că tu crezi că e o boală? Că e o boală mortală? Și, mai mult decât atât, crezi că medicina alopată face tot ce poate pentru a vindeca bolnavii de cancer (chimio, radio, chirurgie, medicamente experimentale, cercetări, etc)?
Uite-te la bani, la câți bani învârte industria cancerului. Cine ar mai câștiga toți banii ăia dacă ei ar recunoaște teoria psihosomatică și ar promova-o în mass media? Ei clar nu, industria alimentară nu. Omul și-ar căuta cauza pentru care a făcut cancer, ar găsi-o, și-ar face ordine în farfurie, în frigider, în gânduri, în sentimente, în viață și ar descoperi adevărata viață, aia plină de vitalitate, compasiune față de planetă și animale, SCOP, sănătate și iubire.

Cele mai multe convingeri pe care le are societatea astăzi sunt pentru că multinaționalele vor să ne vândă ceva, vor să ne facă slabi, bolnavi și disperați ca se ne mai vândă și altceva. Ne țin în frică ca să ne manipuleze ușor. Simplu. La fel ca-n reclama de la coca cola din anii 50.

Sfatul meu este să lăsați de-o parte studiile și ce spun cercetătorii și să judecați după rezultate. Rezultatele, spre diferență de studii și marketing, nu mint. NICIODATĂ.

Aici un articol despre manipulare prin marketing.

EDIT: vă rog să mă scuzați, reclama este un remake la reclamele din anii 50. Cu alte cuvinte, un fake. Este o parodie făcută în 2002, reclamele adevărate erau ca cea de mai jos. Cred că parodia este genială și subliniază exact realitatea convingerilor induse de marketing.

ad_7up186baby