Ne-am căutat locuinţă în care să ne mutăm şi gândul ne-a rămas la apartamentul cu un dormitor din portul Los Cristianos. Proprietara ne-a trimis pe e-mail un set de fotografii, dar nu ne-a răspuns dacă mai lasă din cei 500 de euro, pentru că este cam mult pentru noi. Gândim că pentru ea e mai avantajos să-l închirieze cu 450 decât să-l ţină gol, că aşa avem o bănuială că multe apartamente n-au chiriaşi deloc, chiar dacă a început sezonul în Tenerife. Cum nu ne-a dat un răspuns şi cum n-am mai căutat altceva mai ieftin, ieri, după ce a venit instalatorul şi a ajuns la concluzia că boilărul nu mai poate fi reparat ci trebuie schimbat, am hotărât să rămânem pe loc, în studioul nostru din San Eugenio, pentru o lună, timp în care să căutăm în linişte altceva. În acelaşi timp judecam să renegociem cu Merlin şi să nu-i mai dăm 360 de euro pe lună ci undeva pe la 320, pentru că ne ţine de 10 zile fără apă caldă, pentru că nu ne-a adus televizor în primele două luni şi pentru alte asemenea motive.

Pe la prânz când Merlin a sunat (pentru banii de chirie, nu pentru a ne întreba dacă a venit instalatorul şi dacă s-a putut repara boilărul), Seb i-a cerut să coboare la noi în studio şi să vorbim (ea locuieşte tot în complexul Island Village Heights, cu un etaj mai sus decât noi). Merlin a zis despre ce să vorbim?, Seb i-a spus că-s mai multe lucruri care nu merg bine, care ne deranjează şi că vrem să prelungim contractul cu o lună dar să mai lase la preţ. La care ea, foarte intransigent, a spus că nu, nu lasă nimic la preţ, dacă ne convine, prelungim contractul cu alte 3 luni, în niciun caz cu doar o lună, şi tot la preţul de 360 de euro. Dacă nu ne convine, putem pleca, ea are deja clienţi. Ştiţi cum găseşte ea clienţi? Aşa cum ne-a găsit şi pe noi, cu anunţ pe saituri imobiliare. Unde preţul studioului este de 320 de euro! Viitorul rezident de Tenerife o sună, ea spune îmi pare rău, studioul de 320 de euro s-a ocupat deja, dar mai am unul la 360 de euro şi aşa a prins în plasă chiriaşi naivi.

La un aşa răspuns ce nu lasă loc unei minime negocieri, nu puteam face altceva decât să ieşim din casă şi să căutăm altceva în cartier, pe deal, în jurul nostru, unde sunt mai multe complexe rezidenţiale. Am căutat în Laguna Park, acolo se închiria doar în regim hotelier şi era plin de englezi, am intrat în Caledonia Park, acolo femeia de serviciu ne-a spus că este închis complexul (nu ştia dacă definitiv), am ajuns la Windsor unde un apartament costa 530 de euro şi un studio 450 (întradevăr, complexul părea luxos), apoi la Bel Air, unde un nene de la întreţinere ne-a zis că-s apartamente cu un dormitor la 350 de euro, dar să venim a doua zi dis de dimineaţă manana por la manana, când e cineva la recepţie (am întrebat ce înseamnă dis de dimineaţă şi el a răspuns 10-11…. asta spune multe despre spanioli 😀 ) Apăi, ăsta e super preţ pentru un apartament, normal că azi dimineaţă ne-am înfiinţat în faţă la oficina. Era  tot acelaşi nene, directoarea complexului întârzia. A sunat-o, i-a zis de noi, femeia i-a transmis că ajunge pe la ora 12, dar să urcăm să vedem apartamentul (care acum costă 400 de euro, tipul a zis că s-a înşelat el ieri, nu ştia preţul exact, da, vezi să nu). Arată bine, n-am făcut poze, acum fugim să vorbim şi cu directoarea.

Bucătăria apartamentului din port
Canapeaua din living nu pare extensibilă...
Dormitorul nu-i foarte mare, dar e ok... iar paturile se pot uni
Cred că baia e puţin cam înghesuită
Şi acesta este balconul...

*tocmai acum a răspus la mail proprietara apartamentului din Los Cristianos. Nu vrea să lase nimic la preţ, spune ceea ce ştiam şi noi, că este unul din puţinele edificii aflate în prima linie, lângă ocean, că 500 de euro e un preţ mai mult decât rezonabil, cât timp aici sunt incluse taxele pentru apă şi electricitate plus cele pentru întreţinerea comună (gunoi, femeia de serviciu, lift, etc). Toate pozele din acest post ilustrează apartamentul acesta şi ne-au fost trimise pe mail de proprietară. E drăguţ, nu extraordinar, priveliştea e de milioane, dar deocamdată nu ne permitem să locuim în port

Join the Conversation

12 Comments

 1. Servus dragilor

  Ma cam dezgusta cei drept ce vi se intampla si in acelasi timp mi se confirma ca peste tot sunt asemenea probleme nu doar la noi la Romanica cei drept de cand stam cu chirie si recunosc ca sunt ani buni nu prea am patit din acestea. Sfatul meu este sa fiti tari si sa nu lasati nimic de la voi, vorbim totusi de banii vostrii nu de ai lor. Multa bafta si impunetiva respectul ca se pare ca si spaniolii mai au ceva de invatat la acest capitol, fiti fermi si nu sovaiti, nu au nici un atu in fata voastra atat timp cat este un deel de ambele parti nu face nimeni nici un act de caritate sa fim seriosi

  Bafta multa.

 2. asa se intampla si in irlanda aceleasi lucruri in ceea ce privesc casele in chirie….pt ca aragazul pe curent nu mergea..pt ca masina de spalat nu mergea..am decis sa le dau cu 100euro mai putin(era600euro chiria)si daca se mai strica ceva
  le mai tai 100euro…si am noroc ca proasta de irlandeza accepta chestia asta…ca nu are chiriasi si nu va gasi cat de curind..

  1. Bine gandit. Nici noi nu am platit diferenta de garantie, 180 de euro, tocmai pentru ca nu era in regula totul.

 3. Hi.
  Lamuriti-ma si pe mine cu o chestie, un studio este o garsoniera, sau cate camere are?

 4. Mare vaca Merlin asta, pacat ca aveti garantia aia la ea , ca altfel eu i-as lasa o „bucurie” la plecare! Apropo, voi nu aveti si un contract cu ea!?Acolo nu exista ceva gen protectia consumatorului caruia sa-i adresati o plangere si sa cereti daune! S-au macar sa o amenintati pe Marlin ca intentionati sa o faceti, poate se sperie si o lasa mai moale!Bafta,bafta, bafta!!!

  1. Vom recupera in cele din urma garantia, dar pana nu o avem in portofel nu suntem prea siguri

 5. Sper ca ati gasit ceva fain de inchiriat.De ce sa va limitati la o singura varianta?Cred ca e o idee buna sa incercati si altceva.Doar sunteti in *anotimpul incercarilor*,nu-i asa?

  In alta ordine de idei:stiti ceva de Laurentiu?Trebuia sa ajunga cu familia in Tenerife prin 6 iunie(cu masina,feribotul).Eram curioasa cum au ajuns,etc.Dar probabil ca inca nu au apucat sa dea nici un semn.

 6. De gasit am gasit ceva super, la super pret. O sa dam amanunte mai pe seara, cand avem vreme de postat. Nu a dat niciun semn Laurentiu. Poate ca inca nu au ajuns pe insula sau sunt inca in faza de cautat chirii.

 7. bine ca ati gasit ceva! ce nemernici! una spun in anunt si alta e realitatea! am crezut ca doar la noi e posibil…sange latin,ce sa faci!

Leave a comment

Lasă un răspuns