„Ce fac emigranţii? Băi, am găsit o barcă! Mergi cu mine la Chafiras să o vedem?” zice Dan acu două zile dintr-o suflare ca să nu-i piară creditul la telefon. Mă uit la Je, Je la mine..ce barcă?? „Nu ştiu..o barcă. O să văd!”
Am zis da, normal, că doar e barcă, barca înseamnă ieşit în larg, plimbat pe coastă şi nu în ultimul rând pescuit.
Amănuntele le-am aflat peste zece minute, când Dan m-a pescuit din drumul nostru de la plajă către casă. Fiind plecat la Chafiras, la vreo 20 de kilometri de noi, cu maşina ca să-i facă verificarea tehnică printre halele din zona industrială, pe un câmp i-a sărit în ochi o barcă sau ceva ce semăna a barcă, după cum aveam eu să văd peste nici o jumătate de oră.
La prima vedere, obiectul arăta mai mult a barcă în descompunere dar…sub buruienile care năpădiseră stătea chiar o structură de barcă din fibră de sticlă, păstrată în condiţie perfectă, fără găuri şi fisuri (vom vedea mai bine asta când îi facem cunoştiinţă cu apa). Fireşte că nu am mai stat pe gânduri şi bărcuţa a făcut cred prima ei călătorie spre mare, via garajul lui Dan, unde va avea o haltă nedeterminată temporal, până când va căpăta calităţile şi proprietaţile unei bărci complete.

Spaniolul îi explică lui Dan ce ne mai trebuie ca să ne dăm cu barca. De emoţie am uitat să fac poye bărcii în loul ei de baştină:)

Pe drumul spre garaj, ne-am oprit lângă un fel de depozit de bărci noi, o parcare împrejmuită în care erau tot felul de ambarcaţiuni aşezate fiecare pe remorca ei. Trebuia să ne lămurim ce-i mai trebuie mititelei din maşină. Eu ziceam că nu are vârf şi trebuie să i-l contruim, dar Dan mă asigura că bărcile de pescari aşa sunt aici în Tenerife. Până la urmă, ne-a lămurit proprietarul depozitului, care tocmai pleca, dar spiritul spaniol l-a făcut să uite de grabă când a fost chemat de Dan să-şi dea cu părerea vis-a-vis de minunăţia descoperită pe câmp.

Omul nu a zis că nu va ieşi barcă din obiectul pe care îl avea faţă, dar ne-a confirmat că ne trebuie vârf şi multe altele, pentru că avem doar un schelet şi fundul. Asta bănuiam şi noi, dar cu ocazia asta am aflat un lucru foarte pozitiv: pentru bărci mai mici de patru metri lungime şi motoare cu până în patru cai putere, în Tenerife nu ai nevoie de niciun fel de permis sau înmatriculare. Asta ne-a dat avânt să visăm mai departe cum vom lansa barca la apă, la început probabil cu vâsle…adică doar doi cai putere:), până când apare de undeva şi motorul.

Un mândru proprietar de barcă

Mă rog, cel puţin avem o bază de la care să pornim, pentru că altfel, o ambarcaţiune de dimensiunea celei găsite de Dan costă peste 3000 de euro, cu toate dotările. Nu ne rămâne decât să ne dorim succes şi să spargem şampania într-o zi!

Join the Conversation

3 Comments

  1. SUPER TARE, LA ASTA POT SA VA AJUT SI EU… AM BARBA, BURTA SI O PIPA, DECI DACA PLATITI BINE AVETI UN CAPITAN! AM ZIS EU CA DAN IN URMA MUNCII LA RUSI ISI TRAGE YAHT!AM ZIS , AM ZIS!!!
    MULTUMESC PT .INFORMATIA CU TUTUNUL, DIFERENTA SE PASTRAZA CA SI LA TIGARI.

Leave a comment

Lasă un răspuns