De vreo săptămână anunţuri mari, pe coli A3, au împânzit zona Los Cristianos – Las Americas. Cu cifre de-o şchioapă erau scrise preţuri modice pentru diverse alimente (0,12 euro un ou, 0,12 euro o baghetă de pâine de 140 de grame) sub numele magazinului Puchita.

Văzusem Puchita în nordul insulei Tenerife, chiar în faţa aeroportului, dar n-am intrat niciodată să cumpărăm ceva. Nici la cel nou deschis lângă noi, pe strada Chayofita din Los Cristianos, nu am fi fost curioşi să ajungem, în definitiv 12 cenţi oul nu este o promoţie extraordinară. Dar ne-am întâlnit în urmă cu două zile cu Daniel, românul despre care v-am spus că locuieşte la plantaţia de banane de lângă Siam Park, şi Daniel zice vedeţi că s-a deschis un supermercado lângă tribunal şi încă mai fac angajări. Eu am dus curiculum pentru mine şi pentru nevastă-mea, cred că o să ne angajeze.

N-am stat să-l întreb de ce crede el că o să-i angajeze cei de la Puchita, dacă i-au spus asta astrele sau are vreo pilă la departamentul de resurse umane de la supermercado. Ieri am înşfăcat CV-urile lui Seb şi am pornit pe jos spre Puchita, de care şi Dan ne povestise încântat am luat un kilogram de fistic la 3 euro şi ceva… e cam comunist magazinul, da’ fisticu’ e ieftin 😀

La intrare, dăm de mulţi inşi în tricouri roz (oare de ce şi-a ales acest magazin tocmai culoarea roz?) care se învârteau gălăgioşi unii în jurul celorlalţi. Domnu’, ne-am adresat unuia care făcea pe şeful, cu cine putem vorbi de o angajare? Păi dacă aveţi un CV, mi-l lăsaţi mie (este uimitor cum pe insula asta toţi, dar absolut toţi, de la portar la femeia de serviciu, pot să-ţi preia CV-ul… că să nu credeţi că puteţi ajunge la departamentul de resurse umane, să vorbiţi cu cineva abilitat, chiar dacă nu şeful secţiei) Am scos CV-ul şi i l-am înmânat. Cum tipul dădea semne să plece spre altă treabă de-a lui, l-am întrebat: Aţi putea, totuşi, să ne spuneţi, dacă este vreo şansă să fim chemaţi la interviu? Pentru că ştiţi cum e, laşi CV-uri în multe locuri şi nu ştii cu adevărat dacă vei fi sunat. Sincer, nu prea sunt şanse, aici avem schema completă, nu mai este nevoie de niciun om. Dar se va mai deschide un al treilea magazin Puchita în Tenerife, la Icod de los Vinos (asta e o localitate din nordul insulei, la 20 de km de Puerto de la Cruz).

Bun, măcar am aflat şi nu ne-am făcut speranţe deşarte. Că tot eram la Autoservicio Puchita, am intrat să cumpărăm una alta. Impresia generală? E un supermercado prost gândit, deschis în pripă şi cu preţuri, în afara promoţilor aferente unei deschideri de magazin, mai mari decât la Mercadona. Arată ca un depozit, produsele sunt rău aşezate pe rafturi şi rişti să trânteşti cam tot din jur dacă nu te comporţi cu toate pachetele ca cu nişte cristaluri delicate. Plus că peste tot te loveşti de omuleţii cu tricouri roz, care parcă niciunul nu ştie ce are de făcut şi se învârte ca un titirez de la raionul de fructe, la cărnuri, la dulciuri şi din nou, la fructe. Cireaşa de pe tortul nostru, la casă POS-ul nu le funcţiona bine şi spunea că PIN-ul cărţii noastre de credit este greşit. Fireşte că nu era greşit, am verificat foarte bine. Bine că aveam şi bani lichizi la noi, că altfel lăsam bunătate de mere acolo (de restul cumpărăturilor nu prea-mi păsa).

Câteva preţuri:

– manzana Fuji (mere Fuji) – 0,79 euro/kg

– manzana Amarillo (mere golden) – 0,79 euro/kg

– jengibre fresco (ghimbir proaspăt) – 2,49 euro/kg

– pera blanquilla (pere blanquilla nu ştiu cum se traduce, dar cred că are legătură cu „alb”) – 0,99 euro/kg

– pimiento rojo (ardei roşu) – 0,99 euro/kg

– papaya – 0,45 euro/kg

– queso semi-ahumado (brânză semi-afumată) – 7,99 euro/kg

– pipas tostadas salado (seminţe prăjite cu sare – de floarea soarelui) – 1,09 euro/250 g

– mortadela – 1,30 euro/400 g

– aceite refinado de girasol (ulei rafinat de floarea soarelui) – 1,09 euro/l

Join the Conversation

5 Comments

  1. O VESTE CATSE POATE DE BUNA, AVAND IN VEDERE CA LA NOI SE AUD ZVONURI CA SE VOR INCHIDE NISTE SUPERMARKETURI! 🙂

  2. Va citesc mereu,mult noroc cu angajarile ,totusi preturile sunt ca si la noi in sud -in Granada la supermercadele Aldi si Lidl,Mercadona e ceva mai piperata la pret .Va pup si multe salutari !!!!!!!!!

    1. Da, şi aici Lidl area cea mai bună ofertă, dar nouă ne este cam peste mână să ajungem acolo (vreo 7 km, trebuie luat Guagua). Aşa că tot mai simplu este cu Mercadona…
      Salutări din Tenerife! 🙂

  3. Je,veniti la noi in vizita in Adeje,faceti si cumparaturile si la intoartcere va ducem noi cu masina!!!
    ce zici???:))))

Leave a comment

Lasă un răspuns