Tenerife tinde să devină o destinaţie din ce în ce mai ieftină, cel puţin conform statisticilor, aşa că nu-i de mirare că zilnic auzim vorbindu-se româneşte în jurul nostru pe plajă.

Tocmai au fost date publicităţii cifrele pentru mai, care arată o scădere a preţurilor de la cazarea la hotel cu 4,7 procente faţă de mai 2009. Tarifele hoteliere au scăzut în Tenerife aproape dublu faţă de cele din Spania, care s-au ieftinit cu 2,6 procente. Insulele Canare sunt acum pe locul trei ca rată de ocupare a locurile de cazare, cu 53,5 la sută ocupate, după Madrid – 56,8 şi Insulele Baleare – 58,3.

Berea la halbă o găseşti pe plajă la 1,5 euro...
...dar unii se răcoresc cu cafea

Scăderea preţurilor pare să fi revigorat puţin turismul, faţă de anul trecut pe vremea asta şi media canariotă trâmbiţează deja ieşirea din criza ultimilor doi ani. Din ce vedem noi aici în sud, nu prea au năvălit chiar aşa turiştii, pentru că exceptând weekend-ul, când ies şi canarioţii la ocean, plajele nu sunt ticsite cu oameni.

Preţurile nu au scăzut doar la hoteluri, ci şi la mâncarea şi băutura vândută lângă plajă. De exemplu, luând doar berea în calcul, toate terasele se întrec în oferte, ba 2 euro halba, ba 1,5 sau 1,2 şi chiar 1 euro în câteva locuri. La majoritatea teraselor însă, berea la halbă este 1,5 euro, un preţ rezonabil zic eu, ţinând cont că o bei gheaţă în buza oceanului privind după ce vrei tu pe plajă.  Chiar şi aşa, de multe ori bate vântul pe la terase şi clienţi apar doar dacă mai e vreun meci de la Campionatul Mondial şi terasa are LCD-uri sau plasme mari.

Nici mondialul nu umple terasele

Ce mai aşteptaţi? Hop în avion şi la plajă! 🙂

Join the Conversation

14 Comments

 1. SUNTETI TARI .SCRIETI EXACT CE ESTE IN TENEIFE ,ACEL COLT DE RAI CUM SE ZICE ,DAR NU ESTE CHIAR ASA .SCRIU DIN PROPRIE EXPERIENTA.AM FOST IN TENERIFE SUD LA MUNCA ,DAR ORICE VIS S-A NARUIT ,PENTRU CA NU ESTE CHIAR ASA CUM ITI SPUN ALTII.IN TENERIFE MERITA SA MERGI DOAR IN VACANTA SAU ASA CUM SUNTETI VOI FARA COPII ,DAR EU SINGURA NU M-AM PUTUT BUCURA DE NIMIC .IMI PLACE CA SUNTETI F OBIECTIVI .VA CITESC IN FIECARE ZI APROAPE .VA ROG TRIMITETI UM MAIL DACA L-ATI CITIT PE AL MEU.

  1. Loredana, tu ai copil? Că aici trăiesc multe familii tinere de rezidenţi, nu numai din România, care au copii: bebeluşi, de grădiniţă, de şcoală. Şi nu cred că le e mai greu ca-n altă parte.
   Eu o să te contrazic, Tenerife este foarte bine locul în care poţi trăi, nu-i doar o destinaţie de vacanţă.
   Referitor la găsirea unui loc de muncă, niciodată nu am spus că este uşor şi mereu am subliniat că în Tenerife este cel mai ridicat indice al şomajului din toată Spania.
   Baftă!

 2. M-a traznit o idee, nu cumva acolo e sezon iarna, cand in restul lumii e frig si acum e extrasezon, ca e cald in mai multe parti si atunci e normal sa scada preturile ca sa atraga turistii, care poate altfel s-ar duce in alte parti!?

 3. La noi a inceput numaratoarea inversa…tinand cont ca e trecut de ora 01.00 acum cand va scriu, as putea spune ca mai avem 4 zile pana plecam din tara (escala Londra ) si 5 zile pana punem piciorul pe pamant canariot.Pe mine unul (Alberto) , ma incearca ceva emotii la gandul sosirii acolo si la ce va sa fie, Andreea in schimb d-abia asteapta sa faca plaja :)…Je si Seb prima bere o dam noi ! 😉 Sa fie intr-un ceas bun !

  1. Ooo, ştiu prea bine cum este cu numărătoarea inversă, am trecut prin asta.
   Să aveţi parte de un zbor uşor, o aterizare lină şi o acomodare rapidă în Tenerife.
   Dap, să vă fie într-un ceas bun! 🙂

  1. Dragă Doina, bănuiesc că geniului tău narator aerul de Atlantic i-ar face un mare de bine.
   Dar de ce să aştepţi până la pensie? E pensia ta chiar atât de mare?

 4. Buna,
  aveti idee cat ar costa 6 nopti cazare la-nceputul lui octombrie la voi in resort? Fara prea mari pretentii…

  1. Nu ştim cât costă cazarea pe o săptămână, dar o să ne interesăm. Ce înseamnă „fără prea mari pretenţii”?

 5. Buna,
  ne-am facut rezervare la avion pt 30.09-06.10 si eram curiosi cam cat ar costa la voi in hotel o saptamana in perioada aceasta. Fara prea mari pretentii inseamna cam 3 stele, nu lux. Ne uitam si noi dupa preturi cat mai mici…
  Mersi mult.

  1. Am întrebat la recepţie, dar nu era directoarea (se pare că singura care ştie preţurile, ce porcărie). Omul de la întreţinere mi-a spus că o s-o sune pe femeie şi îmi spune de cum mă vede. 🙂

Leave a comment

Lasă un răspuns