Nu vreau să supăr pe nimeni cu ceea ce spun pe blog. Nu vreau să fac pe nimeni să mă invidieze. Nu-mi doresc statuie pentru curajul meu, n-am pretins niciodată că-s curajoasă că emigrez în Tenerife sau oriundea altundeva. Poate că voi v-aţi dori să arăt ceva stres, să scriu că nu pot dormi noaptea că ni se termină banii, că n-am găsit un job cu contract de muncă şi beneficii. E aşa un mare păcat că nu-s stresată? Da, există gândul că banii se termină, că mai avem doar 140 de euro şi acul merge în jos. Dar, cum am mai spus, a face PR pentru un bar sau un restaurant este mereu o alternativă de trai în Tenerife, de trai decent. Şi nu-i deloc o muncă înjositoare să stai în faţa restaurantului cu un meniu în mână şi să prezinţi oferta zilei turiştilor. Pentru asta poţi câştiga şi 25 de euro în 4-5 ore de muncă.

Apoi, nu ştiu de ce vă deranjează atât de mult că aici este locul perfect pentru sporturi. Adică pentru foarte multe sporturi. Că de la postul meu „Tenerife, locul perfect pentru sporturi” a plecat discuţia. Nu e normal ca o insulă din Atlantic, din zona tropicală, ferită de uragane, cutremure şi viscole, cu temperaturi pozitive tot timpul anului şi cu o zonă de sud în care-s maxim 6 zile de  ploaie pe an să fie cadru propice pentru o mulţime de sporturi? Da, e insula perfectă pentru ciclism, e un fapt real, nescos de la mine din burtă, că în Tenerife rutierii profesionişti din toată lumea se antrenează când la ei e iarnă. E lucru ştiut că Lance Armstrong a avut şoselele din Tenerife sub cauciucul roţilor ani la rând. Insula e perfectă şi pentru înotători, sunt cluburi care-şi aduc sportivii aici şi fac înconjurul insulei (chiar este o cursă de anduranţă în jurul Tenerifei)… apa nu coboară sub 17 grade Celsius tot timpul anului şi în apele dimprejurul insulei nu sunt rechini… cei mai apropiaţi sunt în Fuerteventura (insula din arhipeleagul Canare care este la cea mai mică distanţă de continentul african, 100 de kilometri).

E locul ideal şi pentru volei pe plajă. Insula este vulcanică şi plajele, la naşterea lor, au fost din pietre şi nisip negru. Dar foarte multe au fost amenajate cu nisip importat, la fel de auriu şi de fin ca în alte staţiuni celebre din lume. Şi cum aici rar sunt sub 20 de grade în timpul zilei, volei pe plajă se poate juca şi când la Roma ninge, Anglia este blocată de viscole sau în Brazilia plouă.

Înţeleg că vreţi să vă luaţi de naivitatea mea de a crede în perfecţiune, puteţi s-o faceţi, e o lume liberă. Dar unele lucruri sunt de necontestat. Insula pe care trăim acum chiar este, din foarte multe puncte de vedere, perfectă. Unul este sportul.

Pozele-s făcute ieri, pe plaja Las Vistas din Los Cristianos.