Este iunie şi, oficial, sezonul estival a început în Tenerife. Dar, cu toate că de la 1 iunie ar trebui să crească numărul turiştilor pe plajele canariote, toată lumea de pe aici ştie că debutul cu adevărat al sezonului este după 20 iunie. Iar anul acesta mai şi este unul de acută criză economică în care Cabildo, guvernul tenerifez, recunoaşte că vremurile de acum câţiva ani în care puhoaie de turişti veneau în Tenerife au apus. În paranteză fie spus dar de reţinut pentru viitorii imigranţi în Tenerife, Cabildo catalogheză această criză ca fiind mai acută decât cea din anii ’30 când populaţia canariotă a fost nevoită să plece pe continent să muncească.

Astăzi am putut observa în Los Cristianos şi Las Americas cât de reală este recesiunea: majoritatea teraselor –  goale la orele prânzului (că deja e ceva obişnuit să nu fie nici ţipenie de turist între orele de masă), plajele – doar 10% ocupate, în apă – mai nimeni. În principiu, nu pot să mă plâng, că nu-mi place deloc aglomeraţia. Dar dacă stau şi mă gândesc că jobul meu ţine de turiştii prezenţi în Tenerife (numărul turiştilor dar şi mărimea buzunarelor lor), parcă mi-aş dori ca acum să fie ca în 2007 când majoritatea turiştilor plecau de pe plajă cu ceva cumpărat de la vânzătorii ambulanţi. Apropo de jobul meu, cât eram pe plajă m-a sunat Jose, şeful, să mă întrebe dacă am revenit din România. Mâine ne întâlnim la un ceai să discutăm planul de bătaie 🙂

[nggallery id=47]

Timp de trei ore cât am stat pe plajă, Seb s-a distrat de minune în apa Atlanticului...
... şi s-a dat şi cu fundu-n sus, aşa de mult i-a lipsit oceanul cât am fost plecaţi în România

Join the Conversation

5 Comments

  1. Aaaaa, nu ma mai joc; vreau si eu in Tenerife!. Am fost anul trecut in vacanta si m-am indragostit de insula. M-as muta acolo, dar , oare se gaseste de lucru? In fine, sunteti printre curajosii care au evadat in paradis. Felicitari!

  2. Te înţeleg perfect, aşa am gândit şi noi de fiecare dată când am ajuns în vacanţă în locuri exotice: TREBUIE NEAPĂRAT SĂ TRĂIM ÎNTR-UN LOC DINTR-ĂSTA! TREBUIE! Şi am făcut rapid demersurile :D, urmarea o ştii. Viaţa e prea scurtă ca s-o pierzi gândind, socotind şi plănuind.

    De lucru se găseşte foarte greu, dar cu răbdare şi mult optimism, este posibil.

    Multă baftă!

  3. Buna, mai oamenilor! Ce joburi se pot gasi in Tenerife pentru un emigrant asa ca voi si, de ce nu…poate ca mine 🙂 ?

Leave a comment

Lasă un răspuns