Iubesc tatuajele. Le văd ca pe o înfrumuseţare a corpului, a pielii şi nu le consider accesorii. Nici nu sunt, pentru că fiind for evăr (dacă ne referim la cele permanente, singurele pe care le consider tatuaje), fac parte din persoană. Pot fi înlăturate doar cu bani şi acoperite doar cu haine.

Îmi place să privesc oameni tatuaţi. Chiar mi se pare mai sexy un bărbat tatuat decât unul ne. Ca şi cum desenele de pe pielea lui ar emana feromoni, s-ar traduce în erotism sau ar cuceri în locul posesorului. De multe ori nici nu contează modelul, pentru că de multe ori chiar nu are nicio semnificaţie pentru on. Un craniu e doar un craniu, o zână e doar o zână şi un drac doar un drac. Doar un desen frumos.

Ador să-mi fac tatuaje, chiar dacă am doar două şi-s micuţe. Primul tatuaj pe care mi-l doream era un drac cu vreo şase perechi de coarne care arăta incredibil. Asta era şi motivul pentru care-l voiam, nu pentru că reprezenta dracii din mine. Nu l-am mai făcut (din motive obiective) şi, câţiva ani mai târziu, am găsit un alt model ce mi se părea expresiv. Un tribal simplu cu un ochi. Încă doi ani şi a venit firesc şi tatuajul doi, un cuvânt ebraic. Mare semnificaţie n-are nici ăsta, că am cugetat în ce scriere să fie cuvântul doar pe considerente de aspect.

Iar tatuajul trei, pe care mi-l fac în câteva săptămâni, o să fie o compoziţie frumoasă pe care o să mi-o deseneze teddy. Teddy (teodora ştefănuţa) este singura femeie tatuator din sibiu şi printre puţinele românce care trăiesc din asta. Face foarte bine tot felul de portrete, umbre, scrisuri şi nu-i tremură mâna nici dacă tatuează un penis ori un scrot 😀

în foto sebi şi teddy de la electric tattoo

Teddy are 22 de ani, face tatuaje de la 16 şi de trei luni şi-a deschis propriul studio (împreună cu iubitul ei, sebi). Din cele trei saloane din sibiu, al lor îmi place cel mai mult, e aerisit, spaţios, ai loc să te tolăneşti la o poveste, miroase fain şi e plin de viaţă. O găsiţi, îi găsiţi, pe corso, în faţă la împăratul romanilor.

Mai voiam să spun ceva despre tatuaje. Mulţi au zis şi zic că sunt depăşite, că a venit vremea unei noi etape în arta corporală şi că silicoanele subcutanete, sculptarea pielii şi tatuajele pe globii oculari sunt moda de acum. Mie mi se pare o tâmpenie, o exagerare, voi vorbi într-un alt post despre, şi cred că tatuajele clasice vor arăta mereu bine.