După aproape două zile de la plecarea din Tenerife, am ajuns la Sibiu azi-dimineaţă la ora 05. Deja suntem deprimaţi. Aici a plouat şi e frig iar oamenii cu care deja ne-am întâlnit sau am vorbit la telefon (e vorba de familiile noastre) ne-au întristat. Ne-au întristat cu negativismul cu care privesc lucrurile, cu lipsa de orizont pe care o văd în realitatea actuală a româniei, cu viitorul incert despre care vorbesc. România noastră este o ţară de trişti. Nu prea sunt în dispoziţia de a scrie pe blog.

Dacă mâine îmi va trece, voi scrie câteva articole despre cum am trăit experienţa de 28 de ore în capitala Catalunyei, despre Muzeul Parfumurilor, despre piaţa de mâncare din centrul Barcelonei unde se vindeau scorpioni prăjiţi, despre hostelul unde ne-am cazat pe strada Rambla de Catalunya (groaznic mic dejun) şi despre o întâlnire surpriză în aeroportul din Barcelona când aşteptam la coadă la check-in (vă dau un indiciu, este motociclist şi mare organizator de curse de enduro).

Join the Conversation

16 Comments

 1. Intr-un fel e normal sa simtiti asta ptr ca intr-adevar si senzatia noastra este de afundare in abis,intr-un hau in care nici macar ecoul nu mai are chef de a te ingana.Din pacate,n-o sa stiti cum sa fugiti inapoi mai repede si n-o sa intelegeti gustul amar lasat de „meleagurile mioritice”.Imi iubesc tara si tocmai de asta ma revolt si ma intristez.

  In alta ordine de idei,Je,cand te simti in stare,abea asteptam sa ne povestiti despre Barcelona!
  Va pupam dintr-un Brasov la fel de friguros si ploios!

 2. Exact asta am simtit si eu cand m-am intors. Mi-au trebuit 3 luni ca sa nu mai plang…

  Insa m-am readaptat, incet incet, bucurandu-ma de lucrurile frumoase si marunte din jurul meu.

  De abia astept sa va vad:)

  1. Noi nu plangem…
   Iar tristetea e de la problemele care sunt in familiile noastre, nu de la o neadaptare.
   Si noi asteptam cu nerabdare sa va intalnim, cred ca pana la urma ajungem marti, 1 iunie, in Bucuresti si nu pe 31 mai, asa cum credeam.

 3. Ioana, ti-am citit blogul si chiar ca nu am inteles de ce naiba te-ai intors

 4. Cand aveti bilete de plecare exact,ca noi marti seara o avem ff. ocupata, dar nu am vrea sa va ratam nici pe voi!

  1. Avionul nostru decoleaza din Baneasa la ora 22, deci trebuie sa fim acolo pe la 21.
   In Bucuresti venim in prima parte a zilei, sper.

 5. K ! NOI STAM PE LA BUCUR -OBOR, SI MARTEA PANA LA 16, NU AVEM PROGRAMARI, DATI UN TARRRR!

 6. Asa cum am promis v-am urmarit zilele astea si am vazut-o pe Jeanina in centru, insa nu era singura asa ca nu am deranjat-o … Sa auzi ce comentarii ,ce senzatie a facut cu bronzul ei 🙂

 7. Buna,
  Ma bucur ca v-am vazut si sper sa va mearga bine in continuare!
  Acum sa va intreb ceva:Eu si sotul meu am vrea sa emigram in Tenerife; el e medic si incearca sa obtina un job acolo.Avem o fata de 2 ani si tare am vrea sa o scapam de viata din Romania.Ce ne sfatuiti?
  Sa ne auzim cu bine
  Ioana

  1. Ioana, dacă tu ne ceri un sfat în legătură cu viaţa ta, înseamnă că nu eşti deloc hotărâtă să faci acest pas. Nici hotărâtă şi probabil că nici pregătită (mă refer la toate detaliile practice).
   Emigrarea este o chestie pe care o faci pentru că aşa simţi, pentru că eşti conştient ce înseamnă traiul printre străini, pentru că înţelegi toate implicaţiile acestei mutări sau măcar cele mai importante implicaţii şi pentru că vrei să o iei de la capăt. Iar când toate condiţiile acestea sunt bifate, nu mai ai nevoie de niciun sfat pentru a o face şi nicio opinie nu te mai poate întoarce din cale.
   Dacă ar fi după mintea mea de acum două luni ţi-aş spune clar: EMIGREAZĂ din ro şi vino în TENERIE FĂRĂ SĂ STAI PE GÂNDURI.
   Dar în cele 3 luni de când suntem aici am înţeles că oamenii sunt mai diferiţi decât mi-am imaginat eu vreodată şi ce poate fi raiul pentru o persoană e iadul sau ceva pur şi simplu de nesuferit pentru alta. Aşa că nu mai dau sfaturi. Seb o mai face şi spune ceva în genul: veniţi pentru o vacanţă să vedeţi cum vă place.
   Baftă!

 8. bun sfat, asa e! Am scris despre voi pe un forum, sper sa nu va fie cu suparare. Salutari from Naples!

Leave a comment

Lasă un răspuns