Azi decolăm din aeroportul Tenerife Norte spre România, cu escală de 28 de ore în Barcelona (cazare la un hostel din Plaza Cataluna, 24 de euro cazarea). Detaliile acestui zbor le-am trecut în revistă aici, la sfârşitul lunii februarie, când am anunţat pe blog emigrarea noastră în Tenerife, şi aici, în aprilie, când am cumpărat bilete de avion pentru reîntoarcerea în Tenerife (pentru cei nou intraţi pe blog poate părea puţin complicat, dar dacă citiţi articolele din spatele linkurilor, veţi înţelege).

Vom dormi la rude din 22 mai când ajungem în Sibiu şi până în 1 iunie când ne întoarcem în Tenerife. O vom ţine într-o continuă vizită, de la unii la alţii, de la un grătar la altul, fără griji, fără stres şi fără muncă. Sună incredibil de bine. Ce să zic, îmi place viaţa mea, ne place viaţa noastră. Adică venim în România pentru vreo 10 zile de vacanţă dintr-un loc în care suntem cam tot într-o vacanţă. Şingura fază nasoală în toată afacerea asta este drumul. Nu partea cu Barcelona, că e un oraş pe care data trecută, la venirea pe insulă, n-am apucat să-l vedem, şi care acum ne va găzdui pentru o seară, o noapte şi o zi. Dar drumul de la Cluj, unde aterizează Wizz-ul nostru în miezul nopţii de vineri (da, iar vom dormi în aeroport), la Sibiu, ăla e partea proastă a călătoriei, că îl vom face cu Dacosul şi va dura vreo 3 ore şi ceva, ca la dus, şi eu cam am rău de autocare şi, în fine, mai degrabă m-aş prăji la soare pe plajă decât să merg cu autocarul 😀 Apoi, de la Sibiu vom merge la ai mei, lângă Caracal, cu Matizul lui Rambo şi a lui Geani (soră-mea şi cumnatu-meu). Deci unu, că o călătorie pe Valea Oltului nu-i cea mai plăcută chestie din lume. Şi doi, o călătorie pe Valea Oltului într-o maşină strâmtă cu patru adulţi şi un puiuţ de om (Teodorin) neliniştit nu-i chiar dorinţa pe care ţi-o pui când vezi o stea căzătoare (mai ales când ai rău de maşină).

Dincolo de oboseala pregătirilor de drum şi a grămezilor de bagaje care n-am nici cea mai vagă idee de unde se tot strâng, o senzaţie foarte stranie mă încearcă. Asta este prima vizită pe care o facem în România. Prima dată când mergem în ţara noastră de baştină ca vizitatori. Prima dată când mergem acolo şi n-avem o casă  care să ne-aştepte închisă, încuiată, cu aerul stătut şi florile neudate. Prima dată în care venim doar ca să ne vedem familiile şi persoanele dragi. Nu e un sentiment de regret că în Sibiu, în România, nu ne mai aşteaptă ACASĂ, ci doar un sentiment straniu şi nou pe care sunt convinsă că toţi imigranţii l-au încercat. E de bine şi îmi place tare fiorul. Şi chiar dacă ştiu că ne va intra în obişnuinţă să privim România ca pe ţara în care revenim doar pentru a ne vizita rudele, fiorul ăsta tot va exista.

Asta este şi revenirea în România după cea mai lungă perioadă de până acum petrecută de noi doi pe alte meleaguri: două luni. Mi se pare că au trecut ani şi nu luni. În următorul moment mă contrazice gândul meu ce-mi spune că parcă ieri eu şi Seb am hotărât să ne dăm demisia de la ziarul Adevărul şi să ne mutăm viaţa la tropice.

Gata, e 01.50 şi mă simt obosită. Trebuie să ne trezim devreme, pe la 8 şi ceva maxim 8.30 şi mai trebuie să-mi şi dau cu ojă pe unghii (vedeţi ce altruistă sunt, am preferat ca în seara asta să scriu pe blog decât să-mi fac manichiura şi pedichiura 😀 ). La 10.15 avem autobuz Titsa din Las Americas la aeroportul din nordul insulei (ne costă 24 de euro pe amândoi abonamentul) şi la 13.15 decolează zborul nostru Vueling spre Barcelona. Va fi o zi lungă, o călătorie lungă, dar vă vom ţine la curent aici, pe sait, prin Twitter şi prin posturile obişnuite (Seb zice că mai rar), în funcţie de cum vom avea timp şi net în ţară.

Join the Conversation

16 Comments

 1. Imi place:mergeti in”concediu”in Romania si apoi va intoarceti”acasa”in Tenerife.Sau plecati de acasa in concediu si va intoarceti tot de acasa(Ro tr sa o mai simtiti un pic macar”acasa”)…tot in concediu!Interesant si …neobisnuit!
  Va dorim Drum bun!,abea asteptam sa ne povestiti cum a fost acasa sau in concediu…ma rog…cum o fi!

  1. Da, o simţim puţin ca pe acasă, avem amintiri plăcute legate de Sibiu, de ţară.
   Dar concediul ăsta nu cred că va fi deloc plăcut, peste tot pe unde o să mergem sunt probleme…

  1. Păi da, că i-am trimis mail unei prietene din Bucureşti că o să ajungem acolo la sfârşitul lui mai şi ea ne-a zis: „Aveţi grijă că e grevă la toate mijloacele de transport în comun pe 31 mai!”.

 2. Daca vreunul din clientii anuntati pt. masina se decide sa o ia, poate plecam inapoi impreuna!Clientul de pe blogul vostru na mai zis nimic.

 3. Cu putin noroc nu va mai intoarceti la viata de boschetarie.

  1. Cred că n-ai înţeles nimic din tot ce am scris pe blog. Poate ar fi mai bine pentru tine să te limitezi la bloguri care-l înjură pe Băsescu şi denunţă proasta funcţionare a româniei. Eu, sincer, mi-aş dori să nu mai apari pe aici, dar la fel zic şi de ciclu, iar ciclul tot vine cam o dată pe lună.

 4. domnule „pizdareanu” poate ai treaba in alta parte si noi te retinem.ce zici?

  1. Cred că treaba lu’ acest ins este să facă valuri doar ca să facă valuri, fără un scop anume. Ori cu scopul de a indispune oamenii binedispuşi. Încă nu mi-e clar.

 5. da` costume de baie de Tenerife, ai pus in bagaj ?….de cadou :)))) evident…de cadou :)) Ce o sa faca Jose fara tine in perioada asta?inchide firma pe perioada cat angajata isi efectueaza concediul? hihi sau dă faliment? păi daca pana acum te-a apreciat, sa vezi ce o sa te aprecieze dupa ce te intorci din concediu !
  va doresc ședere placută p`aci pe laaaaa, cum să-i zic?…. un fel de acasă!
  calatorie placuta, zbor ușor si tot ce va doriti voi.

  1. Vai tu, Valentina, n-ai idee ce indispus a fost când i-am spus că plec. A rămas să-mi găsescă o înlocuitoare pentru două luni, că avea câteva fete în agendă, dar niciuna n-a vrut, ba că e în vacanţă, ba că lucreză ca PR la un restaurant. Cum a zis şi Jose, toată lumea se plănge că-i merge rău, dar când primeşte o oportunitatea de a face bani buni, zice NU. Aşa că, mai degrabă, cred că suspendă activitatea cu costumele de baie până la întoarcerea mea. 🙂

 6. BINE A-TI VENIT IN TARA GRI-NEAGRA! legat de bilete vedeti voi o alta alternativa? , ca noi nu mai rezistam moral sa plecam sa zicem peste doua luni, daca avem banii in buzunar!
  Pe domnu’ pizdarescu’ lasal sa vorbeasca, dai ignor! NOI NICI NU NE MAI OBOSIM SA-I CITIM ABERATIILE , S-APOI DACA N-AR FI SI RAUTACIOSI SI INVIDIOSI CA Mr. pizdareanu, NU NE-AM MAI DA SEAMA DE BUNATATEA SI SUSTINEREA CELORLALTI. (fie vorba intre noi, imi e mila de cata frustrare zace in el)!

 7. vaaai a stat 2 luni in Tenerife si acum ajunge ca „vizitator” in Romania =)) ce patetic, ce tzaranesc (nu vreau sa se simta tzaranii)…

  1. Vai:) Răutăţi de la un fost coleg de la Adevărul:
   „Author : vaaai (IP: 89.39.248.1 , border.adevarulholding.ro)”

 8. „Cainii latra, ursul merge” cred ca este ce mai buna chestie de aplicat pt „binevoitorii” astia!

Leave a comment

Lasă un răspuns