De când am venit în Tenerife am văzut mai mulţi oameni tatuaţi decât la convenţia de tatuaje din Sibiu. Bine, nu-i o comparaţie extrem de elocventă, că n-o fi convenţia de la Sibiu cea mai mare posibilă. Dar ideea este că pe plajă, pe promenadă, la piscină, la cumpărături, peste tot sunt atât de multe persoane tatuate încât de multe ori îmi ia ceva timp să găsesc din priviri pe cineva FĂRĂ tatuaj. Dar asta nu este un lucru ieşit din comun, la urma urmei, pentru o zonă turistică în care englezii sunt turiştii predominanţi. Uimitor pentru mine a fost să văd persoane de vârsta a treia, tatuate şi tatuate bine de tot. Adică nu doar sigla unui club de fotbal pe braţ şi atât. Sigla unui club de fotbal pe tot spatele şi alte tatuaje cu alte teme cum ar fi ordinul templierilor sau stăpânul inelelor pe restul corpului.

Mai mult m-a impresionat că multe din aceste persoane sunt femei. Adică femei care sunt departe de vârsta tinereţii şi au tatuaje destul de vechi. Mi-a plăcut ideea… Şi nu numai pentru că-mi plac mult şi tatuajele old timer, ci pentru că persoanele ăstea, bătrâne şi tatuate, sunt mult mai deschise şi au o mentalitate asupra vieţii şi lucrurilor mult mai apropiată de viziunea mea decât o au persoanele netatuate. Sau netatuate şi tinere. Da’ nu intru în chestii d’astea „grele”, sunt obosită azi pentru o discuţie despre viaţă, univers şi tot restul. Că eu vroiam doar să vă arăt un tatuaj care-mi place. Tipul din poză e surfer (sau nu) şi l-am tras în cadru joi, pe plaja Fitenia. Am presupus că-i surfer că pe Fitenia s-aşează la plajă cam doar surferii. Am zis apoi în paranteză că nu-i, pentru că n-avea placa după el. Dar nici asta nu înseamnă neapărat că nu-i, că şi un motociclist care merge cu tramvaiul e tot motociclist (poate i s-a stricat electromotorul şi n-are pantă 😀 )

Da’ nu-mi plac toate tatuajele tipului. Pe spate are un cuvânt ebraic care ar arăta mult mai bine dacă mărimea literelor n-ar fi atât de exagerată. Pe gamba dreaptă are o floare, prea diformă şi cam fără contur. Pe laba piciorului drept alte litere, par a fi arabe. Dar pe piciorul stâng, pe tot piciorul stâng, acolo e o adevărată operă ce sigur ascunde multe simboluri. Asta mă dă pe spate. Cam aşa va arăta următorul meu tatuaj. Că m-am decis să trec la prima ligă, cum s-ar spune. Ajunge cu tatuaje mici. Vreau un tatuaj care să acopere mai multă piele decât 50 de centimetri pătraţi. Acu’ nu cred că mi-aş tatua tot piciorul, dar tot spatele parcă m-ar încânta. Mai vedem. Până una-alta, Seb vrea să-şi tragă şi el un tatuaj. Primul lui tatuaj.

* Pe insulă sunt multe studiouri de tatuaje şi vreo două sunt tari de tot. Preţurile pleacă de la 50 de euro. Ca exemplu, un tatuaj pe toată mâna, de la degete la umăr, costă cam 1.000 de euro.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Je, sper sa nu fiu boring daca nu am tatuaj… ma bagi la categoria tinere si netatuate?… dar sa stii ca mi-as dori unul, asa ca poate pot trece la persoanele suficient de deschise… 😀

  2. Daca o sa fii prin preajma in augustul viitor, la Sibiu, iti fac cunostinta cu un tanar maghiar, ceva senzational. N-am vazut pe hartie desene ca cele pe care le face el pe piele. Splendid copchilul. Cauta Celtic Moon Tattoo pe goagal sa vezi ce minunatii poate sa scoata din el.

Leave a comment

Lasă un răspuns