Orice chestie trebuie mai nou să aibă o zi a ei, aşa că şi surful o are pe a lui. Anul acesta a fost al şaptelea în care Surfing Day se aniversează în toată lumea iar băieţii de la Palmbeach Surf  School au fost pe fază şi au organizat şi ei ceva, cât de cât, să scoată lumea din casă duminică.

Din ce vorbisem cu Dino, şeful magazinului şi al şcolii de surf, după o acţiune de curăţat plaja şi un curs gratuit de surf, urma distracţia, cu „bebidas y comida” pe plajă, adică băutură şi mâncare. Când se vorbeşte de mâncare, la evenimente de acest gen se trânteşte câte o paella, aşa că după ce Je a plecat la muncă, am pornit şi eu cu încredere spre Playa de Las Americas, să-mi fac treaba de fotograf  apoi să petrec, normal.
De pozat, am pozat din belşug pentru că lucrurile anunţate pe afişul evenimentului s-au petrecut în mare parte. S-au strâns vreo treizeci de tineri, unii surferi, alţii aspiranţi sau doar simpatizaţi ai Palmbeach Surf School şi au umplut vreo zece saci cu mizeria aruncată de ocean si de turişti pe plaja unde îşi fac veacul surferii.

Fotografia de album

Toată lumea a primit tricouri iar la finalul acţiunii de ecologizare nu a lipsit nici momentul kodak, pe care un om mititel de la Ayutamiento-Primăria din Arona a insistat să-l organizeze. Pentru asta şi-a adus un şef, un consilier responsabil cu mediul dar în loc să se adreseze organizatorilor, cum m-a văzut cu aparatul de gât m-a luat pe mine deoparte să mi-l prezinte şi să-mi explice cum regizăm fotografia de pus în albumul primăriei, prezentă pe afiş ca organizator. Mi-am declinat competenţa în materie de spaniolă, că de înţeles, înţeleg dar de vorbit mă descurc doar cu strictul necesar şi l-am pasat către Dino.
La final, băieţii de la Palmbeach păreau mulţumiţi, pentru că i-a băgat în seamă atât Primăria cât şi Federaţia de Surf, dar paella de pe plajă s-a transformat în „bocadillos”, adică sandwich-uri la barul Lo Scualo, unde era meci mare la Campionatul Mondial şi plin de italieni frenetici, aşa că am luat-o spre casă, la paella lui Je, sau mă rog, o adaptare cu orez şi pui, delicioasă dealtfel. Din galeria foto vă puteţi da seama că oamenii s-au distrat bine iar eu, trebuie să-mi iau avânt într-o zi şi să aplic în apă dacă s-a prins ceva de mine la cele două cursuri de surf, la care am asistat ca fotograf.

[nggallery id=58]

Join the Conversation

2 Comments

  1. CEL MAI TARE!! SA IMBINI MUNCA CU DISTRACTIA! BRAVA DONULE, TINE O TOT ASA!!!

Leave a comment

Lasă un răspuns