Am 64 de kile, celulita a început să se vadă și pe burtă iar umerii-mi sunt tot mai rotunzi. Aceeași dietă, aceleași fructe, aceiași carbohidrați. Mă simt ca-ntr-un experiment gen ”ia să vedem cât mă-ngraș dacă mănânc un an de zile doar de la McDonalds” numai că eu nu mănânc de la McDonalds ci exact opusul: fructe și legume întregi, nerafinate, mâncare cât mai aproape de starea ei în natură.

Seb m-a întrebat voalat când am de gând să mă opresc. Eram într-un supermarket și l-am întrebat dacă o să mai rămână cu mine când o să fiu atât de mare cât e doamna de la casă. Sunt superficială știu, nu mă pot abține. Doamna era foarte grasă și eu am făcut un profund exercițiu de empatie: cum ar fi dacă m-aș tot îngrășa și m-aș tot îngrășa și nici la 100 de kile nu m-aș opri și aș fi atât de mare și aș purta după mine 24/7 un munte de grăsime. Acum mă incomodează kilele în plus, d-apăi atunci?

După un moment de stat în cumpănă ce mie mi s-a părut o eternitate, Seb a spus un ”da” gâtuit. Și-apoi mi-a zis, retoric, ”da te vei opri din dieta asta dacă ajungi să te îngrași atât de mult, nu?”

Oare? Mă voi opri când depășesc 70? Hai că 70 de kile parcă nu sunt așa o obezitate prea mare. Dar la 80 mă voi opri? Nu știu. Modul în care mănânc acum mi se potrivește ca o mănușă, e așa cum mi-am dorit să mănânc toată viața: multe fructe, multă salată, mulți cartofi. Din punctul ăsta de vedere aș putea să țin dieta asta tot restul eternității și puțin după. Dar voi continua oare să fiu la fel de răbdătoare cu stilul ăsta de a mânca când chiar nu o să mai încap în nicio haină pe care o am? Când imaginea din oglindă o să-mi arate o doamnă tot mai rotundă? Voi continua să am încredere că această dietă care mă îngrașă este aceeași care mă va face slabă și fit?

Când mă uit la ea îmi crește speranța și mi se-ntărește hotărârea să rezist. Ea dovedește că se poate, că o dietă vegană high carb low fat low protein low sodium bazată pe o cantitate mare de calorii poate fi cheia sănătății și siluetei.

freelee

banana girle before and after 2 banana girle before and after bananagirl4 bananagirl3 freelee si durianrider

Suntem diferiți, noi oamenii, dar cred că NU atât de diferiți încât unii să fie buni digeratori ai proteinei animale, alții buni metabolizatori ai grăsimilor și unii perfecți pentru o dietă bogată în glucide. Cu toții avem nevoie de suficienți carbohidrați pentru a fi sănătoși și energici. Niciunul dintre noi nu are nevoie de proteine sau grăsimi animale, plantele ne oferă din belșug tot ce ne trebuie. Ce merge pentru multe mii de oameni, ce funcționează pentru popoare întregi, ce spune Freelee The Banana Girl – POATE merge pentru oricine. inclusiv pentru mine.

Freelee a fost anorexică, apoi bulimică. Și-a distrus metabolismul cu diete restrictive-n calorii, pastile de slăbit și droguri. Apoi a descoperit dieta raw vegan (aia bogată în grăsimi, nuci, semințe, avocado și dulciuri gourmet) apoi postitul cu apă și așa a continuat să-și facă rău. După care a găsit abundența, în calorii, carbohidrați, fructe, legume și cereale. A numit noua dietă Raw Till 4. Și-a rezolvat multe probleme de sănătate și și-a dus corpul în acel loc fericit în care nu mai există fluctuații de greutate. În ultimii 5 ani a reușit să-și păstreze greutatea mâncând zilnic peste 3000 de calorii, majoritatea din fructe dulci, restul din cartofi, paste, orez.

Ea e frumoasă și plină de energie, are un corp tonic și promovează abundența. A declarat război restricțiilor calorice și senzației de foame. E slabă și-n formă mâncând tone de fructe și de cartofi. Iar Seb zice că minte. Probabil sunt mulți care spun același lucru. Că ea, în realitate, nu mănâncă atât de mult cât spune că mănâncă, că doar noi ȘTIM CĂ FRUCTELE ÎNGRAȘĂ, nu? Că chiar dacă se filmează de vreo 4 ani de zile și pune videourile pe youtube asta nu înseamnă că așa mănâncă ea în mod normal. Probabil chiar și atunci când se filmează zilnic și se filmează mâncând, după ce oprește camera se duce de borăște-n wc. Mie mi se pare absurdă, chiar idioată ideea, nu o să mă apuc să-i fac demonstrația.

Pentru mine Freelee este un model și o profundă inspirație. În primii doi ani de carbohidrați nelimitați nu a slăbit. În primul an s-a îngrășat chiar. Probabil a avut aceleași gânduri pe care le am și eu acum gen ”la naiba, cât îi mai ia corpului meu să se vindece în urma abuzurilor” sau ”chiar trebuie să mă îngraș toate aceste kilograme înainte să încep să slăbesc?!” A avut răbdare și carbohidrații au răsplătit-o.

Ăsta este cel mai mare test al meu de răbdare și perseverență. În trecut am picat la majoritatea. Acum e mult mai ușor pentru că e o dietă îndestulătoare și foarte sățioasă care nu m-a făcut niciodată în ultimele 6 luni de când mănânc așa să calc pe-alături. Cum am mai spus, o dietă pe care pot s-o țin o eternitate. Fără pofte de prăjituri, fără pofte de patiserie și grăsimi, fără pofte de produse animale (brânza era marele meu inamic), fără pofte de pizza. Trebuie doar să învăț să trăiesc pentru o vreme cu problemele pe care le aduce cu sine greutatea în exces. Cum ar fi, să ajung să trăiesc ca o grasă înainte să pot să mă transform într-o slabă.

Am mai scris aici  despre dieta mea din ultimele luni.

 

Un video motivațional și informațional cu Freelee

One reply on “High carb low fat – dietă de slăbire sau de îngrășare? Odiseea continuă”