Tu de când n-ai mai fost la muzeu? Staţi liniştiţi, mă întreb pe mine însămi. Şi acum îmi răspund. Cam de multă vreme. Drept să spun, niciodată nu m-au atras prea mult locurile ăstea. Nu mai mult decât curiozitatea umană firească de a vedea oragane puse-n formol ori monşti cu două capete de la antipa. Da’ e total greşită atitudinea asta a mea şi a multora, de indiferenţă faţă de comorile prăfuite de prin muzee. Spre exemplu acum vreo câteva luni am descoperit muzeul de farmacie. Mulţi nu ştiu că există aşa ceva iar mare parte din cei care ştiu de el n-au intrat evăr să vadă exponatele. E fascinant. Pe vremuri farmaciştii erau adevăraţi alchimişti şi toate ustensilele lor arătau ca atare.

M-am luat cu vorba, din nou, când eu, de fapt, voiam să vorbesc despre expoziţia de la muzeul de istorie naturală brukenthal. E despre cupluri de tot felul, de la fluturi la amfibieni, că tot februarie e luna dragostei. Numele expoziţiei este foarte bine ales, el şi ea în lumea vie.  Excepţională idee. Eu îmi închipuiam muzeele conduse de oameni vechi cu idei vechi, dar în toată afacerea asta doar exponatele sunt vechi. Mâine  e vernisajul şi mă instalez să trag nişte pozografii.

Join the Conversation

No comments

  1. Asteptam poznele :)…nici eu nu prea merg la muzee si totusi cateodata as vrea.Am sa vad prin ochii tai!

  2. Din octombrie anul trecut nu am mai fost la muzeu. Dar cred ca voi merge mult mai des acum ca am un bebe sa îl inițiez în ale naturii. Abia aștept pozele!

Leave a comment

Lasă un răspuns