… continuarea drumului de la craiova la mamaia (pe malul dunării, aproape de bechet). Din gară am luat un autobuz local spre celălalt capăt al oraşului. Şi la bilete coadă, exact cum v-am redat în fotografie ca să-nţelegeţi mai bine. Coadă de mulţi olteni. Lângă chioşcu cu bilete date de o fiinţă omenească, un tonomat ca peste tot în oraşele civilizate, cu bilete date de o maşinărie. Trag însă concluzia că olteni-s cam certaţi cu tehnologia modernă, că singuru om care a ales să nu stea la coadă şi să ia bilete de la tonomat, este un ardelean. Adică ardeleanu meu.

Nenea din imagine doar s-a întâmplat să intre în cadru, n-am vrut să mă iau de el (poate doar de privirea de buldog englez). Ceea ce am vrut să vă arăt este problema pe care craiovenii o au cu mucurile de ţigară. Adică ei când intră într-un magazin sting ţigara direct în pervazul bietului lăcaş. Mie mi se pare absolut firesc dacă la intrare nu este un coş de gunoi cu stingătoare. Fomeile care lucrează la magazin au găsit rezolvarea: un capac de borcan pus strategic la îndemâna clientului. Şi un afiş sugestiv.

Da’ problemă mare şi cu cafelele, nu numai cu chiştoacele. Afişu cu atenţie la cafele nu mă lămureşte însă care este situaţia cea problematică. Adică e atenţie la cafele să nu le dărâmaţi? Sau atenţie la cafele, sunt ale noastre, să nu le luaţi? Ciudaţi oltenii ăştia şi întortocheată mintea lor.

Va mai urma.

Join the Conversation

No comments

  1. Ştim cât e de greu pentru o anumită parte a populaţiei să se acomodeze cu tehnologia asta de ultimă generaţie!

  2. daca erau tineri la rand ziceam ca stau pentru abonamente, dar fiind batrani nu au nevoie de bilet?sau au?ca in Sibiu nu au nevoie?cum e?

  3. De la 6 decand m am trezit si am zis sa ma uit putin la comenturi pe blogul meu si am dat din intamplare de al tau il citesc si l tot citesc,e tare bun:)) si e deja 7 si eu tot citesc ,tot citesc,place ,ce sa mai ,bravo,ma tinusi o ora la tn pe blog:)) acum fug la treaba ca mi e ca nu mai ajung nicaieri azi.

Leave a comment

Lasă un răspuns