Băh, e greu să păstrezi ordinea evenimentelor de aici, că multe se întâmplă într-un timp scurt şi n-apucăm să scriem despre toate. E ca şi cum voi priviţi un serial din care lipsesc unele episoade fără de care poţi vedea în continuare serialul şi să nu pierzi logica filmului, dar importante.

În urmă cu vreo trei zile, cred că miercuri seara, că miercurea este închis restaurantul Los Abrigos, Angelo ne-a scos la cină. Pe mine, Seb şi Dan. Şi am mers în Las Americas, la un restaurant la care obişnuia Angelo să meargă în urmă cu câţiva ani, „El Gomero” parcă-i zice. Cam proastă decizia, că mâncarea a fost ca cea făcută de restaurantele ieftine de pe Valea Oltului: adică proastă, multă şi fără gust.

Eu am luat piept de pui cu sos de ciuperci, gândindu-mă că e un fel de ciulama, pentru că tare dor mi-era de asta. În farfurie a fost altceva, un sos doar cu gust de curry, că ştiţi cum e, poţi face ca orice sos să aibă gust de mâncare dacă-i pui curry, nişte legume ce voiau să mimeze o salată (erau prea multe ca să fie doar decor), cartofi prăjiţi gen Mc Donald’s şi puiul. De fapt, puiul a fost bun, singura parte bună din asta (ce-a fost în farfuria mea a costat 6,25 euro).

Aceştia sunt falşii papas. Ruşinică, un restaurant canariot care se respectă nu umblă cu ocaua mică

Seb a luat friptură de vacă şi a fost cam singurul om mulţumit de la masă. Dan şi-a luat mare plasă cu nişte paste milaneze care n-au fost altceva decât paste prea fierte (nimic nu e mai rău la nişte paste decât să fie prea fierte) cu mult ketchup, ton adus separat şi parmezan iar Angelo a optat pentru filet de nu-ş ce peşte care clar nu l-a mulţumit. Lângă toate ăstea, chelnerul ne-a adus papas, dar nu adevăraţii papas spanioloi, adică acei cartofi soi special pentru papas, cu coajă roşie şi mici, cam de aceeaşi mărime toţi. Doar nişte papas adaptaţi, pui de cartofi normali. Naşpa. Şi nu e vorba de formă şi culoare, ci doar de gust. Trebuie să mâncaţi adevăraţii papas aici, în Tenerife. 😀

Seb, Dan şi Angelo, zâmbăreţi doar în poză 😀

Angelo a plătit la sfârşit pe astea plus apa minerală şi berea Dorada a lui Seb  30,50 euro. Şi şi-a cerut scuze pentru nereuşita cinei noastre. Data viitoare va găti el ceva paste bune rău, cum ştiu italienii din Roma să facă, iar noi suntem invitaţi.

Asta e mâncarea lui Angelo, filet de peşte cu papas
Dan şi Angelo, concentraţi pe mâncare. Oricum, dincolo de mâncare, a fost o seară frumoasă 🙂

Join the Conversation

5 Comments

 1. Salut

  Am o intrebare pentru voi .
  Cat ati calatorit ati vazut un restaurant cu specific romanesc ?

  Multumesc

  Marius

 2. Nu, n-am văzut, dar este unul numit Transilvania în La Gomera, deschis de doi români tineri anul trecut.

 3. Eu am citit mai demult, intr-un ziar, ca ar fi un roman care vinde mici si alte preparate romanesti in Tenerife, daca n-o fi dat faliment intre timp.

  1. Ba a dat faliment, dacă e vorba de acelaşi. Cel la care mă gândesc eu este unul care avea un rstaurant micuţ cu terasă în Las Americas, lângă Burger King. Dar cică ieşeau mereu scandaluri, românii ce veneau aici erau genul de ţărani beţivi cu înjurături şi tot tacâmul.

   1. Da, asta era; dar daca era cum spui tu, mai bine ca a dat faliment. Se pare ca romanii de proasta factura, care injura si fac scandal, au ajuns peste tot!

Leave a comment

Lasă un răspuns