Hai că s-au întâmplat mai multe şi nu v-am ţinut la curent cu toate. Unu, şi cel mai important :D, ne-am tuns aproape cheliuţă. Tunsul aici costă vreo 10 euro în locurile mai cuminţi, mai scump în locuri de fiţe. Noi am ales să cumpărăm o maşină de tuns de la un magazin de indieni (toate magazinele de electronice, dar absolut toate, sunt patronate de indieni, e ceva de speriat). Partea bună cu indienii este că poţi negocia la sânge fără să te simţi scârţar. 😀 Noi n-am negociat tare de tot că nu ne stă în fire, dar ar fi trebuit. Am dat 20 de euro pe un Remington care costa 25 la raft şi am fi putut să-l scoatem la 12 euro. Io zic că o afacere tot am făcut.

Doi, şi nu foarte important, de la începutul săptămânii n-am mai mers la muncă la Sax Bar… după patru zile de PR pentru sârb, ne-am băgat picioarele. Lui Seb nu i-a plăcut deloc să îndruge verzi şi uscate englezoilor ca să-i bage în bar iar mie, după o seară formidabilă de sâmbătă în care am băgat zece clienţi, duminică, zi foarte slabă, mi s-a pus pata. Şi când sârbul de Goran a dat din mână a lehamite că nu-s bună de nimic (n-a zis-o, în mod expres, dar asta însemna gestul lui), i-am spus că nu mai vin deloc, îmi dau demisia :D.

Un alt lucru important care s-a întâmplat este că am intrat în ultimii 200 de euro pe care-i mai avem pentru trai. Fireşte, am dat la o parte chiria şi pentru luna următoare şi ceilalţi 180 de euro pentru garanţie (garanţia este cât o chirie întreagă, noi am dat prima jumătate cu prima lună plătită), cei 200 de euro sunt exclusiv pentru mâncare şi xeroxuri pentru CV-uri. După ce am plătit şi NIE-urile şi vizele de rezidenţă şi ce am mai cumpărat noi pentru trai (nimic care să nu fie în plan), am rămas cu banii ăştia. Din care trebuie să plătim şi consumaţia de 3 euro de la terasa asta unde avem net gratis (apa minerală 1,5 euro, capucino alţi 1,5 euro)… era mai ieftin la Lo Squalo, în Las Americas, dar terasa asta este chiar lângă apartamentul nostru.

Aşa. Ieri am ieşit pentru prima dată de când am ajuns în Tenerife cu CV-urile pe teren. La vânat de joburi. Ca orice om cu pretenţii ridicate, am intrat doar în hoteluri de 4 şi 5 stele şi în parcuri de distracţie (Siam Park şi Aqualand). După nici o oră de colindat, timp în care ni s-au terminat copiile pe care le aveam pregătite şi am primit şi preţioasa informaţie că trebuie să aducem CV cu poză, pentru o mai eficientă selecţie, am sfârşit pe plajă.

Şi aşa am petrecut amiaza, făcând treking pe coasta Atlanticului, de la Puerto Colon spre Costa Paradicio prin Torviscas şi Fanabe. Aşa am descoperit nişte golfuri absolut sublime şi nişte locuri de prins crabi cum nu credeam. Gata, ne-am găsit o altă sursă de hrană 😀 (Seb acum se gândeşte la o capcană pentru crabi, un ciorap de damă în care să pună ceva salam… ţac! crabul se prinde cu gheruţele lui de ştrampi şi nu mai are scăpare).

Join the Conversation

16 Comments

 1. Nu iti sta rau deloc cu noua frizura militareasca. Dar ce ai avut cu saracul par? :)) Bafta la gasit joburi pe placul vostru! Sper sa reusitit cat de curand!

 2. Fain de voi, dar nu iesiti mai ieftin sa luati o imprimanta cu jet? Ca CV si alte maruntisuri tot aveti nevoie de facut. Poate si niste fluturasi, ceva. Ati gasit pescari localnici? Din aia profi, cu barci si navoade, etc. Cat e kilu’ de peste? Nu va sta rau asa „sauvage” 😀 😀 😀 aveti ceva aderenta pe chelie, sa nu faceti insolatie. Spor si bafta la gasit joburi.

 3. Eu va pot ajuta astfel. Daca aveti imprimanta cu jet (sau poate nu e nevoie) puteti oferta firmele (baruri, cluburi, parcuri, restaurante) pentru design la fluturasi. Ca tot le trebuie la PR-ul lor 😀 Si va fac eu designul. Mai simplu, mai complicat, mai a/n, mai color. Sa aveti unde lista. Sau poate nu e nevoie. Le dati mai departe in format digital. Oricum ma plictisesc acasa. Cand castigati la loterie, dati un ton la gratar si suntem chit 😀

 4. doamne,ce imagini si noi stam aici in sumbritatea asta! ex-chiriasii nostri se reintorc in spania…nu in paradisul de pe insula,dar au zis ca e mult mai bine acolo decat aici,unde s -au reintors dupa 10 ani.
  va tinem pumnii in gasirea unui job cat de cat… trebuie sa gasiti ceva!
  ce tunsoare! imi amintesti de sinead…

 5. imi amintesc si acum cand am aplicat pt primele joburi aici, nu ma suna nimeni ca spuneau ca sunt „Overqualified”, deci vedeti ce scrieti in CV-uri; treceti joburi mai simple, ca ati lucrat pe la magazine, restaurante, etc – nu stiu daca aceeasi mentalitate e valabila si in Tenerife 🙂 –
  oricum, primul job nu va dura foarte mult, va ajuta doar pt experienta locala si depinde de voi cat de repede va familiarizati cu limba si cu regulile de acolo. Multa Bafta!

 6. Marian, suntem şi noi oameni ca toţi oameni, avem bucătărie. Doar de aia plătim 360 de euro pe lună, pentru un studio frumos de vreo 45 de metri pătraţi cu bucătărie bine utilată şi tot ce trebuie. Că presupun că nu trebuie o altfel de bucătărie pentru gătit crabi. 🙂

  Sînziana, mulţumesc! Păi cu părul am de mult o problemă, că nu-mi place cum se aşează. Şi mi-era dor să mă tund scurt…

  Postantny, deocamdată nu avem bani pentru investiţii, deci nicio imprimantă deocamdată. Mulţumim de oferta cu pliantele, dar la ăstea se pricepe şi Seb, vrea să se bage pe baruri şi cluburi, că toţi îşi fac fluturaşi.

  Maria, chiriaşii de la ciocolaterie? Nu s-au reacomodat în Sibiu?

  Sorin, mulţumim pentru încurajări! 🙂

  Tudor, pentru păduchi există multe alte metode mai puţin virulente la adresa pletelor 😀

  Bogdan, aşa-i că semăn niţeluş?

  Roxana, problema e că n-am lucrat în magazine sau ceva de genul… Ne-am gândit să băgăm în CV nişte minciunele nevinovate, că am lucrat cameristă şi bagajist în hoteluri…. 😀 Ştim că primul job nu va fi pentru totdeauna şi va conta doar pentru acomodarea cu munca aici, cu limba spaniolă

 7. iti sta bestial cheala, te prinde, va tin pumnii pt job, eu cred ca ve-ti gasii

 8. Arati ca un copilas cu capsorul asa ras :).Sa va fie de bine la amandoi cu noua frizura si multa bafta cu gasirea unui job!
  P.S. 1 Geniala metoda lui Seb de a prinde crab, clar o sa va descurcati de minune!
  P.S. 2 Superbe pozele, ce culoare frumoasa are apa, atat de curata…

 9. Crabii ăia arată minunat. Să-mi spuneţi şi mie dacă sînt buni la gust! Asta dacă vă apucaţi să îi gătiţi! 🙂

 10. Da, Florin, chiar presimţeam c-o să apreciezi chelia mea 🙂

  Corina, deocamdată nu ştim cât de bună e metoda lui Seb de prins crabi, cică la prins raci îi mergea 🙂

  Orin, la gust cred că sunt buni, aşa am auzit. Vă zic tot de cum îi degust. 😀 O să-i gătim, cum să nu, se descurcă Bear Gillys cu tot felul de omizi şi viermi şi peşti cruzi şi nu putem să fierbem şi noi nişte crabi? Cu nişte sos alb şi puţină lămâie cred că-s de-a dreptul divini. Am văzut şi în supermercado crabi, dar dintr-ăia de-s vedete la Discovery, crabi din Atlanticul de Nord. Costă 5,90 de euro bucata. Păi nu prindem noi nişte vreo zece cu zero euro? 😀

  1. Man, până la urmă n-am ami ajuns să cumpărăm ştrampi femeieşti ca să facem curse de crabi. De fapt, n-am prea mai ajuns la pescuit, aşa program ocupat avem. 😀
   Am plănuit ca la sfârşitul săptămânii să prindem de-o cină, tot cu undiţa şi minciogul.

Leave a comment

Lasă un răspuns