Toată insula a fost acoperită azi de ceaţă. Nu o ceaţă ca pe Făgăraşi, ci una ca la tropice. Se cheamă CALIMA şi are legătură cu nisipul din deşertul Sahara. Calima e nebunie curată, că n-aduce numai particule foarte fine de nisip peste insulele Canare, ci şi un val de căldură infernală. Bate vântul dar vântul nu răcoreşte, împrăştie şi mai multă boare… Azi n-a fost decât cod galben, dar în octombrie anul trecut au fost închise aeroporturile din cauza lipsei de vizibilitate.

Codul galben de azi a vizat radiaţiile solare şi chiar s-a simţit (pe mine m-a durut capul câteva ore… bine, am şi mers prin soare să căutăm munci. Şi am avut bandană pe cap). Dar pe străzi n-a fost multă lume, oamenii au stat frumos la adăpost, în răcoarea molurilor sau a camerelor de hotel şi puţinii inşi pe care-i mai întâlneai la supermercado sau la terase vorbeau despre atenţionările meteorologilor legate de calima.

Termometrul a arătat 30 de grade aici, în San Eugenio, dar umiditatea foarte scăzută din aer şi vântul foarte cald au făcut să se simtă peste 35. Cam aşa vor arăta lunile de vară când va fi mai răcoare, din câte am înţeles, iar august va fi apogeul. Canarioţii spun că dacă supravieţuieşti cu bine lui august, atunci te-ai acomodat în Tenerife.

(La hotelul Iberostar e pusă o cutiuţă special pentru CV-uri)

(de pe terasa studioului nostru mereu se vede oceanul. Nu şi astăzi)