Toată insula a fost acoperită azi de ceaţă. Nu o ceaţă ca pe Făgăraşi, ci una ca la tropice. Se cheamă CALIMA şi are legătură cu nisipul din deşertul Sahara. Calima e nebunie curată, că n-aduce numai particule foarte fine de nisip peste insulele Canare, ci şi un val de căldură infernală. Bate vântul dar vântul nu răcoreşte, împrăştie şi mai multă boare… Azi n-a fost decât cod galben, dar în octombrie anul trecut au fost închise aeroporturile din cauza lipsei de vizibilitate.
Codul galben de azi a vizat radiaţiile solare şi chiar s-a simţit (pe mine m-a durut capul câteva ore… bine, am şi mers prin soare să căutăm munci. Şi am avut bandană pe cap). Dar pe străzi n-a fost multă lume, oamenii au stat frumos la adăpost, în răcoarea molurilor sau a camerelor de hotel şi puţinii inşi pe care-i mai întâlneai la supermercado sau la terase vorbeau despre atenţionările meteorologilor legate de calima.
Termometrul a arătat 30 de grade aici, în San Eugenio, dar umiditatea foarte scăzută din aer şi vântul foarte cald au făcut să se simtă peste 35. Cam aşa vor arăta lunile de vară când va fi mai răcoare, din câte am înţeles, iar august va fi apogeul. Canarioţii spun că dacă supravieţuieşti cu bine lui august, atunci te-ai acomodat în Tenerife.
(La hotelul Iberostar e pusă o cutiuţă special pentru CV-uri)
(de pe terasa studioului nostru mereu se vede oceanul. Nu şi astăzi)
UAU!Treizecisicinci de grade astea au vreo legatura cu cele cincizeci pe asfaltul Bucurestean!!? Poti respira prin praful acela? Cum scapi dupa aceea de nisipul acela fin care iti intra cred si in…?
Ce joburi sunt pe la hotele,sau ce vizati voi!? Maseuri pe acolo ati vazut? Bravo voua ca ati trecut de primul test al insulei!!!Multumim ca ne povestiti toate intamplarile voastre! Va pupam si mergem alaturi de voi in toata aventura! Va tinem pumnii pt. un job cat mai bun! HASTA MANANA!
Nici chiar aşa, poţi respira, dar ţi se usucă şi gura şi nasul. Dacă ieşi din casă, să ai apă cu tine. Multă.
La hoteluri nu prea sunt afişate posturile, noi depunem pentru toate departamentele de negrii pe plantaţie, adică cameristă, bagajist, omu’ care să cu mopul sau spălător de vase. Să vezi cu ce drag spăl vasele dacă-mi dau canarioţii 1000 de euro lunar (bine, nu cred că e salariul atât pentru asta, poate ceva mai mic… şi nici hotelurile nu-s ale canarioţilor, majoritatea ţin de englezi, nordici şi spanioli de pe continent). De masori nu ştiu nimic… sorry. Dacă pătrundem în mediul lor, mă pot interesa.
Mulţumim că sunteţi alături de noi!
Ce chestie, e prima data cand aud de asa ceva:), oricum voi sunteti ambitiosi si sigur o sa va acomodati, iar cand va trece o sa va bucurati din plin de plaja si de apa.Trebuie sa vedem pozici cu tine la surf , sau cu privelistea frumoasa de la studio :).Multa bafta cu gasirea unui loc de munca pe placul vostru.Sper sa nu va ia prea mult timp aceasta cautare si sa auzim de bine!
De cateva zile va citesc si sincer, daca nu as avea copil de 1, 5 ani acum mi-as face bagajele si as veni si eu acolo; astept sa aud de la voi ca ati rezolvat cu munca si poate imi fac curaj 😀
Corina, mai este un astfel de fenomen în sudul Italiei, unde bate siroco-ul, un vânt cald ce vine din nordul Africii încărcat cu nisip. Pozici de la surf, deocamdată nu… cum nu prea mai sunt bani, aşteptăm să ne angajăm ca să încep lecţiile de surf (costă 35 de euro lecţia).
Twigg, am văzut mulţi oameni pe aici cu copii, sunt sigură că se pot creşte şi aici frumoşi şi sănătoşi. Cu munca se rezolvă, doar între oameni suntem… 🙂