Este aşa de amuzantă (n-am pretenţia că e frustrantă) situaţia… Stai o zi întreagă cu soarele pe umeri şi-n cap, tragi mii de cadre, reuşeşti vreo câteva bune, că deh, n-ai mai pozat surferi până acum câteva zile, şi se nimereşte să-ţi ceară poze taman ăia care nu ţi-au ieşit deloc bine. Dar nu poţi fi prea aspru cu tine însuţi, adică de unde atâtea pretenţii, că doar nu e la fel ca la motocros şi nici experienţă în pozat surferi nu ai. Aici ai un ocean învolburat la picioare, multă spumă, soarele care pare să vină din toate direcţiile posibile din cauza apei înspumate, ba mai poţi să te şi dezechilibrezi din cauza puterii valurilor şi să-ţi pui gaj toată viaţa în faţa lui Dumnezeu numa să nu pici în apă cu tot cu aparat. Şi când te-ai tâmpit de tot de nu mai faci deosebirea între un neopren albastru şi unul verde, întorci spatele oceanului şi vii să descarci pozele, sperând că tot o fi una bună de să-ţi meargă la suflet. Şi dacă e, nimeni n-o vrea. Că surferul pe care l-ai pozat de nu-ţi mai încapi în piele de fericire, n-are nevoie de poza ta. E atât de bun încât are acasă sute de poze cu el iar a ta ar fi cea mai proastă.

Dar orice început este un început. Iar 5 euro primiţi de la un băiat care face body boarding pentru câteva poze cu el pe val sunt tot bani. Primii bani câştigaţi din poze pentru surferii din Tenerife. Şi ne-au plătit prânzul.

(ăstea-s pozele de 5 euro)

PieS D.: trebuie să gătesc o mâncare de fasole. E o datorie pe care trebuie s-o plătesc.

Join the Conversation

9 Comments

 1. Sper sa te tina declansatorul, ca daca faci mii de poze pt 5 euro o sa fie scumpa distractia cand il schimbi. Sa speram ca nu e cazul 🙂 Oricum pozele sunt foarte faine!
  Astept cu nerabdare noul site, o sa-l promovez si pe micutzul meu blog. Bafta!

 2. Uite ca se intoarce si omu obosit da imbatat de vesti bune! Sper sa reusiti sa faceti bani din asta!
  La mai mare! Am citit ca iti faci blog nou si ca nu mi-ai cerut ajutorul. M-ai tradat! 🙂 Abia astept sa vad bannerul – sunt sigura ca este superb. S-a intors pisica?

 3. Călin, asta e, nu poţi să înveţi fără să sacrifici ceva. În cazul meu, aparatul, uzura aparatului. Îţi mulţumesc pentru grijă şi pentru sprijin. 🙂

  Sînziana, draga mea, nici n-ai ideea cât de mult am sta în cumpănă ce să fac. De ce în cumpănă? Pentru că vedeam că postezi mai rar, ştiam că ai probleme de sănătate, tocmai citisem şi postul tău în care vorbeai de timpul liber tot mai puţin pe care-l ai şi restabilirea priorităţilor din viaţa ta. Eşti prima persoană la care m-am gândit să ne ajuţi cu blogul, încă din ţară, de când ne paşte ideea de mutare pe domeniu. Dar, cum ziceam, n-am vrut să te încarc cu alte responsabilităţi, n-am vrut să-ţi dau muncă în plus de făcut.
  Şi tocmai când pe mine mă măcina gândul ăsta, am primit mail de la Alexandra din Agnita (care vrea şi ea să emigreze cu soţul ei aici, pe insulă), care, printre alte idei de monetizare a blogului, mi-a oferit şi ajutorul ei cu hedărul. Şi, chiar dacă am simţit că te trădez 🙂 (sincer), am mers pe mâna Alexandrei. Hedărul a ieşit foarte fain, la fel cum ar fi ieşit dacă-l făceai tu. Sper să te faci bine şi să mă ierţi! 😀
  Pisica nu ştim dacă s-a întors, azi am stat toată ziua plecaţi în LAs Americas, au fost valuri şi am tras poze la surferi. Acum suntem în barul Lo Squalo, cam în două ore ajungem acasă şi vom vedea dacă Ciceo apare sau nu.

 4. Mult și sincer mă bucur pentru reușita voastră. Îndrăznesc să vă sugerez sa le faceți poze și înainte de a intra în apa oceanului, un fel de filmuleț…Dar cine sunt eu să dau sfaturi unor neînfricați din Tenerife?

 5. Poze deja le facem înainte de a intra în valuri, când îşi pun costumul de neopren, când dau cu ceară placa, când îşi trag fermoarul. Filmuleţ deocamdată nu avem cum, s-a cam stricat camera de la telefonul lui Seb. Cu primii bani care ne prisosesc, cumpărăm o cameră care să poată transmită şi pe net. Chiar avem în plan să facem filmuleţe cu surferi şi cu alte nebunii de pe aici. 🙂

 6. Mi-am dat seama ca asta s-a intamplat. Ma bucur mult ca te-a contactat Alexandra si sunt sigura ca a iesit ceva foarte frumos.
  Poate faceti un site impreuna sa puneti pe jar concurenta din Tenerife din domeniul web designului.
  Puneti acolo si fotografiile voastre. Poate iese ceva.
  Sunt obosita si am multe pe cap dar nu uit sa va citesc in fiecare seara, inainte de culcare.

 7. Am recuperat acum, adica cititul ultimelor posturi ! Se intâmplă multe si iute la voi . Si e bine.
  Ahhhhhhhhhhhh, cât oftez după așa o ocazie de pozat. Sunt convinsa ca este o nebunie sa stai si sa-i ”vânezi”.
  Sunt convinsa ca este diferit să pozezi surferi, dar tot cu viteza are legătură, cu iuțeala si îndemânarea ta. Mediul evident este mult diferit, dar cand vei învața să anticipezi atunci totul va fi perfect. Și nu cred că o să-ti ia mult timp să ”prinzi” chestia asta. Cred că si valurile trebuie să le vezi, să le vezi cum cresc, să le deosebesti, să le simți când pot fi încălecate, să urmărești surferul, și când e pe val…..țac ,țac, țac, țac,….rafală…… exact ca și cu un motocrosist. Când ai ”prins ” toate astea, restul e floare la ureche…..o să stea surferii la coadă pentru pozele tale !.
  Mă bucur pentru tine. Mi-ar place si mie sa fac poze la surferi. Cred ca nu m-aș dezlipi de aparat, nu mi-as dezlipi ochiul de pe vizor 🙂 hihi.

 8. Sînziana, tare mă bucur că m-ai înţeles. Eşti o foarte specială fiinţă. Mulţumesc! Odihneşte-te, sau hai într-o vacanţă la tropice. Pupici!

  Valentina draga mea, îţi apreciez foarte mult sfaturile. Într-adevăr, e de exerciţiu, dar e şi de multe altele. Ziceam că nu e ca la motocros pentru că acolo, din tot circuitul de vreo 15 viraje şi minim 6 trambuline, găseşti tu ceva care să nu fie contra lumină. Cu oceanul nu prea ai cum. Aici, în Las Americas, soarele răsare de pe uscat, deci poze bune în prima parte a zilei până înainte de prânz şi cam pe acolo. Că apoi e pe ocean şi-ţi bate-n obiectiv… Pozele bune ies dimineaţa, dovadă şi pozele mele din postul „O zi dementă pentru surf….”. Te chem într-o vacanţă de pozat surferii, o să uiţi motocrosiştii 😀

Leave a comment

Lasă un răspuns