Pentru cei care-şi fac griji şi pentru cei care nu-şi fac. Dar mai ales pentru toţi cei care s-ar simţi mai bine să ne ştie crizaţi şi plini de gânduri negre ori regrete. Dragilor, nu suntem stresaţi. Şi dormim bine noaptea. Chiar dacă facem şi zece kilometri de mers pe jos ca să explorăm împrejurimile şi să mai lăsăm un CV. Şi Dumnezeu ştie că pe aici sunt multe dealuri şi delureţe, deci multe motive pentru crampe musculare. Stresul, că am trăit în stres, l-am lăsat ăn România.

Sau, să vă zic în alt mod. Suntem la fel de stresaţi cum este floarea cea roşie de hibiscus de la urechea mea. Atât de mare e tensiunea pe noi că nu ne-am împlinit aici. Că nu am dat din primele zece zile de când am ajuns pe Tenerifa de jobul cu cea mai mare perspectivă de viitor, jobul care să asigure maşină de serviciu şi, eventual, un salariu de 100.000 de euroi pe an. Vai, mare-mare tensiunea.

Join the Conversation

No comments

 1. Eu sincer sa fiu sunt putin preocupata pt voi . Dupa experienta mea de pe aici si de la hotel pot sa iti spun ca daca bagati cv in posta nu prea se uita nimeni la ele . Merge partea cu … te prezinti in localul respectiv si spui ca ai mare nevoie de un servici . Cred ca la hoteluri aveti mai multe sanse , cum de altfel la restaurante . Fede va viseaza noaptea si imi spune ca a visat ca am venit si noi la voi …. ce sa spun ca zicala aia cum ca visele nu se implinesc ma umple de nervi.

 2. sincer nu fac parte nici din tabara care va invidiaza , negativ vorbind, nici din cealalta, pozitiv apreciind. erau doar niste ganduri dar se vede ca lumea se grabeste sa te arunce imediat intr-un dintre ele. eu nu castig nimic nici din stresul nici din insomniile voastre (pe care nu cred ca vi le doresc nici un cititor de pe aici) deoarece nu le pot vinde la bucata ca sa fac un leu de buzunar. deci sa auzim numai de bine.
  over and out

 3. cui i-ai lasat mapa de la fm? ma gandeam dc ai luat si capitolul asta cu tine… ha! ce tunsoare si ce floare…de fata! am spus si altora de voi si cica va citesc cu interes,ca si noi ,de altfel…ma gandeam cu ce v-as putea ajuta,dar asta voi stiti…ne tineti cu sufletul la gura!

 4. Andra, nu te îngrijora pentru noi, va fi bine. Am început deja să vorbim cu şefi de sală, manageri şi alţii de pe la restaurante, deocamdată nu au nevoie de personal. Oricum, ai dreptate, e o metodă mult mai bună decât depunerea CVului şi atât. Legat de superstiţii, dă-le în colo, sigur veţi veni aici, măcar pentru o vacanţă de câteva săptămâni. 🙂

  Andreea, cale bătută!

  Maria, mapa am luat-o cu mine. Dar ăştia au mult prea multe parfumerii şi cu reduceri şi de 50%… E foarte greu cu FM-ul aici.

  Bogdan, mulţumesc pentru link, e foarte bun articolul şi mult prea tare ce fac tipii…

 5. Am inteles din prima ca nu sunteti stresati, dar in momentul in care te repeti deja ma duce cu gandul ca e doar autosugestie: „nu sunt stresata, am fost in Romania stresata, dar acum nu mai sunt, nu mai sunt stresataaa ciuda, ciuda uitati-va la poze si se confirma ca nu suntem stresati, nu suntem stresati”. Asa sa fie! si pana la urma autosugestia e buna daca e pozitiva, tine chiar si de foame in cazuri extreme.

 6. Cisnădianule, chiar la chestia asta mă gândeam când scriam postul, că oamenii vor zice că-i doar autosugestie. Dar sunt suficient de directă încât să spun ceea ce simt fără teama de judecata oamenilor, rea sau bună. Acum suntem ok şi nu-i stresul pe noi că se termină banii şi n-avem job, scriu despre asta. E o chestie de sinceritate. N-aş fi decât o ipocrită să spun invers. Sau să tac. Sunt prima care recunoaşte că ceva nu ne merge, că ceva este de-andoaselea, că e horor. Uite, acum, de când ne-am tuns, am făcut ceva insolaţii şi avem cheliile pline de coji. Dar usturimea a trecut după prima zi cu zeamă de aloe şi cojile se vor duce şi ele. La un moment dat.

 7. Stai mah Jeanina linistita, eu stiu ca nu sunteti stresati, incercam doar sa elimin si banuiala asta cu autosugestia. E OK s-a eliminat.
  Crabii arata bine, sper ca nu-s photoshop-atz’ :))

 8. Ba-s editaţi rău de tot crabii, i-am micşorat. Că dacă vedeaţi ce mari sunt ei în realitate, veneaţi cu toţii aici la prins de crabi 😀

Leave a comment

Lasă un răspuns