Sună incitant, nu? Ei bine, datorită și mulțumită lui Dan, am facut-o și pe asta, acu vreo două sau trei săptămâni. Fără Je, de data aceasta, ea fiind ocupată la prima ora a dimineții, când delfinii sunt acasă, cu tabieturile ei de femeie însărcinată, despre care vă mărturisesc că nu sunt deloc puține.

De la începutul lui august, Dan muncește cu pasiune la un nou proiect, după ce profesoratul de surf la Chiringuito s-a încheiat, iar intre timp chioșcul lui Domingo nu mai există deloc. Noul proiect se învârte în jurul unei școli de Stand Up Surf Paddle, (SUP) un sport accesibil cam oricui are două mâini, mult mai ușor decât surful clasic și în același timp relaxant și foarte distractiv, pentru cei cărora le place să fie mai activi în vacanță și nu doar să zacă pe plaja sau la terasă.

Pentru că e multă pasiune la mijloc, lucrurile s-au mișcat repede și școala este acum perfect funcțională iar serviciile ei sunt deja căutate. Adiacent cursurilor de SUP, oricine vrea să deprindă puțin acest sport, se poate bucura apoi și de o excursie cu placa de SUP în largul Atlanticului, între Tenerife și Gomera, la vreo trei kilometri de țărm, unde delfinii sunt la ei acasă.

Pe lângă mulți alți prieteni și cunoștiințe care au deprins puțin SUP cu Dan, cât timp și-a pus business-ul pe picioare, ne-am numărat și noi. Je a fost prima, pentru că eu lucram atunci în ture și nu prea îmi ardea de altceva decât de somn, dar când m-am eliberat am luat și eu o lecție.

E inedit și plăcut să vâslești în ocean deschis și să scrutezi de pe placă abisul albastru de sub tine. Faci mai multe lucruri benefice odată. Te bucuri de aerosoli, îți lucrezi abdomenul vrând nevrând făcând un sport relativ ușurel, te bronzezi activ și mai faci și câte o baie, până înveți să îți menții echilibrul.

La câteva zile după ce m-a inițiat în SUP, eu fiind acum și responsabilul web și foto pe lângă școala lui Dan, pe care o găsiți la adresa supacademy.info,  am fost să văd și eu delfinii, prima oară pe viu.

Plecare dimineață la 8 de pe plaja Troya. După vreo 40 de minute de vâslit, am ajuns la locul cu pricina, lângă o fermă piscicolă unde zeci de delfini își fac tot timpul veacul. O fi ei delfinii prietenoși, dar când știi că ești așa de aproape de ei parcă tot te încearcă o oarecare teamă, mai ales că sub tine e un abis de peste 3000 de metri. Când am văzut prima spinare de delfin și am văzut namila de peste doi metri trecând pe sub mine am strâns morcovul, mi-am făcut curaj, am abandonat placa de SUP și m-am băgat la snorkeling cu un pocket de fotografiat sub apă și GOPRO-ul de filmat. La inceput au fost doar doi delfini, relativ departe de mine, la trei patru metri, apoi a apărut o familie, mamă și pui, urmați în scurt timp și de tată. Ditamai delfinul s-a apropiat de mine și și-a băgat botul până în cameră simțindu-se vedetă.

În scurt timp când au auzit că ar fi rost și de ceva mâncare, apa din jur a inceput să “fiarbă „ de delfini. Veneau din toate părțile și se chemau cu sunetele de ei știute. Ce să mai spun…decât că e o senzație incredibilă. Din fecirire nu sunt rechini prin apele dintre Tenerife și Gomera, doar rechini ciocan, care stau pe fund și nu urcă. Ce poți să mai întâlnești însă sunt balene, dar ceva mai departe de țărm.

În concluzie, dacă aveți drum prin Tenerife treceți pe listă la NU RATAȚI un curs de SUP cu finalizare la delfini, pentru că nu se compară cu nicio excursie  cu vaporașul, în același scop. În plus, Dan spune că sportul ăsta crește performanțele sexuale! :))

P.S. Bebe e bine și crește văzând cu ochii!

[nggallery id=97]