Azi am descoperit cel mai fain hotel pe care l-au văzut ochii mei de când, în ’83, au mijit: Abama Hotel Resort. Este situat la vreo 20 de kilometri la nord de Las Americas, în drum spre Los Gigantes, pe malul Atlanticului, în municipiul Guia de Isora. Am ajuns aici cu costumele de baie pe care le prezint pe plajă şi, chiar dacă n-am vândut nimic aici, mă bucur că am ajuns să văd astfel de minunăţii. După ce ne-am început ziua normală de lucru pe Playa del Duque, Jose a zis că n-ar fi rău să încercăm astăzi şi plaja hotelului Abama. Care plajă este foarte greu accesibilă şi timp de mai bine de doi ani a fost aprig disputată în tribunalele canariote de reprezentanţii hotelului pe de o parte, care voiau s-o facă plajă privată la care să aibă acces doar clienţii hotelului, şi localnici, pe de cealaltă parte, care nu puteau accepta ideea ca o plajă publică din Spania, ţară care nu are nici măcar un metru pătrat de plajă privată, o plajă aşa de retrasă, sălbatic de frumoasă şi paradisiacă, să le fie luată de sub nas.

Asta e priveliştea de pe balconul dormitorului: tot "orăşelul" Abama!

Hotelul de cinci stele se întinde cu tot cu vilele, terenul de golf, terenurile de tenis şi centrul SPA pe o suprafaţă de 160 de hectare şi a fost ridicat în urmă cu numai cinci-şase ani de un magnat spaniol care deţine, printre altele, şi ziarul El Pais. Sau deţinea, că a murit, chiar la scurt timp după sau înainte de inaugurarea hotelului (n-am reţinut prea bine acest amănunt de la Jose). Îmi place la nebunie hotelul, arhitectura lui, liniştea care te înconjoară pretutindeni pe unde mergi pe proprietatea resortului, verdele luxuriant ce te ia de ochi (sunt peste 300 de specii de plante aici) mai ca-ntr-o grădină botanică, ciripitul a sute de păsări (e reală treaba, pe oriunde mergi, auzi triluri de păsări), priveliştea asupra oceanului şi a insulei La Gomera care-ţi taie respiraţia, totul, absolut totul îmi place. Vorba lui Jose „Dacă există un rai, atunci ca aici trebuie să fie! Clar nu poate fi altfel. Ba chiar cred că aici e mai frumos ca în rai”. Aşa te şi simţi, ca-n rai. Şi încă noi, eu şi Jose, eram acolo cu muncă. Deci ca turist aici – trăieşti divin.

N-am reţinut dacă terenul de golf este la 9 sau 18 găuri, dar pasionaţii de golf pot afla rapid informaţia asta.

Pentru că e ditai proprietatea şi, spre exemplu, de la recepţie până la plajă sunt vreo doi kilometri, între vile şi terenurile de sport cam la fel, toţi clienţii au la dispoziţie buggi-uri, care nu-s chiar buggi-urile ălea la care v-aţi gândi, ci maşinuţe de golf. De fapt, uitându-mă pe web saitul hotelului, am văzut că doar turiştii care se cazează în vile au şi maşinuţă la dispoziţie să se plimbe prin paradis. Ceilalţi, care au doar cameră sau apartament, pot fi deplasaţi unde vor de aceleaşi maşinuţe, dar cu majordomul de la intrarea în hotel pe post de şofer. Altă chestie interesantă este că hotelul are propriul lui funicular, o telecabină care face mai rapid şi simplu mersul la plajă. Eu şi Jose, pentru că eram doar nişte toleraţi pe proprietatea hotelului, n-am avut parte nici de transport cu maşinuţa, nici de funicular. Am încercat să-i înduplecăm să oprească şi să ne ia şi pe noi spre plajă sau înapoi, dar au spus că regulile-s reguli, şi toţi cei care nu-s clienţi, dacă vor plaja dintre stânci, atunci să meargă pe jos. Toată lumea se teme pentru jobul său (mai ales că este un job atât de frumos) şi cum din loc în loc sunt puse camere de supraveghere, este de înţeles de ce te lasă şi să crăpi de sete, căldură, oboseală şi de luat în maşinuţă tot nu te iau.

Aşa arată o vilă de la Abama. Fiecare are piscină, maşinuţă şi majordom.

N-o să vă mai plictisesc cu detalii groaznic de insignifiante cum că Abama are şapte restaurante (dintre care unul „M.B.” adică „Martin Berasategui”, cotat cu o stea Michelin), că o noapte cazare este „doar” puţin peste 400 de euro pentru două persoane (experienţa culinară, inclusă), că poţi veni şi ca outsider ca să joci pe terenurile de tenis cu 10 euro pe oră (spre comparaţie, în Las Americas la hotelul „Las Palmeras”, închirierea pentru o oră a terenului de tenis costă 6 euro). Găsiţi astfel de amănunte, dacă vă interesează să veniţi în Tenerife şi să vă trataţi regeşte la Abama Hotel Resort, pe saitul lor, de acolo de unde am şi luat fotografiile. Nu le-am furat cu răutate, ci ca să vă bucuraţi şi voi ochii. Viitoarele poze de aici, de la Abama, vor fi făcute de mine şi de Seb, pentru că am decis să ne petrecem o zi acolo, când mai facem bani.

[nggallery id=42]

Join the Conversation

8 Comments

 1. Păi dacă e SPA, e şi masaj. Nu mă pricep la chestiile ăstea fiţoase, da’ mă gândesc că nu se poate SPA fără masaj…

 2. Era gluma, intrebarea e daca au maseur pt. fiecare viluta sau doar 2-3 la salon. Ca noi am gasit o cerere la un lant hotelier de 120 maseuri! Doar la o firma!!! In plus acolo e o uzina intreaga lasati si voi o aplicatie ca si bell-boy e mai bine decat la cules!

  1. Păi problema pentru noi ar fi deplasarea, că nu avem maşină sau motor (încă), şi e la vreo 20 de km de locuinţa noastră. Bine, dacă ne-am găsi la Abama, am face naveta cu TITSA, autobuzul, dar tot mi se pare complicat. Oricum, ideea nu este rea şi e posibil să avem şanse, că am înţeles de la Jose că aceste hoteluri care-s situate la mare distanţă de „centrul” insulei, adică de Las Americas, au mereu probleme cu personalul (care personal se cam satură să facă naveta şi-şi găseşte altceva, chiar şi mai naşpa, în Las Americas).
   Dacă e aşa cum ai zis cu masorii, atunci v-aţi scos. Asta ar fi foarte fain, să lucraţi într-un hotel de 5 stele (Abama sau altul)… BAFTĂ maximă!

 3. Asta speram si noi , dar suntem dispusi sa o luam si de la numarat si sortat nisipul daca e nevoie! Bafta si voua! In alta ordine de idei, nu irositi gloante degeaba, cautati dupa revenirea din RO.
  Dan ce mai face ,s-a imbogatit!? Daca da , poate ajuta si guvernu’ nostru cu ceva maruntis , ca s-au incurcat rau de tot!

 4. multumim pt foto! chiar ne bucuram ochii! ce fain ca sunteti intr-o permanenta vacanta!chiar va traiti viata!inca o data bravo voua! chiar dc ma repet!

 5. doamne,cat de super poate fi…raiul pe pamant..va doresc sa va bucurati in continuare de viata in tenerife..

Leave a comment

Lasă un răspuns