Din toate regiunile pe care le-am vizitat până acum, Toscana îmi place cel mai mult. Dealurile însorite, oamenii zâmbitori, drumurile mereu pline de rutieri,  satele ca de basm şi oraşele medievale fac ca Toscana să fie un fel de rai pentru mine. Miercuri, peste trei zile, voi ajunge pentru a treia oară acolo. Pentru că Andra, sora lui Seb, locuieşte acolo de mulţi – mulţi ani, vizitele lui în Toscana au fost mai numeroase decât ale mele. Acum mergem în concediu, dar cu un soi de treabă. Trebuie să luăm maşina lui Seb de la Andra şi să o aducem cu noi pe insulă. Andra şi-a luat maşină nouă şi Renault-ul lui Seb ce a stat cu împrumut în Italia câţiva ani se va întoarce la el. Deci ne facem şi cu o vacanţă pe continent şi cu o maşină.

Putea să se rezolve rapid: Seb lua avionul, ajungea în Toscana, lua maşina, străbătea singur distanţa până în Portugalia, şi de acolo se îmbarca în feribotul de Tenerife. Cinci zile. Dar am zis, aşa cum suntem noi firi foarte iubăreţe de vacanţe, să nu o privim ca pe un lucru de făcut, ci ca pe o ocazie de a cunoaşte lumea. Mă rog, o părticică din lumea în care trăim. Aşa că am lungit această deplasare la 14 zile. Plecăm din Tenerife pe 16 februarie, dimineaţa, stăm o săptămână în Toscana, facem vreo cinci zile urmând linia Mediteranei prin Coasta de Azur, Catalunia, Valencia şi Murcia, o tăiem spre vest prin Andalucia, ajungem în Portimao pe 27 iar ultimele două zile ale deplasării o să se-ntâmple în feribot. Cu oprire în Funchal, Madeira. Pe 1 martie o să debarcăm în Santa Cruz de Tenerife. În paranteză fie spus, va fi o coincidenţă plăcută: în martie (pe 9) se împlineşte un an de când am imigrat în Tenerife, deci o să debarcăm pe insulă la un an fără o săptămână de când am pus piciorul aici pentru prima dată.

Ăsta e în mare planul. Mai trebuie să ne documentăm unde e mai frumos să poposim, în drumul dintre Italia şi Portugalia, ca să facem rezervările de cazare. Şi asta-i tot. De aia spuneam în articolul trecut că ajungem din nou în Portugalia, mai repede decât am crezut. Presimt că o să mănânc multe pastel de nata 😀

*fotografiile sunt din octombrie 2009, concediul Sardinia – Toscana.

Prin aer – dus: RyanAir Tenerife Sur – Pisa; preţ 85 de euro, două bilete dus;

Pe uscat – întors: Montecatini Terme, Genova, Nice, Cannes, Montpellier, Barcelona, Valencia, Albacete, Cordoba, Sevilla, Portimao – aproximativ 2.100 km

Pe apă – întors: Portimao – Funchal – Santa Cruz de Tenerife – aproximativ  1.600 km; preţ 300 de euro, două persoane şi o maşină.

Din Toscana în Portugalia la Portimao - 2.100 km

În octombrie 2009: mai albi, mai graşi şi cu părul mai lung.
Fixul meu de vacanţă: să mă fotografiez cu poliţişti. E ca un fetiş 😀