21 iunie. Prima zi din sezonul turistic în Tenerife. Aşa s-a nimerit ca tocmai astăzi să-mi dea una dia libre Jose. A sunat cam pe la 8 şi jumătate când eu încă dormeam ca să-mi spună că azi trebuie să meargă la doctor şi, prin urmare, nu muncim. Iar mâine povestea se repetă, că are programat RMN de făcut la picior. Şi miercuri, la fel, nu o să muncim, pentru că merge în Santa Cruz după marfă, la fabrica de costume de baie.

În mod normal, într-o zi liberă preferăm să ieşim din rutina plajă-piscină-shopping. Dar cum a fost prima zi de repaus după nouă lucrate încontinuu, parcă mi-a fost cam lene să mă urnesc spre vreo destinaţie de genul Costa del Silencio, Santiago del Teide sau, mai aproape de noi, Adeje. Că tot a venit vorba de Adeje, sau tocmai de asta am şi adus vorba, am fost invitaţi de doi cititori ai blogului emigrantintenerife.info în Adeje, acolo unde ei locuiesc de ceva vreme. Cu ocazia vizitei la ei, vom vedea şi oraşul.

Cred că Seb ar fi avut chef de o deplasare, dar s-a sacrificat pentru liniştea şi relaxarea picioarelor mele. Am pierdut vremea acasă, am mai lucrat pe calculator, am mai trândăvit la soare pe balcon, şi, după ora 15, am mers câteva ore la plaja de lângă port, La Pinta. La care plajă n-a fost atât de multă lume cum te-ai aştepta pentru începutul sezonului turistic. Auzisem poveşti că pe 21 iunie, că se încheie şcoala şi pac! copiii vin în vacanţă, este un boom în staţiunile din Tenerife. Nop, niciun boom. Bine, n-au fost atâţi de puţini turişti ca de obicei, într-o zi de luni, dar nici arhiplină plaja, cum se zicea. Turismul de altă dată e istorie în Tenerife.

Lăsând la o parte problemele ăstea plictisitoare, la plajă a fost distractiv. Se vede-n poze, ce să mai o lungesc. Aaa, erau şi nişte români lângă noi, două cupluri de tineri veniţi în vacanţă (se vedea că-s în vacanţă după două chestii: 1 – culoarea prea albă a pielii; 2 – una din tipe s-a lăsat prostită de o chinezoaică care ia 20 de euro pentru un masaj). Impresia pe care mi-au făcut-o are post dedicat, că trebuie să scriu în zilele următoare despre românii cu care mă întâlnesc zi de zi, pe plajă, la supermercado, la piscină, pe promenadă.

[nggallery id=57]

*o mare parte din poze sunt făcute pe la ora 19 – de aici şi lipsa de turişti din cadre. Şi da, în prima poză chiar dansam vals. NOP. Ce uşori sunteţi, normal că nu dansam vals. Era salsa 😀

Join the Conversation

5 Comments

  1. Je,poti sa faci topless? Nu e nici un bai? Nu vine cineva sa te ia pe sus? Ca in USA era groznic daca te vedea topless…venea beach attendantu’ sa-ti spuna sa mergi la nudisti ca acolo sunt copii, etc. 🙂

  2. Simona şi Nicolle, dacă aţi şti că toată viaţa mi-am dorit să trăiesc pe malul mării în special pentru a avea un bronz frumos?

    Diana, ştii că Europa nu e USA, aşa că regulile nu-s aceleaşi. Aici sunt foarte multe femei pe plajă fără sutiene (nu atâtea ca în anii ’90, mi-a explicat Jose, când doar vreo 10% din femeile de pe plajă purtau sutien). Şi recunosc că-mi place că se poate face topless, pentru că mă deranjează dungile albe pe corp (iar plajele de nudişti nu sunt atât de dese, cea mai apropiată de noi e la vreo 10 km)

  3. Fara sutien e Ok, dar mai multa grija cu soarele asta… Nu prea mai e de joaca cu cancerul… Ce daca stau si altii? Nu vrei sa ai soarta lor… Ce daca acum esti tanara si vrei sa iti traiesti viata? Bolnav mai incolo este super nashpa…

Leave a comment

Lasă un răspuns