După doi ani jumate, românii vor avea iar drept de muncă în Spania. Anunţul suspendării restricţilor impuse pe fondul crizei de guvernul spaniol in iulie 2011 a apărut in seara asta, pe pagina Ambasadei României în Spania.

Din câte am înţeles din comunicatul publicat pe site, pe lângă faptul că menţiunea din NIE, (numero de identidad extranjero),  privind dreptul de muncă, nu va mai conta, românii se pot angaja cu documentul naţional de identitate, adică cu Cartea de Identitate. Cine are chef să umble, va putea cere la Comisariatul de Poliţie schimbarea NIE, cu unul fără menţiunea dreptului de muncă.

Că s-a dat drumul e una, unde vor fi locuri de muncă pentru români e alta, că şomajul nu dă înapoi decât foarte timid şi deşi mesajele de la putere sunt mereu optimiste, în stradă optimismul acesta nu se simte.

Yagolinul nostru s-a născut mititelul, fără drept de muncă în Spania, şi deşi nu prea îl interesa pe el câmpul muncii, fiind foarte ocupat cu tâţele lui Je, s-a trezit cu menţiunea în NIE. Acum are aceeaşi ocupaţie principală, printre multe altele care îi umple ziua, aşa că vom păstra NIE-le neschimbat. Pe noi nu ne-a afectat interdicţia, ca eram deja aici când a fost pusă, dar chiar şi aşa nici nu am muncit mai mult de trei luni cu contract, pe când eram la Chiringuito.

Pentru mine a fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, mai ales după naşterea lui Yago, pentru că am reuşit să ne descurcăm cu traiul, fiind mereu împreună. Despre ultimele şi noile noastre poiecte, in curând.

Mai multe amănute despre dreptul de muncă în Spania.