jeanina, sebastian si yagoLa mulţi ani, române, la mulţi ani, România!

Mi-ar plăcea să ai o viaţă frumoasă şi fericită, fără regrete şi fără resentimente. O viaţă decentă şi împlinită în care frustrarea să nu existe.

Mi-ar plăcea, ca la anul, când ne întâlnim din nou, cu prilej festiv şi ne urăm iară, să fii mai aproape de idealurile tale, ălea neegoiste şi pline de iubire. Bine, fie, şi de ălea mai puţin altruiste, care vizează o nouă maşină, un loc de muncă mai satisfăcător şi o casă fără rate la bănci, sau care-ţi sunt dorinţele tale materiale.

Dar, mai presus de toate, mi-ar plăcea să înţelegi că doar TU eşti răspunzător pentru realizarea acestor visuri.
Vrei o viaţă frumoasă, diferită de cea pe care o trăieşti acum? Atunci fă lucrurile diferit. Dacă vrei schimbare-n bine, dacă vrei altă realitate, schimbă aspectele care te deranjează.

Vrei să fii mai sănătos? Atunci mănâncă mai sănătos ca până acum, gândeşte mai sănătos, rezolvă-ţi conflictele care te macină şi fă sport (sau mai mult ca până acum)!

Vrei să slăbeşti? Atunci încearcă să fii sănătos şi sigur vei slăbi. OMUL GRAS NU-I DELOC SĂNĂTOS! Orice ar spune analizele medicale.

Vrei bani şi „siguranţă” materială? Atunci nu mai privi banii şi munca cum le-ai privit până acum, vezi bine unde te-au dus. Încearcă să-ţi valorizezi pasiunile, perfecţionează-ţi abilităţile, renunţă să mai fii angajatul altora şi fii propriul tău şef, dă valoare lumii şi lumea te va plăti pentru tot ce primeşte de la tine. Pera e un profesoar foarte bun, te poate învăţa cum.

Vrei mai puţin gunoi pe stradă? Încearcă să faci curat într-un spaţiu public ori de câte ori ieşi în natură sau treci printr-un loc şi poţi pierde câteva minute să te apleci să aduni gunoaiele aruncate. SAU MĂCAR NU MAI FĂ MIZERIE!

Vrei un trafic mai lejer? Mergi mai mult pe jos sau cu bicicleta, încearcă să nu locuieşti în nordul oraşului şi să munceşti în sud. Fă schimbări care-ţi vor îmbunătăţi viaţa, aşa vei avea mai puţine frustrări cotidiene.

Vrei o lume mai unită, mai tolerantă, mai bună? Fii tu aşa cum vrei să fie lumea. Ajută-ţi vecinii, gândeştet-te la nevoile lor, la oamenii care nu se pot ajuta singuri, la toţi, şi întreabă-te ce poţi face tu pentru ei. ÎNCETEAZĂ SĂ TE MAI GÂNDEŞTI LA TINE ŞI LA CE TREBUIE SĂ FACĂ LUMEA PENTRU BINELE TĂU!

Vrei fericire? Atunci schimbă-ţi mentalitatea despre fericire, schimbă-ţi atitudinea faţă de lume şi viaţă. Vei descoperi că fericirea e alta decât aia după care ai alergat toată viaţa şi niciodată n-ai găsit-o cu adevărat. VEI CONSTATA CÂT DE DES AI AVUT FERICIREA DAR N-AI BĂGAT-O ÎN SEAMĂ!

Vrei conducători oneşti şi altruişti? Fii tu onest şi altruist.

Vrei respect din partea autorităţilor? Poartă-te ca şi cum ai merita acel respect, schimbă-ţi atitudinea faţă de autorităţi. Şi ei sunt tot oameni, deci poartă-te aşa cum ai vrea să se poarte ei cu tine. Dar cere-ţi, în acelaşi ton, drepturile.

Vrei respect din partea sistemului sanitar? Cere-l! Fii smerit, nu arogant, dar cere-ţi drepturile de pacient. Doctorii nu-s stăpânii nimanui, sunt doar nişte oameni care au făcut medicina.

Şi aici ajung la ceva ce mă doare foarte tare: maternităţile.
Românule, Românie, te plângi că eşti tratat prost în sala de naşteri, te plângi că eşti la mâna doctorilor, te plângi că nu te tratează uman fără să dai şpagă, te plângi că eşti un gunoi în ochii lor.

Îţi spun acum, de 1 Decembrie, când ne urăm, şi vreau să ne urăm sincer, dar îţi voi tot mai spune, pentru că mi s-a pus pata că pot să te ajut: SCHIMBĂ-ŢI ATITUDINEA!

Când îţi schimbi punctul din care priveşti lucrurile, când înţelegi că e şi datoria ta să mişti lucrurile, când îţi schimbi atitudinea şi modul de a privi viaţa şi naşterea atunci şi faptele tale vor fi diferite. Iar rezultatele diferite, de asemenea. Când îţi schimbi modul în care priveşti naşterea, schimbi naşterea. Asta a spus-o o cititoare pe pagina de Facebook a noului nostru proiect, Naşterea Mea.

Vrei schimbarea? O ceri, o impui şi o ai, pentru tine şi familia ta. Prin tine, prin faptele tale, prin acţiunile tale, schimbarea este deja ceva tangibil şi nu utopic. ŞI, LA FEL; PENTRU ALŢII CARE VIN DUPĂ TINE!

Cu o floare nu se face primăvara, dar cu o femeie ce-şi cunoaşte rolul, corpul, drepturile şi responsabilităţile se poate schimba un sistem putred.

Că e o femeie azi, mâine alta şi în fiecare zi, din sutele şi miile de naşteri care au loc în spitale, va fi măcar o mamă care va lua atitudine. Şi medicii, moaşele, asistentele, spitalele vor înţelege că protocoalele lor nu oferă satisfacţie, sănătate, viaţă bună şi fericire. Vor înţelege de ce e greşit tratamentul lor şi-l vor schimba.

Încet-încet, pentru toate femeile, chiar şi cele care ajung la maternitate fără să citească cărţi despre naştere, cărţi de dezvoltare personală, psihologie şi drepturile pacientului. Toate vor beneficia de un protocol mai puţin nociv ca cel de azi. DOAR PENTRU CĂ MULTE MĂMICI ÎNAINTEA LOR, CĂCI SUNT MULTE CELE AU INTERNET ŞI CITESC CĂRŢI, ŞI-AU SCHIMBAT ATITUDINEA FAŢĂ DE NAŞTERE ŞI FAŢĂ DE SPITALE!

Trăim timpuri cu nimic mai dure ca altele, e la fel ca întotdeauna: nimeni nu vine cu schimbarea să o ofere gratis, pe tavă. Uitaţi-vă înapoi, în istoria umanităţii, şi vă veţi convinge. Vrem schimbare? Vrei schimbare?
FII SCHIMBAREA PE CARE O VREI ÎN LUME!