Încă de când am venit pe insulă am făcut cunoştinţă cu aloe vera de Tenerife. Aveam o bubă în barbă pe care o tratasem vreo şapte zile la rând cu pimafucort, canamicină şi bepanten şi nu voia nici în ruptul capului să prindă deloc coajă. Cum în Tenerife ne-a izbit prezenţa la tot pasul a plantelor enorme de aloe vera, începând de pe marginea autostrăzii şi terminând pe malul Atlanticului, Seb a propus să tratăm buba îndărătnică cu aloe. N-are rost să vă mai spun că până seara buba s-a uscat şi în vreo patru zile coaja a căzut definitiv. Asta pentru că e vorba în primul rând de aloe vera, o plantă recunoscută pentru beneficiile sale, şi, în al doilea rând, că e aloe vera de Tenerife. Această specie se cheamă Aloe Vera Puro Penca Zabila de Tenerife şi este catalogată de mai multe laboratoare de specialitate ca aloea cu cele mai bune proprietăţi curative din lume descoperită până acum.

Clasificată de experţi ca cea mai pură aloe din lume, Aloe Vera de Tenerife este numită elixir de sănătate şi frumuseţe. În afara plantelor care cresc cam pe orice stâncă, aloea se cultivă pe pământ vulcanic, în plantaţiile din sud-estul insulei, în Fasnia, la poalele muntelui Teide. Se spune că microclimatul unic în lume favorizat de infuenţele Atlanticului şi a alizeelor creează cea mai bună aloe de pe planetă. Şi fiind aşa bine cotată, este de înţeles de ce chiar se câştigă bine din cultivarea aloei în Tenerife. Chiar şeful meu, Jose, avea în plan să intre în branşă: şi-a închiriat o casă cu o grădină de câteva sute de metri pătraţi pentru a începe cultivarea pe o suprafaţă mai restrânsă. S-a lăsat poate când a văzut că nu-i deloc ieftin să începi afaceri cu Aloe Vera şi mai trebuie să ai şi ceva legături la companii farmaceutice sau de cosmetice pentru a nu rămâne cu aloea pe teren.

Şi pentru că este cel mai la îndemână remediu dar, mai ales, cel mai eficient remediu natural în caz de zgârieturi şi răni produse la surf, iritaţii şi insolaţii, de o săptămână avem şi noi în glastră aloe vera de Tenerife. Bine, mai trebuie să crească minim trei luni pentru ca să putem folosi frunzele ei, dar n-are a face, nu fugim nicăieri şi nici nu ne grăbim. Plus că în rondurile de flori din complexul în care locuim sunt nişte plante destul de mature încât să mai rupem din când în când câte o frunză mare, cărnoasă şi suculentă (săptămânal îmi fac o mască facială din seva de Aloe Vera).

Seb îi arăta aloei dragostea lui, că aşa a citit că trebuie să faci cu plantele ca să crească frumoase 😀

[nggallery id=54]

Din acestă mare plantă a luat Seb un pui care acum creşte pe terasa noastră, în glastră

Join the Conversation

2 Comments

  1. Buna,
    sambata am avut o durere ingrozitoare de gingii din cauza unei nevralgii (cred ca de la aerul conditionat!)si am cautat un remediu pe internet; tot cautand am gasit la un moment dat un pasaj unde scria ca e bine sa pui suc de aloe vera direct pe gingie. Am si eu aloe acasa dar sa fiu sincera n-am avut curaj! Acum imi dau seama ca nu era nicio problema din moment ce voi puneti aloe si pe rana deschisa. Si ce m-am mai chinuit!!
    Mersi pt informatii.

Leave a comment

Lasă un răspuns