Cu o investiţie minimă de câteva sute de euro, răbdare şi condiţie fizică cred că se poate trăi bine în Tenerife numai din scotocit plajele cu detectorul de metale, dacă sunt şi turişti, bineînţeles.

Imi spusese Je o poveste de la şeful ei Jose,  acum ceva vreme, cum că el ştie un tip care a făcut o avere cu detectorul de metale. Chiar şi el s-ar fi ocupat cu aşa ceva pentru scurt timp şi rezultatul cel mai bun a fost 300 de euro într-o zi. Eu am o oarecare rezervă faţă de sume şi de averile despre care îi vorbeşte Jose lui Je, dar sunt sigur că bani se găsesc destui pe plajele din Tenerife.

Mi-am adus aminte de toată povestea duminică, în timp ce veneam acasă din Las Americas, pe plajele din drum. Mareea era jos şi soarele stătea să apună, iar un bătrânel scana centimetru cu centimetru nisipul, cu căştile pe urechi şi detectorul de metale în mână.
Dacă nu eşti norocos cum e Dan, care mai găseşte euroi doar mergând pe plajă ca să se bage la surf, îţi cumperi un detector de metale bunicel cu circa de 400 de euro la mâna a doua şi începi să-ţi amortizezi investiţia în fiecare seară sau dis de dimineaţă, când plajele sunt pustii.
Legea spaniolă interzice teoretic practica asta, pe motiv că ai putea găsi comori ce ţin de patrimomiul naţional, (cum se întâmplă şi la noi cu comorile dacice), cum ar fi monede vechi, iar ca să obţii o aprobare durează prea mult şi tot ce găseşti, că sunt vechi sau noi, trebuie să predai la Poliţie. Cu toate acestea nu vine nimeni să te ia de mânecă că umbli după comori pe plajă. Probabil că dacă şi-ar pune mintea cu tine, un poliţist ţi-ar putea da amendă şi ţi-ar confisca unealta.
Pe forumuri sunt chiar recomandări vis a vis de plajele cele mai bune pentru „meseria” asta. În capul listei ar fi  Playa Las Vistas, din Los Cristianos, apoi plaja din El Medano şi în general, plajele unde există baruri şi turiştii umblă la portofele.
Pe lângă mărunţiş, cu detectorul de metale se mai pot găsi  brăţări, ceasuri, lanţuri dar şi cutii de bere.:)  Dar  ştiţi cum e…fiecare cu norocul lui.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HmDYuqj_bZk

Join the Conversation

4 Comments

  1. Cred că mi-ar plăcea tare mult să caut cu detectorul ăla pe plajă… aşa, pentru emoţia descoperirii! Eu am găsit 10 Euro pe fundul mării, în Grecia, m-am scufundat după ei, iniţial am vrut să îi păstrez dar n-au rezistat mult! Oricum, am fost mîndră că am dat de ei… 😀

    1. Bravo ţie. Azi l-am văzut din nou pe moşul cu detectorul, pe altă plaja. Cât ne-am uitat la el, vreo 5 minute a găsit vreo şase monede:))

Leave a comment

Lasă un răspuns