Azi dimineaţă am văzut soarele pentru prima oară de duminică, ceea ce este destul de neobişnuit pentru sudul insulei, unde stăm noi. Norii s-au încăpăţânat însă să revină după numai trei ore de la răsărit.

Ce înseamnă asta? Păi de când avem umbră toată ziua (care acum este mai scurtă cu vreo două ore ca în România) , deşi temperatura e de 23-24 de grade, nu mai mergem la plajă şi nici la piscină pentru că e cam răcoare pentru scăldat, dacă mai adie puţin şi vântul.

Dis de dimineaţă pe terasă

Astfel am devenit mai casnici şi după ce Je vine de la job, unde răcoarea se pare că îi poartă noroc la vânzări, luăm prânzul pe terasă şi ne instalăm la Dr. House. Cred că am ajuns la recordul de a vedea peste cinci episoade pe zi, cu mici pauze de hrănit pisica şi scurte vizite la Island Village, (eu) ca să ne recuperăm banii pe garanţie.

Job-ul lui Je a mers bine si fără soare
...Je la sfârşitul unei zile de muncă pe Playa Torviscas

Cred totuşi că sedentarismul acesta se datorează şi apartamentului, pe care am avut norocul să-l găsim şi vrem să savurăm la maxim liniştea şi spaţiul. Pisica Ciciones a venit şi ea cu noi, că nici nu se putea altfel, după ce am deparazitat-o. Mai precis ne-am dus după ea în prima seară în care am dormit aici şi am adus-o. Nu s-a împotrivit deloc şi după ce a studiat şi mirosit toată casa, s-a declarat satisfăcută, aşa că s-a trântit leneşă în patul din dormitor.

De atunci, în dormitor la picioarele noastre  îşi petrece nopţile, iar ziua pleacă în expediţii numai de ea ştiute. Nu ştim dacă merge să-şi viziteze iubiţii din Island Village Heights, cert e că imediat ce se lasă seara, miaună la uşă să i se deschidă. Cum suntem la etaj, nu mai poate pleca şi veni pe terasă, dar fiind inteligentă s-a prins cum stă treaba…exceptând momentele când face lucruri ruşinoase şi ne lasă câte o bucurie în jardiniere. Avem însă timp şi răbdare să-i explicăm până pricepe că pe terasă nu e budă!

P.S. Ciciones a lipsit azi dimineaţă de la şedinţa foto, aşa că urmează un update mai târziu.

Join the Conversation

15 Comments

 1. La noi bate vaju, ploua in averse, zboara acoperisuri si pomi si voi va vaitati de ceva norisori!!!
  Cicio posteste in continuare!??
  Noua locuinta are peretii mai grosi au asa ca celalalt sunt toate?
  Sa auzim de bine!!!

  1. Cicio e o pisică deosebită rău de tot (sunt convinsă că fiecare stăpân de animăluţ crede asta despre petul din dotare) care acum s-a mai dat pe brazdă: bea şi lăptic, mănâncă şi două-trei bobiţe pe zi iar de ieri, Seb i-a descoperit şi conserva care să-i placă (cu ficat şi carne de vită, marca Friskies, 0,77 euro 400 de grame)

 2. Chiar ma intrebam daca plânge cineva dupa pisica, care acum este a voastra ? poate chiar au fost fericiti ca nu mai au grija ei ! sper că nu va veni nimeni sa o revendice !
  Chiar m-am bucurat cand am citit ca aveti grija de ea, ca a avut parte si de tratament de deparazitare.
  Sunt convinsa ca se simte mai bine si mai …acasă, in compania voastră !

  1. În timp, de trei luni de când am întâlnit-o, am ajuns la concluzia că Cicio n-a avut niciodată stăpân, sau nu în ultimele luni. Chiar dacă arată tare îngrijită, asta nu înseamnă că nu poate fi o pisică de maidan (aici majoritatea pisicilor ce trăiesc pe stradă mănâncă bine pentru că sunt întreţinute de oameni).

 3. Ca sa vi se para mai cald, prin comparatie, va transmit salutari de la 12 grade, din Moscova!

  Chiar ma gandeam la Cici(one) daca ati lasat-o la apartamentul vechi. Ca sa vedeti ce probleme am eu de la departare. Ma bucur ca-i cu voi!
  Si inca ceva: ce-mi plac sandalutele! Ce marca’s? poate le gasesc si eu pe internet, ca pe-aici mici sanse.
  Pupici!

  1. Deci tu eşti cititorul nostru din Moscova 😀 (Seb îmi spunea că pe lângă Japonia, Kîrgîstan, Bolivia, Alaska şi alte locuri la fel de îndepărtate, avem un cititor fidel în capitala Rusiei)

   Săndăluţele sunt făcute din plastic şi costă puţin (aşa cum aici se găsesc multe articole vestimentare faine şi ieftine, adică până în 10 euro). N-au nicio marcă cunoascută (e Jelly’s dar asta este compania importatorului canariot care le aduce din China cu containărul, probabil cu un cost de 0,50 euro de pereche – ca şi cum eu, dacă aş aduce aceleaşi sandale din China, le-aş numi cum aş vrea eu)

   Cred că se găsesc şi pe net, cu vânzare la bucată. Dar am o nelămurire, dacă acolo e aşa frig, la ce-ţi trebuie sandale de plajă? 😀

   1. inca n-am citit articolul, dar m-am uitat rapid la poze si prima mea reactie a fost aceeasi: imi plac sandalutele tale! 🙂 in poze nu prea par din plastic, eu am crezut ca sunt dintr-un fel de stofa. oricum, arata interesant.

 4. Mie imi este dor de soarele de pe la voi sau de la mare, munte ..oriunde numai acasa nu. Bafta in noua casa si un scarpinat de dupa urechi lui Ciciones:) La noi au fost furtuni si ploi torentiale de mi-a plouat in casa :))

 5. Guilty as charged!

  Is tare faini asa ca-mi trebuie 8) am sa-l rog pe nenea gugal sa mi caute!
  Pupici!

 6. ce bine iti sta cu costumul acela tigrat..faci furori acolo pe plaja..cand trece o romanca asa ca tine..faci fericiti privitorii

 7. cred ca puteti sa scrieti o carte..tenerife experience..sau ceva de genul asta…daca ati stii ce bucurie imi produceti de cand va citesc..daca vreau sa-mi alung tristetea vin alaturi de voi in intamplarile si trairile voastre..nu ma pot opri sa spun..sunteti minunati

 8. je si seb daca vin in tenerife cu familia..si asta sper ca va fi in august vreau sa va cunosc personal..pur si simplu va simt aproape chiar daca v-am citit doar si ne-am cunoscut in circumstante deosebite..sa-mi spuneti ce sa va aduc din romania..

Leave a comment

Lasă un răspuns