Valul de căldură a trecut peste noi şi ne-a lăsat mai bogaţi cu un desert răcoritor: banane glazurate congelate. Nu e mare filosofie cu invenţia asta, rezultatul e comercial doar pentru un sexshop, dar de bune sunt bune.Pe gustate!

Nu e chiar o invenţie sută la sută a mea, pentru că despre banane congelate am citit într-un ziar de pe aici. Producătorii de platane, banane canariote, îşi promovau marfa şi recomandau bananele la congelator, răcoritoare şi bune de înlocuit îngheţata. Am încercat şi eu şi am descoperit că întradevăr bananele nu se fac beton, indiferent cât le laşi în congelator. Apoi a trecut o vreme şi a venit canicula cu idei. M-am gândit că ar fi mai bun desertul dacă ar mai avea ceva…ciocolată sau mai convenabil, glazură de zahăr ars.
Zis şi făcut. Am alimentat cu banane de la Mercadona, vreo trei kilograme mai mititele ca pe aici, şi după ce le-am curăţat şi le-am înfipt în ţepuşe de frigărui,  le-am lăsat să se întărească bine în congelator.
A doua zi am topit zahărul şi rând pe rând le-am scufundat capul în caramel. Fiind congelate, glazura se întăreşte instant. Le-am împachetat cu fâşii de folie şi înapoi în congelator cu ele. Faptele s-au petrecut duminică şi luni, dar fiind vreo 20 de banane, mai avem câteva zile:).
Cred că e inutil să vă mai spun că după ce le moleşeşte puţin căldura, ţi se topesc în gură…

Join the Conversation

11 Comments

 1. Mai bine iti gaseai un job! Bananele alea nu o sa-ti tina foarte mult de foame…:)

 2. Wow, nu m-as fi gandit! De aratat, arata beton 😉 Sa incerc si eu, ca suna bine ideea! :))

 3. idee pentru o mica afacere…să iasă un ban cinstit ! nu ai putea vinde pe plaja banane cu glazură? mergi si tu după Je, si cand a vandut ea un costum, tu apari cu banana congelată si zici lozinca cu oferta :)))

  1. Si sa pregateasca niste banane glazurate si pentru politistii canarioti care vegheaza plajele din Tenerife, nu?
   Hai ca la politiste ar mai merge o banana, dar politistilor ce sa le ofere? Prune fara samburi? Siktir.

   1. Claudiule, miştocărelile ăstea ieftine păstrează-le pentru tine sau te rog defulează-te în altă parte.

 4. mai seby….vezi ca astia isi bat joc de tine….vezi ce au scris despre tine…….

 5. am revenit la acest articol cu bananele congelate, deoarece chiar am crezut că este ceva realizabil să vinzi banane congelate si cu glazura in capăt. Și arată bine si sunt convinsă ca sunt si gustoase. Mă întrebam doar ce fel de aprobări ar trebui ca sa poti face acest lucru legal? Ar fi complicat? Sau nu ar merita ?

Leave a comment

Lasă un răspuns