Rutina nu-i neapărat un lucru rău. Că ştii că de când te ridici din pat şi până te întorci în pat, 16-17 ore mai târziu, calci pe pământ solid. E siguranţa untului pe pâine prăjită, siguranţa jobului, siguranţa unei ciorbe călduţe, siguranţa relaţiilor pe care le păstrezi, siguranţa oamenilor pe care-i iubeşti şi care te iubesc, siguranţa banului din portofel, siguranţa micilor desfătări pe care ţi le acorzi, siguranţa fotoliului comod care te aşteaptă cuminte acasă, gata să-ţi ofere relaxare şi siguranţa unui mâine la fel de sigur. Dar când tot ce e sigur este şi plictisitor şi fără noi orizonturi, mai bine rupi rutina. Pentru satisfacţia ta de om care nu vrea plafonare. Şi pentru ideea că eşti un individ care poate mai mult şi mai bine. Şi în acest moment oamenii din jurul tău se împart în două tabere. Erau şi până acum, dar acum contururile se vor distinge mult mai bine. Unii vor zice că eşti nebun şi prost pe deasupra, ce faci, când oamenii mor de foame, rămân şomeri şi se spânzură că n-au cu ce plăti datoriile, tu te găseşti să dai cu piciorul la tot ce e sigur?! Iar alţii vor spune că eşti omul care vor şi ei să fie, te vor admira pentru curaj, te vor felicita pentru decizie şi-ţi vor ura de bine. Da’ şi ăştia te vor compătimi în gândul lor. Că ai ales să trăieşti pentru azi fără să ştii cum vei fi mâine.

Am pus pozele cu deizosu aparent fără legătură cu literele din acest post. Dar e doar aparent. Acestea vor să sublinieze că omul este foarte diferit de deizi. Unui om nu-i stabileşti coordonatele. Nu-i pui în castron când şi ce vrei. Că omul decide de capul lui ce soartă vrea. Dincolo de toate teoriile cu providenţa, omul îşi face singur viaţa.

Join the Conversation

No comments

 1. Vai de mine, ce moaca are in prima poza, i se citeste santajul in ochisori.
  Apropo de rutina, daca ai sti de cate ori zic gata, de maine am sa fac si altceva, ca trebuie sa schimb si ca trebuie sa dreg…de parca ,ma invart intr-un cerc vicios …ca un hamster care-si cunoaste bine limitele cand se invarte in rotita lui, in cusca lui…

 2. N-ar trebui sa-ti pese ce zic altii: nici cei din tabara „pro” , nici cei din tabara „contra”..Pana la urma tu traiesti asa cum simti. Si daca rutina e apasatoare- plictisitoare, esti prost dac-o pastrezi, nu daca iesi din ea. Nu stiu daca e vorba de curaj in a schimba rutina, dar sigur e vorba de a te decide sa-ti traiesti viata.
  Siguranta de care vorbesti , oricum, nu exista! Nici macar cea a fotoliului care te asteapta, cuminte, acasa…

  Cat despre ‘deizi’ ..si el ar putea rupe rutina si-ar putea pleca din curtea voastra – daca se incapataneaza odata- dar va iubeste si e fericit cu voi !
  Acest titlu pare inceputu’ altui titlu..

 3. p.s. am trimis linku’ asta fostei mamici a lu’ Deizi, in Anglia..Sigur va fi fericita sa-l stie fericit!

 4. Rutina ma ucide, sincer. Sunt un tip curios si caruia nu-i place sa faca aceleasi lucruri, in fiecare zi. Prefer sa incerc noutatea, chiar daca in acelasi domeniu. Bloggingul imi permite acelasi ‘ceva nou’, in fiecare zi 😀 Pot sa spun ca rup tiparul, pastrandu-mi rutina zilnica?

 5. hai recunoaste, pozele le-ai pus ca sa continui articolele din ciclul „nici o zi fara pisici” 🙂

 6. am si eu un motanel pe care il omoara rutina asta! 🙂
  Zice ca ar lua-o la sanatoasa numai daca ar putea!

 7. Eu cred că eşti puţin curajos, dispus să renunţi la comoditatea oferită de viaţa curentă şi puţin inconştient! Dar dacă astea îţi pot oferi satisfacţia unei vieţi împlinite, ce mai contează că peste 3 săptămâni vei simţi că parcă nu mai e atât de bine ca înainte! Acum ştii cum e şi altfel! Dar întotdeauna există pericolul să regreţi! Şi asta nu mai e bine! Totul este în strânsă legătură cu ceea ce-ţi doreşti şi la ce eşti dispus să renunţi!

 8. Daca rutina inseamna fericire, multumire, implinire, stabilitate si tu ii dai cu piciorul, atunci esti prost.
  Daca rutina inseamna apasare, sufocare, plafonare, tristete, atunci esti curajos.

  Si TU ar trebui sa fii cel care stie cel mai bine care e drumul cel mai bun.

 9. Alo!

  Asa era minunat sa vezi fotografii ale daisy si sa-l vada asa sanatos si fericit! Eu sint daisy anterioare ale proprietarului si am inteles ca esti deplasarea strainatate cat mai curand. Eu va fi foarte fericit sa zboare din Marea Britanie sa colecteze daisy. Multumesc foarte mult pentru a lua aceasta grija de el!
  Cele mai bune urari,

  Romana

Leave a comment

Lasă un răspuns