Să vă fac cunoştinţă. Ea, frumoasa cea gri şi pufoasă, este Ciceo (am scris cum se pronunţă, nu ştiu cum se scrie) pisica noastră din Tenerife. Adică pisica noastră de împrumut din Tenerife. De ce de împrumut? Că ea are stăpâni, undeva la etajul unu în complexul rezidenţial în care stăm, Islands Village, dar ce e rău dacă mai stă şi pe la vecini (adică noi) din când în când?

Am cunoscut-o din prima zi în care ne-am mutat la casa noastră, stătea impertinentă pe balustrada de la etajul unu şi se spăla cu gesturi leneşe. A mai salutat-o cu câte o mângâiere din când în când, până duminică, când am venit de pe dig cu primul crab prins. Stătea la locul obişnuit şi n-am rezistat tentaţiei de a o lua în braţe. Având-o în braţe, n-am putut rezista să nu o iau cu noi în cameră. Şi a dormit drăguţa de ea, toată noaptea, pe pat, la picioarele noastre. Dar nu mai pupă ia înnoptat la noi, că e tare zgomotoasă. Deşi i-am lăsat uşa de la terasă deschisă ca să plece când are chef, ea când s-a trezit, de mai multe ori în timpul nopţii, a găsit de cuviinţă că-i mai bine să-şi ascută gheruţele pe cuvertura patului, sau pe noptiere, sau pe trolărul cel mare, sau, sau, sau.

Aseară, când ne-am întors din oraş, ea era din nou la etajul unu. N-a mai fost nevoie s-o luăm în braţe, a venit dup noi imediat. Şi de vină n-a fost mirosul de peşte, că s-a dovedit că nu-i place, nici crud, nici gătit. A ieşit singură cam pe la 23 fără ceva, pe uşa din faţă. Adică nu şi-a deschis uşa, că nu poate :), a stat lângă clanţă cu ochii-n sus până am înţeles-o. Şi azi-dimineaţă, pe la ora 07, cine credeţi că ne-a dat trezirea cu un mieunat scurt? Chiar Ciceo, care venise singură, din proprie iniţiativă, pe terasa noastră. Deşteaptă foc, dacă după două vizite la noi, vizite în care a venit pe uşa din faţă, ea s-a întors direct la noi, dar pe terasă.

(salamul chorizo nu-i prea place…)

De acomodat s-a acomodat din prima secundă de cum a intrat în studioul nostru, de parcă e a noastră de mică. Ce să zic, avem pisică. 😀 N-avem job, da’ avem pisică. Aici toată lumea are peturi. Iar în complexul nostru, cu toate că sunt puse semne mari că e interzis să ai câine sau pisică, absolut toţi locatarii au dulăi de toate felurile şi pisici. Nebunie curată.

Join the Conversation

No comments

  1. Da, Seb este un bronzat înebunit după Ciceo 😀 Şi pisica e înebunită după el, că dintre noi doi pe Seb îl preferă. Stă cu mine pe pat doar dacă nu e şi Seb în încăpere, că dacă el vine, ea trage la el. Chiar avem un filmuleţ cu momentele ei tandre, trebuie să-l punem.
    Noi ne purtăm bine cu ea, îi dăm ton să mănânce, azi-mâine vrem s-o spălăm…:)

Leave a comment

Lasă un răspuns