Voi, nu toţi, dar unii dintre voi ne acuzaţi într-o formă sau alta că suntem impostori. Că, atâta timp cât noi mai mult ne distrăm şi de muncit, cam ioc, suntem în vacanţă şi nu suntem imigranţi. Eu vă întreb, am fi mai imigranţi dacă ne-am distra mai puţin? Dacă am avea clipe fericite doar la sfârşitul săptămânii? Dacă am avea activităţi sportive doar de două ori pe lună? Asta ne-ar face mai imigranţi? Iar blogul nostru, EmigrantInTenerife.info, ar fi un blog mai de emigranţi dacă articolele publicate ar fi mai mult despre cât de mare e şomajul în insulele Canare şi cât de greu este să-ţi găseşti de muncă?

Nu cred că există nişte reguli care să încadreze emigranţii, că oamenii care pleacă din ţara lor pentru un alt trai pot fi de trilioane de feluri, în funcţie de aşteptările pe care le au ei de la ţara în care au imigrat. Dar, în mare, atâta timp cât trăiesc într-o ţară străină de a lor, ţară în care nu au cetăţenie, se cheamă că sunt emigranţi. În rest, cât de mult muncesc, cât de puţini bani câştigă, cât de mult vor să facă surf sau cât bronz este pe pielea lor, contează doar pentru ei şi nu schimbă titulatura de emigranţi.

Acum, nu fac ditai teoria că îmi place mie cuvântul „emigrant”, dar am ţinut să clarific nişte aspecte. Eu şi Seb nu suntem în Tenerife în vacanţă, suntem în Tenerife ca să ne facem o viaţă în insulele Canare. Din mare fericire, am constatat venind pe insulă că ne place enorm aici, contrar multora care ne-au avertizat că la tropice nu este paradisul. Şi da, suntem imigranţi aici, imigranţi cu acte în regulă.

Join the Conversation

4 Comments

 1. Proababil ca cei care va acuza sunt doar invidiosi. E foarte bine ca va traiti viata asa cum va place, acum cat sunteti tineri macar sa o faceti

 2. Hai ma Jeanino, ce sa faci daca la noi nu mai sunt struguri dulci? 😀 😀 😀 Eu nu va acuz, dar sunt al naibii de invidios 😀 Dar imi doresc din suflet sa reusiti acolo. Sunteti echipa noastra nationala 😀 sau macar ne reprezentati pe noi, cei ce va sustinem. Mai fac unii si galerie contra, dar sti cum e cu cantecul magarului… Hai toate bune.

 3. Auzi, ma gandeam la o treaba… La nunta tot frizura asta non-hippie o s-o adoptati? Ca am niste idei faine. Vrei musai rochie de mireasa cu corset? 😀 😀 😀 Nu cred ca merge. Noi avem niste panza topita de in, folosita la iile brodate de Breaza. E un material fain, racoros si foarte fain. Daca nu ajunge cat avem, putem procura de la Covasna. Fiind usor si diafan, usor transparent (se poate pune in doua) e si foarte spectaculos in fotografie, mai ales daca esti langa mare si bate si vantul. Te pricepi la croitorie? Daca nu, invata. Ia din tara o masina de cusut, vreo 100 m material fain si confectioneaza niste pareo pt duduile care vin in Tenerife. Ca idei ai, poate te ajuta si Paul cu cateva idei.

  1. Tu, man, eşti caterincos, nu glumă. 😀
   Cu croitul nu le am, da’ cum zisăşi şi tu, pot învăţa. Că rochia aia de ziar făcută de Paul http://emigrantintenerife.info/2010/02/rochia-adevarul-de-seara/ nu cred că se potriveşte pe malul Atlanticului.
   Inul este o idee bună, da’ io mă gândeam, mai degrabă, să mă mărit în nişte chestii gen Hawaii, chit că suntem în Tenerife. Nici n-ar mai trebui să cos ceva, doar să adun nişte flori.
   Iar pentru invitate, pareo luate de la magazinul de indieni (5 euro bucata)

Leave a comment

Lasă un răspuns