Vedere din "biroul" de la Mc Donald's

Nu e foarte simplu să ai Internet acasă în Tenerife, cel puţin la început, dacă nu dispui de ceva bani în plus. Majoritatea operatorilor de telefonie care oferă şi acces la Internet îţi cer un depozit în momentul în care vrei să faci un abonament.

Vedere din "biroul" de la Mc Donald's

Oferte sunt destule şi la viteze rezonabile de la principalii furnizori de Internet de pe Insulă, Telefonica-Movistar şi Vodafone. Netul de mare viteză, între 3mb şi 20 de MB pe secundă vine prin ADSL şi îţi instalează automat şi o linie telefonică, cu minute naţionale incluse. Un abonament ADSL costă între 29 de euro şi 54 de euro pe lună, în funcţie de operator, viteză şi servicii. De exemplu, la Vodafone, cu 54 de euro ai Internet peste tot, adică acasă prin ADSL şi în rest prin modemul USB, care duce şi aici viteze de download până la 21 MB pe secundă. Dacă vrei doar modem, e sub 50 de euro. Oferta sună frumos, dar dacă sapi, afli că există un trafic inclus de 7 GB, după care viteza prin modem scade.

Pare simplu să îţi faci un abonament, când întrebi prima oară. Îţi cer un document, paşaport sau NIE, şi un cont bancar. Când am auzit că e aşa simplu, acu vreo trei săptămâni, am luat băncile la rând ca să deschid un cont. După patru bănci am renunţat deocamdată, pentru că peste tot îţi cer un depozit, ba de 50 de euro la Caixa, ba de 100 la SolBank sau de 30 la una al cărei nume nu mi-l amintesc acum. Pe lângă depozit sunt şi comisioane dacă nu ai un contract de muncă ca să primeşti banii în acel cont. Cu o dovadă că ai venituri ce îţi vor fi virate în cont, unele bănci îţi deschid contul gratis. Toate însă oferă transferuri bancare în Europa fără comision, în limita a 50.000 de euro. În România, cel puţin acum o lună şi ceva, ca să tranferi din cont 30 de euro, îţi cereau 25 comision. Înţeleg că se vor alinia şi băncile noastre la un moment dat, celor europene.

Revenind, ca să ai Internet de orice fel, ai nevoie de cel puţin 150 de euro, ca să deschizi cont şi să plăteşti şi depozitul.

Noi am lăsat abonamentul pe mai încolo, când prindem puţin de cheag şi cum nu putem sta departe de net, ne folosim de wifi-urile gratis din baruri. Gratis e un fel de a spune, pentru că oricum plăteşti consumaţia. Aşa ne-am stabilit biroul ba la Los Squalo, ba la Mc Donalds, care toate au free wifi , dar nu toate au prize ca să încarci laptop-ul. Din fericire cel de pe malul Oceanului are priza chiar la prima masă, aşa că biroul este cu vedere la mare. Mai vezi cine trece, când e marea sus şi nici nu te fracă nimeni la cap. Dezavantajul este că uneori sunt atât de mulţi conectaţi că abia mai „picură” netul.

Când Je mai pune câte o galerie şi aici nu mai merge, există soluţia din spatele Mc Donald, unde cineva are o reţea nesecurizată, care are ţeavă foarte bună. Acolo mai fac eu revista presei, când e Je pe laptop. De când al meu a rămas fără display, suntem cu rândul, atunci când nu „rechiziţionăm” laptop-ul lui Dan. Sper să rezolvăm problema lcd-ului când vom veni în ţară, ca să fim mai productivi.

Şi acum vă las să ma duc la pozat surferiţa!

PS.  Je a spus DA!

Join the Conversation

14 Comments

 1. Dar e de adevarat va casatoriti acolo? Cel putin faceti cand ramanem si noi acasa , adica prin noiembrie…. asa suntem si noi acasa, voi mai prindeti putin radacini. VA FELICIT SIN TOT SUFLETUL !!!!

  1. Stai tu, Andra, liniştită, că nu facem nunta acum, o să mai treacă cel puţin câteva luni până la asta. 😀
   Şi nici nu te gândi că veţi lipsi

 2. faceti acolo nunta, chemati nuntasii din tara intr-o pauza de vulcan si daca aveti noroc si nu se mai pot intoarce din cauza cenusei reintregiti familia 😉

 3. Va contrazic cu netul si cu banca 🙂 Pot ?

  Eu am facut cont bancar la Caixa si nu mi-ai cerut nici macar 10 euro centi. Absolut nimic…trebuia doar sa pun eu ceva bani in cont ca sa devina activ (sau ceva asemanator). Puteam pune orice suma, eu am ales sa pun 20 Euro.
  Si cand mi-au facut contul mi-au dat o carte pe care se imprima tranzactiile bancare, card pt bancomat si card pt net.
  Fara contract de munca, fara asigurari, fara depozit…doar pasaportul.

  De net stiti ca v-am spus de movistar, ca avem modem de la ei. 39 Euro pentru 5 GB trafic, iar apoi scade viteza..dar ramane totusi o viteza acceptabila.

  Ai nevoie de NIE si cont bancar (pe care-l faci cam gratis)si de doar 29 Euro pentru modem in cazul in care nu vrei perioada contractuala. Daca vrei cu perioada contractuala, trebuie doar sa te duci cu actele.

  Deci, te costa fix 0 lei toata treaba 🙂

 4. Corect, sa deschizi un cont e nevoie doar de NIE si pasaport sau buletin. Prin cont se intelege doar contul si carnetul(libreta) – un depozit intre 30 si 50 euro este necesar pentru ca sa iti faca un card atasat contului. Depui banii, iti face cererea de card si poti sa mergi sa ii si scoti de la bancomat cu carnetul.
  Succes in aventura,
  Stefan

 5. Poti sigur:) Inseamna ca nu i-a placut fata mea celei de la Caixa..cand mi-a cerut depozitul.

 6. Hmm, si noua ne-au cerut pe la toate bancile contract de munca:( Mai putin la BBVA, care oricum e o banca naspa. Am depus 100 de euro in cont, dar i-am scos in aceeasi zi:))) Si am putut astfel sa facem contract cu Moviestar, de unde am luat modem gratis si am platit abonamentul la net 25 de euro/3 luni (promotie) si apoi 50 de euro/luna, la maximul de trafic, adica 10 GB. Mergea sa tragi si ceva filme, era ok…

 7. Era la un moment dat un proiect RDS&RCS care nu s-a finalizat insa, de a introduce servicii internet pe antena Digi. Asta era o treaba faina. Poate gasiti totusi o solutie buna. Mi-e greu sa cred ca bancile nu mai vor sa deschida conturi 😀 Da, cer depozit, dar acel depozit nu are rol de garantie, el poate fi folosit pentru tranzactii. Asa e normal. Oricum spor la treaba voua 😉

 8. Ne vedem intr-o zi si mergem in Los Cristianos la tipa care mi-a facut mie contul…e o super fata 🙂

  1. Aşa da, acum înţeleg de ce a fost atât de simplu sa faceţi voi contractul:). Vorbim pe tema asta mai mult si ne vedem zilele astea, eventual vineri la o bere, aşa pe la 16. Ce ziceţi?

 9. Nu se poate mai tarziu ? Stiu ca ajunge si Vio maine si ar fi frumos sa ne vedem toti 🙂

  Avionul cu care vine aterizeaza la 17:00 din cate am inteles… 🙂

 10. Ba da, o amânăm. Iniţial noi nu mergeam la Aeroport, doar Dan, dar acum s-a schimbat si voi merge eu. Je ramâne acasă. De ajuns vom ajunge deseară după 19. Vă sunam noi când vedem ce şi cum.

Leave a comment

Lasă un răspuns