E marţi, s-a făcut o săptămână de când am aterizat pe insula Tenerife şi suntem rezidenţi. E un sentiment nou, o stare specială de spirit, adică, uau, suntem rezidenţi în insulele Canare! Nu suntem turişti, nu suntem nişte oameni care vor s-o ardă aiurea vreo două luni la soare şi să se întoarcă în ţară. De azi suntem rezidenţi aici, avem numere de identitate (NIE – Numero de Identidad de Extranjero) şi avem de gând să stăm.

Totul a durat aproximativ o oră cu tot cu drumul de la Poliţie la bancă, de la bancă la studioul foto pentru poze tip buletin şi înapoi la Poliţie unde în trei minute un funcţionar amabil ne-a introdus datele în calculator şi ne-a eliberat certificatul de înregistrare în Comisariatul din Adeje.

La bancă am plătit câte 19,34 euro de căciulă pentru NIE şi rezidenţă, pe poze am dat câte 6 euro fiecare (preţ cam mare, mai ales că nici nu ai nevoie de toate cele patru fotografii, îţi trebuie doar una. Sfatul meu pentru cei ce ne vor urma, veniţi cu poze tip buletin de acasă) iar copiile paşapoartelor ne-au costat 0,15 euro de persoană.

Concluzie personală: poliţiştii de la biroul de imigrări sunt mai mult decât amabili. Au răbdare cu absolut oricine, adică şi cu noi care de abia rupem spaniolă, şi sunt foarte relaxaţi. Atât de relaxaţi încât lui Seb i-au greşit numele pe certificatul de rezidenţă. Îl vom repara… manana. 😀

UPDATE: OBȚINEREA REZIDENȚEI ÎN 2013