E marţi, s-a făcut o săptămână de când am aterizat pe insula Tenerife şi suntem rezidenţi. E un sentiment nou, o stare specială de spirit, adică, uau, suntem rezidenţi în insulele Canare! Nu suntem turişti, nu suntem nişte oameni care vor s-o ardă aiurea vreo două luni la soare şi să se întoarcă în ţară. De azi suntem rezidenţi aici, avem numere de identitate (NIE – Numero de Identidad de Extranjero) şi avem de gând să stăm.

Totul a durat aproximativ o oră cu tot cu drumul de la Poliţie la bancă, de la bancă la studioul foto pentru poze tip buletin şi înapoi la Poliţie unde în trei minute un funcţionar amabil ne-a introdus datele în calculator şi ne-a eliberat certificatul de înregistrare în Comisariatul din Adeje.

La bancă am plătit câte 19,34 euro de căciulă pentru NIE şi rezidenţă, pe poze am dat câte 6 euro fiecare (preţ cam mare, mai ales că nici nu ai nevoie de toate cele patru fotografii, îţi trebuie doar una. Sfatul meu pentru cei ce ne vor urma, veniţi cu poze tip buletin de acasă) iar copiile paşapoartelor ne-au costat 0,15 euro de persoană.

Concluzie personală: poliţiştii de la biroul de imigrări sunt mai mult decât amabili. Au răbdare cu absolut oricine, adică şi cu noi care de abia rupem spaniolă, şi sunt foarte relaxaţi. Atât de relaxaţi încât lui Seb i-au greşit numele pe certificatul de rezidenţă. Îl vom repara… manana. 😀

UPDATE: OBȚINEREA REZIDENȚEI ÎN 2013

Join the Conversation

No comments

 1. Mai sa fie …. la asta nu am visat sa ajung sa traiesc . Fratiorul meu rezident in Tenerife. Felicitari la amandoi. Aici le-am povestit la toti povestea voastra si pot sa spun ca va invidiaza . Acum mai e un pas important …. o munca si atunci sunteti ok . Mult succes. Am uitat sa va spun ca eu mi-am luat bilet in 21 august pana la Sibiu . Si mi-am inchiriat si o masinuta. Cica o sa ma atepte un domn in cravata si cu numele meu scris pe o planseta . Zau ca ma ia cu calduri .
  Luati-va o cartela cu un nr . Va pup !!!!

 2. Ne-am luat cartelă cu număr. Îţi dăm numărul imediat. 🙂

  Domnul cu cravată sună foarte bine. Mai ales că te aşteaptă în aeroport cu o plăcuţă în braţe… Când am ajuns în Tenerife, în aeroport erau vreo 30 de domni cu plăcuţe, fiecare aştepta pe câte o doamnă Jones sau un domn Smith… am vrut să ne dăm noi a fi respectivii, dar ne-am gândit că nu ţine şmecheria, nu arătăm a englezi. 😀

 3. Felicitări ! deci sunteți în legalitate :)))) super ! nu-mi vine să cred ca așa iute merge totul.
  Imi place de voi, că stiti ce vreti.
  În primul rând imi place că nu stati până vi se termină banii de la ciorap 🙂 . Printre picățele oricum este vreme si de admirat peisaju`. Esența este să vă stiti aranjati, cu o perină sub cap, cu un job– mai ușor-mai greu, dar să fie un ban cinstit .
  măăăăăăăăăăăăăăăi ….O să vezi că o sa fie invazie de români hihihi…..dacă iți citesc tot mai multi blogu :))))

 4. la ce zicea valentina ma gandeam si eu….or sa vrea toti romanii in tenerife daca mai citesc blogul….de fapt asa am dat si eu de voi…dorindu-mi sa plec in tenerife…si am scris pe google.”viata in tenerife” si uite ce am gasit „tenerife ..casa noastra din 9 martie”..si de atunci citesc in fiecare zi, sa imi iau doza de speranta ca intr-o zi voi avea curajul sa imi iau si eu lumea in cap…
  va pup si bafta multa sa va gasiti cel mai frumos job, unul la care nici nu ati visat pana acum…

 5. Valentina, Corina, Alina, sunteţi nişte raze dătătoare de puteri. Vă mulţumim!

Leave a comment

Lasă un răspuns