Se poate trăi şi din asta aici. Adică din pescuit. Poţi pune băţul absolut oriunde vrea muşchiul tău, fără să ai nevoie de permis de pescuit, şi în cinci minute sau mai puţin, deja ai prins un peşte. Mărimea depinde de momeală şi de cât de mare este cârligul. Seb a pescuit cu un cârlig mic, aşa că a prins nişte peşti mici. Ca momeală a folosit melci care se află din belşug pe stânci sau pe stabilopozi. Atât pe Costa Silencio cât şi în Las Galletas, Seb a reuşit să facă de-o saramură, numa’ că s-a dat un fel de Rex Hunt şi i-a aruncat înapoi în ocean după pupicul de rigoare. Acum serios, nu venisem pregătiţi cu găletuşă sau alte chestii, doar lanseta ca să probăm balta. Dovada o avem. Balta are peşte. Deci de foame n-o să murim pe Tenerife.

Cu această ocazie am probat şi serviciile canariote de urgenţă. Pe Costa Silencio, lângă Seb dădea la peşte şi un neamţ care, la un moment dat, a prins un peşte de-o palmă. Cum era cam începător şi nu prea reuşea să-l scoată din cârlig, Seb i-a sărit în ajutor, ca un ardelean săritor ce este. Şi pac! nărăvaşul de peştişor l-a înţepat în deget de în 20 de minute i s-a umflat toată mâna şi durerea s-a întins până la umăr. De fapt, Seb s-a înţepat în înotătoarea animalului, că peştele n-are nicio vină că Dumnezeu l-a dotat cu sisteme de apărare. La Spitalul de Urgenţă din Los Cristianos medicii canarioţi i-au făcut două injecţii, dar nu înainte de a-l pune să completeze un formular care prevede că în 20 de zile să trimită prin fax sau e-mail copie după cardul european de sănătate sau după asigurarea medicală privată. Noi nu ne-am scos cardul înainte să plecăm din Sibiu că nu mai era timp, dar Seb, prevăzător cum este, a făcut asigurări de sănătate pe o lună, 80 de lei pentru amândoi. Le-am folosit mai repede decât ne aşteptam.

Join the Conversation

No comments

 1. Ma minunez de cate ori intru pe blogul tau! Felicitari pentru curaj si felicitari pentru ca va traiti viata! Suna atat de bine incat macar de o excursie in tenerife vreau sa am si eu parte :)!
  Succes in continuare!

 2. Mutumim pt. informatia cu rezidenta!si felicitari totodata,lasa ca le udati cand om fi si noi acolo!Asigurarea cu pricina unde a-ti facut-o!? Chestia aia urata din poza ,care mai e si veninoasa dupa cum zici,sunteti siguri ca se poate manca!!??? La noi simtim cum stresul creste!Ieri am avut primii vizitatori la motocicleta!Sa ne auzim de bine!

 3. Corina, dieta e deocamdată bazată pe verdeaţă şi paste 😀 Pentru peşti mai mari trebuie să cumpărăm cârlige mai mari şi încă n-am găsit un shop pentru pescari. În uichend vrem să mergem la peşte în Puerto Colon, acolo am văzut bucăţi mari de tot 😀

  Simona, sună bine şi e bine aici, mai bine decât se vede pe blogul meu. Te aşteptăm pe aici, neapărat să ne dai un semn când ajungi pe insulă.

  A&A, asigurarea e la Astra, dar Seb a mers la un prieten al lui brokăr de asigurări, ca să-i dea cea mai bună opţiune de preţ. Chestia urâtă din poze care seamănă a cal constipat e primul peştişor prins de Seb pe insulă. Cel care l-a înţepat pe Seb, aşa cum am spus, a fost prins de un neamţ care pescuia acolo. Nu apare în poze. Normal să crească tensiunea, şi la noi a fost la fel, eram irascibili, toleranţa aproape dispăruse… va trece! Baftă la vânzare şi să primiţi preţuri cât mai bune pe ce vindeţi!

 4. Trebuie sa fie frumos pe acolo.
  Vreau sa spun soare, cer senin, peste oceanic.
  Ati incercat sa pescuiti din barca , mai departe de mal?

 5. Trebuie ca e ca in paradis (un paradis pescaresc). Intersati-va de rapitori, aia dau la artificiale, si sunt gustosi. Oricum, dupa scoici, cea mai buna momeala e chiar carnita de peste. Prinzi unul, il faci bucatele si prinzi altii cu ele. Obligatoriu !
  Fire Intinse !

 6. Pescar Hoinar, deocamdată n-am ieşit cu barca în larg pe motiv de lipsă de bani. Dar avem în plan. De fapt, legat de peşte, prioritatea numărul unu este să cumpărăm o lansetă ca lumea, că băţul ăsta e vai şi amar.

  Ducu, am dat şi cu cărniţă de peşte. Ieri a prins Seb mai mulţi, printre care şi unul dintr-ăla urât, ce are faţă de cal constipat. Seb a tras concluzia că nu are carnea bună de masă aşa că l-a făcut bucăţele şi a dat cu el. La peşte n-a prins nimic cu carnea lui iar la crabi, o frumuseţe de roşcat s-a prins de cârlig. După culoarea cărnii, albă, cred că era gustos pe grătar sau oricum. Ideea e că nu avem undiţă bună, cum o să luăm, luăm şi momeli artificiale, era plin magazinul pescăresc din Los Cristianos de ele.

Leave a comment

Lasă un răspuns