Toţi surferii se dau cu skateul. Dar nu aşa cum aţi crede, doar în skate park, două trambuline, o bară şi gata. Acolo este mizilic. Ei caută drumuri proaspăt asfaltate cu pantă cât mai mare, cât mai multe curbe şi o iau la vale. Unii în foarte mare viteză, aţii cum multe-multe slide-uri. Acum câteva zile am fost să facem poze în nordul localităţii Los Cristianos unor skateri care doi nu erau de aceeaşi naţionalitate. Din Brazilia, Italia, Irlanda, Anglia, România, Ungaria, Germania, Spania, cei mai mulţi sunt veniţi în Tenerife doar într-o vacanţă prelungită de vreo trei-patru luni, pentru valuri, skate, distracţie şi soare.

Deocamdată, din cauza recesiunii economice, drumurile ca acestea sunt folosite doar de skateri. Kilometri întregi în ceea ce era plănuit a fi cartier rezidenţial. Că spaniolii aşa fac, întâi drumurile, pe care le şi marchează, pun şi indicatoare, coşuri de gunoi sau băncuţe, şi între ele, ridică case. Numai că anul trecut n-au mai apucat să înceapă construcţia caselor şi au terminat doar străzile. Numa’ bine pentru antrenamente de skate, că unde nu-s case, nu-s nici maşini. Drum închis.

Join the Conversation

No comments

 1. Ce misto!!!!va plimbati,va plimbati,bravo voua,da cu ce se poate deplasa omu’? Pana la urma cat de mare e insulita!?

 2. Raiul pe Pamint si pentru … strazi. Dar … nu poate fi adevarat asfaltul ala din imagini! Nici trotuarele! Nici pomisorii! Am dreptate?

 3. ce zici boier???????????? umilitor?????? pai daca e drumul tau pesonal, il aranjezi cum poti…

 4. Corina, băieţii sunt mereu încântaţi, mereu sunt chill, dacă-nţelegi ce vreau să zic 😀

  Păi, A&A, insuliţa are cam 2000 de km pătraţi, scrie pe wikipedia 😀 De la San Eugenio unde locuim noi la Las Americas sunt doi km, până la Los Cristianos alţi doi în plus, până la Los Galletas vreo 7-8, 12 până la Costa Silencio. Ce să zic, poţi să te deplasezi cu bicicleta, se închiriază cu vreo 7-10 euro pe zi, depinde de unde o iei. Apoi autobuzele, e firma TITSA care are monopol pe toată insula şi circulă foarte foarte bine (frecvent şi cam peste tot). Numai că transportul public este cam scump, din San Eugenio până în Los Cristianos este 1,8 euro biletul. Adică mie mi se pare scump. Se pot închiria şi scutere, pe la vreo 30 de euro pe zi, de vânzare sunt mult mai scumpe decât în Italia (adică un SH iei de aici cam pe la 1000 de euro).

  Scouty, dap, străzile sunt foarte bune, având în vedere că nu plouă şi nu ninge… Şi cum am zis, acolo este un cartier fără case, deci străzile nu au fost folosite de maşini nevăr.

  Sorin, băieţii măturau drumul cu nişte grengi de palmier pentru că vântul adusese nisip şi pietricele pe asfalt… iar pentru roţile skateului, pietricelele nu-s bune 🙂 De ce să fie umilitor, orice muncă legală este onorabilă.

  Je, într-un fel ai dreptate, drumul ăla e cam drum personal pentru skateri 😀

  Furiosule, cred că ai pus comentariul în altă parte 😀 Da, peştişorul chiar în degetul mijlociu l-a înţepat.

Leave a comment

Lasă un răspuns